چه مواد غذایی ریسک سرطان کولون را کاهش می دهند؟

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
سرطان روده بزرگ، سومین نوع شایع سرطان در مردان و زنان می باشد که به راحتی در مراحل اولیه درمان پذیر است.

به گزارش همای سعادت،خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در طول زندگی در مردان ۱ به ۲۳ و در زنان ۱ به ۲۶ تخمین زده شده است. هیچ راه قطعی جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان وجود ندارد اما انتخاب های غذایی و شیوه زندگی سالم می تواند کمک کننده باشد.

مصرف ماهی: سالمون، تن ماهی، ساردین، مصرف ماهی به دلیل وجود خواص ضدالتهابی اسیدچرب امگا ۳ و همچنین اثر محافظتی ویتامین د خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۴۰ درصد کاهش می دهد.

مواد غذایی با فیبر بالا مثل کنگرفرنگی: مصرف مواد غذایی با فیبر بالا اثر محافظتی بر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارد. نصف فنجان کنگر فرنگی پخته شامل  ۷ گرم فیبر و  ترکیبی بنام اسید کلروژنیک می باشد که گفته می شود باعث کاهش سرعت رشد سلول های سرطانی روده بزرگ می شود.

حبوبات مثل لوبیا: لوبیا و حبوبات نه تنها سرشار از پروتئین هستند بلکه یکی از منابع عالی فیبر نیز محسوب می شوند. بعنوان مثال ۱ فنجان لوبیا سیاه شامل ۱۵ گرم فیبر است که این مقدار بیشتر از نصف نیاز روزانه بزرگسالان ( ۲۵ تا ۳۵ گرم ) است.

قهوه: پژوهش ها نشان می دهند که مصرف قهوه می تواند به طور قابل توجهی خطر مرگ زودرس ناشی از این بیماری را در مقایسه با افرادی که قهوه نمی خورند، کاهش دهد. بیمارانی که روزانه ۴ فنجان قهوه ( کافئین دار یا بدون کافئین ) مصرف می کنند، ۵۲% خطر مرگ و میر ناشی از سرطان کولورکتال در آن ها کاهش می یابد.

سبزیجات چلیپایی: براساس پژوهش ها افزایش مصرف سبزیجات چلیپایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ همراه است. این گروه از سبزیجات حاوی مقادیر بالای گلوکوزینولات ( یک ماده شیمیایی حاوی گوگرد ) هستند، که براساس پژوهش ها دارای خواص ضد سرطانی و همچنین فیبر و ویتامین و مواد معدنی هستند، سبزیجات چلیپایی مانند: بروکلی، کلم بروکسل، کلم، گل کلم، کلم پیچ

غلات کامل: یک رژیم سرشار از غلات کامل به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک می کند، برای مثال:۱ فنجان جو دو سر شامل ۱۰ گرم پروتئین و ۸ گرم فیبر می باشد، که برای محافظت در برابر سرطان بسیار مفید است. غلات کامل: برنج قهوه ای، جو، بلغور، جو دو سر، کینوآ، چاودار کامل

مصرف میوه هایی با فیبر بالا: میوه های با فیبر بالا مثل گلابی می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال موثر باشد.

ِجیل و دانه ها: براساس پژوهش ها مصرف آجیل و مغز دانه ها ۳ با در هفته، با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در ارتباط است، آجیل و مغز دانه ها شامل: بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی، پسته، تخمه آفتابگردان، گردو، دانه چیا، بذر کتان، تخمه کدو تنبل.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت

انتهای پیام/