چرخش کلید عدالت محوری در قفل ورزش لرستان با مدیریت تحول گرا “والی زاده مرادی”

ورزش لرستان با مدیریت “وحید والی زاده مرادی” با نگاه توسعه محورانه وعلمی به ورزش لرستان افق روشنی در پیش رو خواهد داشت.

یادداشت-انتصاب وحید والی‌زاده مرادی به عنوان سرپرست اداره کل ورزش و جوانان لرستان،تحولی چشمگیر در حوزه ورزش این استان رخ داده است. وی با افزایش ۵۰ درصدی اعتبارات عمرانی و فعال‌سازی بیش از ۴۵ پروژه ورزشی، چماق سنگین توسعه را بر سر محرومیت و مظلومیت ورزش لرستان کوبیده است. از جمله دستاوردهای قابل توجه وی، نزدیک شدن به افتتاح ورزشگاه ۱۵ هزار نفری خرم‌آباد پس از ۱۴ سال انتظار است.

والی‌زاده مرادی با حمایت از خیرین بخش خصوصی، باشگاه‌هایی مانند خیبر در لیگ برتر فوتبال و دکتر علی دولتشاهی در کشتی و همچنین تقویت هیئت‌های ورزشی با بودجه‌های بی‌سابقه، توانسته است ورزش لرستان را به جایگاه جدیدی برساند. علاوه بر این، میزبانی ۷ مسابقه کشوری در ابتدای سال ۱۴۰۳ و افزایش ۳۸ درصدی اعتبارات عمرانی، گواهی بر تلاش‌های شبانه‌روزی وی برای تبدیل فلاکت دیروز ورزش لرستان به توسعه و بالندگی امروز است.

با روی کار آمدن والی‌زاده مرادی، ورزش لرستان نه تنها از رکود خارج شده، بلکه به سمتی پیش رفته که می‌توان آن را الگویی برای سایر استان‌ها دانست.هرچه فعالیت‌های ورزشی در شهرستان‌ها و روستاها باشد، از آن بیشتر حمایت خواهم کرد. معتقدم در شهرستان‌های دور از مرکز و روستاها برای صید استعداد کمتر تور پهن شده است، در حالی که سرشار از استعداد های خاص و ناب هستند، زیرا کمتر سراغ این مناطق رفته‌ایم و استعداد های بکر دست‌نخورده باقی مانده‌اند. به رؤسای هیئت‌های ورزشی گفته‌ام که اگر مسابقات و فعالیت‌های خود در شهرستان‌ها و روستاها برگزار کنند، به‌طور قطع مورد حمایت ویژه‌تری خواهند بود،

تجربه ثابت کرده است برای ریشه کنی فساد و بازگرداندن امورات یک مجموعه بی انگیزه به ریل استاندارد، باید با تمام توان و بدون توجه به سنگ اندازی ها و تخریب های نااهلان، تلاش کرد. روندی که والی زاده مرادی از زمان حضور در راس ورزش استان، تا حدود زیادی به آن عمل کرده و از همین منظر نیز، نتوانسته است مانند اسلاف خود، حکم مدیرکلی را به راحتی آب خوردن دریافت نماید.خوشبختانه با وجود همه‌ی این کمبودها و ضعف‌های ساختاری، ورزش لرستان در بزنگاه‌های حساس نمره مثبت گرفته و ورزشکاران، مربیان و مدیران ورزشی توانمندی را به کشور معرفی کرده است.

با تمام این گفته‌ها حال ورزش استان طی سا‌ل‌های گذشته خوب نبوده است. از مهم‌ترین دلایل این بدی احوالات، می‌توان بی‌توجه بودن به کشف و رشد استعدادها ورزشی، پایین بودن سرانه‌ی ورزشی استان‌، نداشتن تیم‌ در لیگ‌های برتر کشور و ضعف عمده زیرساخت‌های ورزشی را نام برد. گر چه در یک فضای نیم‌بند نمی‌توان استعداد‌یابی کرد و یا استعداد‌ها رشد کنند.

یکی از عمده‌ترین دلایل این موضوع را می‌توان نبود مدیران توانمند علمی و عمل‌گرا در راس ورزش استان نام برد که باعث به وجود آمدن باندهای
مافیایی و ملوک‌الطوایفی در بدنه ورزش لرستان می‌شود. وجود این قبیل افراد در کنار ورزش استان و نفوذ گسترده آن‌ها در عرصه‌های مهم مدیریتی ورزش لرستان باعث شده که هیچ‌کدام از برنامه‌های توسعه‌گرایانه و زیرساخت‌های ورزشی موفقیت‌آمیز نباشد.در کنار این موارد نوع نگاه کلان دولت‌ها و مدیریت‌های گذشته به ورزش استان که همیشه نگاهی تبعیض‌آمیز در مقایسه با سایر دستگاه‌ها و حوزه‌ها بوده و این مهم از دلایل رشد نکردن ورزش در این دیار به شمار می‌رود.

با این اوصاف، از حدود یک سال گذشته، مدیریت علمی و عمل‌گرا با چاشنی کاملاً تخصصی سکان هدایت ورزش استان لرستان را در دست گرفته است که وجود همین تفکر هم باعث شده که برخی باندهای مافیایی و افرادی که از رانت‌های موجود در ورزش استان استفاده‌های متفاوت کرده‌اند، اکنون اوضاع را ناامن دیده و سعی در مقابله و تخریب مدیریت تازه منصوب شده نمایند.

خوشبختانه رویکرد جدید مدیریت ورزش استان احیاء زیرساخت‌ها‌ی ورزشی بوده و همچنین با سپردن سکان هدایت هیأت‌های ورزشی به دست افراد متخصص و خوش‌نام، در صدد استعدا‌یابی درست برای آینده ورزش قهرمانی لرستان برآمده است.

در کنار این مسایل، وحید والی زاده مرادی سرپرست اداره ورزش و جوانان استان لرستان نگاه جدیدی به سمن‌های ورزشی و جوانان و امورات آن‌ها داشته که ادامه این تفکر افق‌های روشنی را برای ورزش لرستان رقم خواهد زد. پی‌گیری مصوبات ورزشی و تکمیل پروژه‌های عمرانی ورزش در جهت افزایش سرانه ورزشی لرستان از دیگر اقدامات خوبی است که این روزها از سوی مسوول ورزش و جوانان استان دنبال می‌شود.

بها دادن به نیروهای انقلابی،متخصص، جوان ،کاملا آشنا با مقوله ورزش وجوانان ، خوش‌فکر با نگاه علمی و دانشگاهی رویکرد جدیدی در بدنه‌ی مدیریتی ورزش ایجاد کرده که در گذشته کم‌تر شاهد آن بوده‌ایم و ادامه این تحولات رویکردهای متفاوتی برای ورزش لرستان خواهد داشت.

البته بدون شک این برنامه‌ها نیازمند عنصر زمان هست. گر چه گذشت مدت زمان یک سال برای مدیریت و تغییرات گسترده در یک مجموعه زمان مناسبی نیست ولی برنامه‌های زیر بنایی و آمایشی که در این عرصه برای ورزش لرستان به صورت علمی و کاربردی انجام شده است می‌تواند یک چارچوب خوب را تا سال‌های آتی برای این عرصه به وجود بیاورد.

در مورد انتقادهای صورت گرفته هم باید گفت که همیشه قطار در حال حرکت راسنگ می‌زنند و البته باید توجه داشت که بخشی از این انتقادات با رویکرد حمایتی و توسعه‌ای است و نگاه دلسوزان به دنبال آن است که باید این قبیل انتقادات را ارج نهاد. اما بخش دیگری از انتقادات مربوط که کسانی است که دست‌شان از رانت‌های مختلف حوزه‌ی ورزش استان کوتاه شده و وضعیت جدید را بر نمی‌تابند.

لذا انتظار می‌رود استاندار محترم لرستان که رویکرد جهادی، ورزشی، عمرانی و توسعه‌گرایانه‌اش بر همگان روشن است به همراه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این حوزه را با جدیت حمایت کرده و کم‌کاری‌ها و نگاه تبعیض‌آمیز مدیران گذشته به این عرصه را جبران نمایند.
بدون شک همت عالی مدیران استانی می‌‌تواند عرصه ورزش لرستان را برای قهرمان‌سازی و افتخارآفرینی مهیا سازد.

نگاه علمی و تعهدگرای مدیر کل ورزش و جوانان در کنار دید عمرانی و توسعه‌محور استاندار لرستان می‌تواند کلید عدالت محوری را در قفل ورزش استان بچرخاند.

منصور داودی نژاد

انتهای پیام/