چرا در فلاکت، اول شدیم؟!؟

براساس آماری که این روزها از منابع خبریِ مختلف منتشر شده است، لرستان بینِ سی و یک استان با نرخِ فلاکت ۵۳/۸درصد، حائز بالاترین میزان فلاکت در کشور شده است!

به گزارش همای سعادت، نرخ فلاکت لرستان نیز مانند همه ی استانها از مجموع نرخ تورم و بیکاری حاصل شده بنابراین بیراه نیست اگر پیشینه ی آنرا در بیکاریِ زاید الوصفِ جوانان لرستان و همچنین ریشه ی آنرا در عمقِ عدم موفقیت مسئولانِ اقتصادی استان در کنترلِ تورم، حداقل به اندازه ی نرخ آن در سایر استانها جستجو کنیم!

 

استان لرستان، فارغ از استعدادهای شگرفی که در بین جوانانِ بومی خود در حوزه های مختلف فنی مهندسی، پزشکی، علوم پایه، اقتصاد، علوم اجتماعی و سیاسی دارد، و نیز بدون توجه به منابع عظیمِ خدادادی لرستان، که بی شک مهمترینِ آنها استعدادِ این استان برای قرارگرفتن در راسِ صنعتِ توریسم و گردشگری کشور می باشد، از یک ویژگی خاصِ دیگر نیز برخوردار است و آن نعمتِ وجود افرادیست که در سراسر دنیا و کشور بدلایل مختلف، حاضرند ثروت و دارایی خود را برای ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری به لرستان منتقل کنند.

 

نگارنده بدلیلِ ارتباطِ مستقیم با تعدادی از این سرمایه گذارانِ بومی و غیربومی که متمایل به انتقال سرمایه های خود برای ایجاد مراکز تفریحی، تجاری، آموزشی، درمانی و …در این خطّه هستند، به ضِرس قاطع، علت کسب عناوین برتر در تورم، بیکاری و اینک ثبت رکورد مفلوکترین استان کشور بنام لرستان را، نبود متولیِ مشخص و پاسخگو برای ترغیب، جذب و حفظِ اینگونه سرمایه گذاری ها در لرستان می دانم!

توجه به این مهم، قطعاً با حرکاتِ فرمالیته! همچون نصب بیلبورد در بزرگراه ها، سخنرانی های آتشینِ برخی مسئولان استانی مبنی بر حمایت از سرمایه گذاران و یا برخی دستوراتِ کلیشه ایِ بعضاً بدون مطالعه برای سهولت در سرمایه گذاری نیست! بلکه معنیِ توجه به ترغیب و جذب سرمایه گذاران، همانا پهن کردن فرش قرمز در زیر پای آنان و ایجاد کارگروهی متشکل از نمایندگان تام الاختیار مدیرانِ دستگاه های مسئول برای رفع موانع احتمالی با هدف حضور و حفظِ سرمایه گذاران است!

 

شک ندارم اگر در عالمِ خیال، شما استاندار لرستان بودید! همین فردا کلیه ی جلسات خود را لغو کرده و به مسئول دفترتان دستور می دادید فراخوان بزنند که تا ده روز آینده دفتر استاندار به روی سرمایه گذاران در حوزه های مختلف باز است! بیایند تا درخصوص طرح های آنان به مشورت بنشینیم!

 

یقین دارم اگر شما معاون عمرانی استاندارلرستان بودید! همین فردا به مسئول دفترتان دستور می دادید که تمام جلسات معمول کنسل و بمدت ده روز با حضور مدیران دستگاه های اجرایی، موانع عمرانیِ سر راه اجرای پروژه های سرمایه گذاران بخش خصوصی را با اولویت مناطق محروم تر و پرجمعیت تر که منجر به اشتغال زایی سریعتر می شوند به سرعت بررسی و تصمیم گیری کنند!

 

مطمئنم اگر در خیالتان، شما متولی صمت بودید! بسرعت موانع صنایع کوچک و متوسط را که در شهرک های صنعتی دو دستی! گریبانِ صنایعِ کوچکِ رو به احتضار را گرفته است، با برگزاری جلساتی هدفمند و نتیجه گرا، با حضور مدیرانِ بخش خصوصی و صاحبان صنایع کوچک و متوسط بررسی می کردید و بدادشان می رسیدید!چرا که شما می دانید، مشکل اصلیِ صنایع کوچک، عدم بازار فروش مطمئن و همیشگی، عدم امکان تهیه ی مواد اولیه مرغوب با منابع ثابت در برخی موارد و همچنین مشکلات کارگری، مالیاتی و بیمه ایست!

 

این روند می تواند تا سطح یک کارشناس مسئول در ادارات تابعه شهرستانها ادامه یابد، اگر مدیران ارشد و عالی استان نیز مانند شما به رفع این موانع اعتقاد عملی داشته باشند!

عبور از این رتبه ی نخست در فلاکت، دست یافتنی ست! اگر مسئولان نیز مانند شما تمام همّ و غم شان را بر روی شناخت عوامل ایجادِ این رتبه ی ننگین بگذارند!

 

التزام عملی به این نکته که تنها راه عبور از این رتبه ی نخستِ کشوری در فلاکت، توجه به جذبِ همین اندک سرمایه گذارانیست که دل در گرو رشد لرستان دارند، کلید گشایشِ قفل اقتصاد لرستان است.

 

دنیایِ اقتصادیِ پیشِ رو، بعد از عبور احتمالی ما از این وضعیتِ کرونا زده! بشدت بی رحم تر از قبل خواهد بود و تنها مدیران و مسئولانی می توانند استان، منطقه و مردم خود را از این ورطه بسلامت عبور دهند که اولاً به نقش خود در ایجاد این رتبه ی نخست در فلاکت استان کاملاً واقف باشند و ثانیاً با التزام عملی به شعار سال ۹۹، بدنبال رفعِ نقائص احتمالی در مجموعه های تحت مدیریتِ خود، هدف اصلی شان ایجاد جهش واقعی در تولید باشد!

نواقصی که بی شک در توقف پروژه های عمرانی، به خواب رفتن صنایع کوچک و متوسط، بیکاری و رشد تورم و در نهایت کسبِ رتبه ی نخست فلاکت در کشور بی تاثیر نبوده است!

 

مهندس علیرضا مقسمی

کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک