نیازسنجی و مکان‌یابی ساخت فضای آموزشی، اولویت کاری ماست

امیر غفوری نژاد از اولویت نیازسنجی و مکان‌یابی ساخت فضای آموزشی در سال جدید در استان خبر داد.

به گزارش همای سعادت از خرم‌آباد،  غفوری نژاد در جلسه ویدئو کنفرانس با رئیس سازمان نوسازی، توسعه‌ و تجهیز مدارس کشور ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: در سال ۹۹ مطابق سیاست‌های مقام عالی سازمان نیازسنجی و مکان‌یابی ساخت فضای آموزشی در اولویت کاری قرار خواهد گرفت و برگزاری همایش لرستانی‌های مقیم تهران، برگزاری جشنواره بانوان، برگزاری جشنواره شهرستانی، برنامه یادبود دکتر حافظی به نام روزی به یاد دیروز، چاپ کتاب خیرین به همراه زندگی‌نامه خیرین در دستورکار نوسازی مدارس لرستان است.

 

وی گفت: در جریان سیل سال گذشته ۴۲۳ فضای آموزشی لرستان دچار آسیب شد که از این تعداد ۳۱۰ مدرسه با یک هزار و ۷۵۵ کلاس درس نیازمند تعمیر و ۱۱۳ مدرسه دیگر تخریبی اعلام شدند.

 

سرپرست اداره‌ کل نوسازی مدارس لرستان با اشاره به تلاش پرسنل نوسازی مدارس از روزهای اول پساسیل، افزود: در این راستا در مدت زمان دو ماه تمام مدارس نیازمند تعمیر را مرمت و در اختیار آموزش و پرورش قرار داده شد.

 

وی افزود: از ۱۱۳ مدرسه تخریب شده از سیل توانستیم با جذب اعتبارات ملی و استانی و رشد ۷۰ درصدی این اعتبارات و با کمک خیرین مدرسه‌ساز، ۷۰ مدرسه را تا دهه مبارک فجر سال گذشته احداث و در اختیار دانش‌آموزان قرار دهیم.

 

غفوری نژاد خاطرنشان کرد: در بحث گرمایشی نیز با نصب سیستم گرمایشی استاندارد برای دو هزار و ۸۸۱ کلاس درس در مقایسه با سال گذشته که تنها ۱۷۸ کلاس درس استاندارد سازی شده بود، اقدامات مناسبی صورت گرفت.

 

وی یادآور شد: از ۶ هزار و ۹۰۰ کلاس درس فاقد سیستم استاندارد گرمایشی، کار ایمن سازی دو هزارو ۸۸۱ کلاس به پایان رسید و در فاز دوم نیز یک هزار و ۳۳۹ کلاس درس تا تیرماه سال‌جاری مجهز به سیستم گرمایشی استاندارد خواهند شد.

 

غفوری نژاد بیان کرد: نوسازی مدارس لرستان با در دست اجرا داشتن ۲۷۰ پروژه آموزشی، تربیتی و با اعتبار ۳۵۰ میلیارد تومان و با داشتن حداقل نیروی انسانی از معدود ادارات پرکار و جهادی است.

 

سرپرست اداره کل نوسازی مدارس لرستان اذعان داشت: ایمن‌سازی مدارس استان با اولویت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و تدوین هدف‌گذاری شده است.

 

وی با بیان اینکه جذب حداکثری خیرین برای محرومیت زدایی استان لرستان اولویت کاری و مهم ما در سال جاری خواهد بود، عنوان کرد: ۲۰ درصد پروژه‌های آموزشی توسط خیرین مدرسه ساز ساخته شده است.

 

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به رشد اعتبارات ملی نوسازی مدارس لرستان گفت: بیشترین سهم کمک‌های خیران به استان لرستان اختصاص یافت.

 

وی با اشاره به افزایش ۲۷۲ درصدی اعتبارات سال ۹۸ نسبت به سال ۹۶ در لرستان اظهار داشت: مجموع اعتبارات ملی نوسازی مدارس لرستان در سال ۹۶ حدود ۲۴ میلیارد تومان بود که این اعتبارات در سال ۹۷ به ۶۶ میلیارد تومان و در سال ۹۸ به بیش از ۹۰ میلیارد تومان رسید که این ارقام روند رشد اعتبارات از ابتدای دولت یازدهم را نشان می‌دهد.

 

وی افزود: جمع‌آوری بخاری‌های نفتی در مدارسی که دارای علمک گاز بودند یکی از مواردی است که در سال ۹۸ دنبال می‌کردیم که با تامین به موقع اعتبارات، این اتفاق در لرستان رقم خورد و همه بخاری‌های نفتی دارای علمک گاز در لرستان جمع‌آوری شد.

 

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور عنوان کرد: اعتبارات استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی لرستان در سال ۹۶ حدود ۷٫۶ میلیارد تومان بود که این عدد در سال ۹۷ به ۱۳ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و در سال ۹۸ به بیش از ۳۷ میلیارد تومان رسید.

 

وی با بیان اینکه سال ۹۸ مشارکت چشمگیر خیران را در استان داشتیم، تصریح کرد: در نشستی که با خیران داشتیم ۲۱۰ میلیارد اعتبار برای سه استان سیل‌زده جمع‌آوری شد که لرستان بیشترین سهم را از کمک‌های خیران دریافت کرد.

 

رخشانی مهر بیان کرد: سال ۹۸ سهم نوسازی مدارس لرستان ۹۷ میلیارد تومان بود در حالی‌که در سال ۹۶، ۱۲ و نیم میلیارد تومان و در سال ۹۷، ۱۳ میلیارد اختصاص پیدا کرده بود.

 

وی گفت: اتفاق خوب دیگری که در سال ۹۸ افتاد این بود که از محل اعتبارات ستاد مدیریت بحران موفق شدیم مصوبه هیئت دولت را برای بازسازی مدارس مناطق سیل‌زده بگیریم که ۱۵۰ میلیارد بین استان‌های سیل‌زده توزیع شد و بیشترین سهم به لرستان اختصاص پیدا کرد.