معروفیت جهانی و بین المللی سمندر لرستانی/بازداشت و جریمه در انتظار قاچاقچیان این گونه نادر
سمندر لرستانی یکی از زیباترین گونه های سمندر جهان است که در منطقه زاگرس و فقط در ایران و در لرستان زندگی می کند.
به گزارش همای سعادت به نقل از سلام زاگرس ،سمندر لرستانی که جزو خزانه ژنتیکی با ارزش فون دوزیستان ایران میباشد، در حال انقراض است، این گونه که از آن به عنوان فسیل زنده نام برده می شود، از آنجا که توانسته خود را با شرایط اقلیمی منطقه سازگار کند، بسیار تکامل پیدا کرده است، سمندر لرستانی در محیطی از بقایای جنگل های بلوط که دارای آب های خنک است زندگی می کند و بر پشت خود خال ها یا نوارهای زرد و نارنجی زیبا با زمینه قهوه ای رنگ دارد، ناحیه زیرین بدن این جانور نیز زرد یا نارنجی متمایل به قرمز است، با توجه به این که این گونه تنها در این ناحیه از جهان یافت می شود دارای اهمیت فوق العاده ملی و بین المللی است.
بر اساس این گزارش، هم اکنون زیستگاه های این گونه منحصر به فرد در لرستان شناسایی شده و یکی از زیستگاه های سمندر لرستان به عنوان پناهگاه حیات وحش به تصویب نیز رسیده است و مطابق مصوبه شورای عالی محیط زیست ایران به علت در خطر انقراض بودن نسل این دوزیست، خرید و فروش و حمل آن ممنوع بوده و فرد خاطی جریمه و بازداشت می شود.
لازم به توضیح است که سمندر لرستانی از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست ( IUCN ) در فهرست قرمز و کنوانسیون حمایت از گونه های نادر و کمیاب جهان (CITES) در ضمیمه یک که تجارت و خرید و فروش را ممنوع می کند، قرار گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان در نشست خبری مجازی در خصوص برنامه های سازمان محیط زیست در راستای حمایت از این گونه نایاب، گفت: سمندر لرستانی گونه ای است که معروفیت جهانی و بین المللی دارد و سازمان محیط زیست در خصوص حفاظت از این گونه برنامه های خاصی دارد و با قاچاقچیان سمندر لرستان برخورد جدی خواهد شد.
مهرداد فتحی بیرانوند با اشاره به اینکه در طول سال تمام زیستگاه های سمندر در لرستان مورد پایش قرار می گیرد افزود: گشت های محیط زیست در خرم آباد و پلدختر بصورت دائم در این زیستگاه ها گشت و پایش دارند.
وی با بیان این مطلب که عده ای سودجو با فرا رسیدن ایام نوروز مبادرت به قاچاق سمندر لرستانی می کنند اظهار داشت: در این ایام کنترل ها را بصورت ویژه برنامه ریزی کرده ایم و با برپایی گشت های سیار و حضور شبانه روزی محیط بانان در زیستگاه های این گونه نادر سعی می کنیم مانع سو استفاده برخی افراد سودجو و قاچاق این گونه کمیاب شویم.
فتحی بیرانوند تصریح کرد: بر اساس ارزیابی هایی که در سنوات گذشته توسط سازمان محیط زیست کشور انجام شده است، در ۶ سال گذشته قاچاق سازماندهی شده سمندر گزارش نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: ممکن است برخی افراد بصورت تکی مبادرت به قاچاق این گونه کمیاب کنند ولی با برنامه ریزی های انجام شده در سازمان محیط زیست لرستان تمام تلاش خود را برای حفاظت از این گونه کمیاب و در معرض انقراض انجام خواهیم داد.
وی در پایان افزود: با اطلاع رسانی های اصحاب رسانه و فرهنگ سازی و معرفی که در خصوص سمندر لرستانی در سالهای گذشته صورت گرفته است، مردم نیز در راستای حفاظت از این گونه نادر، محیط زیست را یاری می کنند.
به هرحال امیدواریم مردم هم در کنار محیط زیست در راستای حفاظت از این گونه خارق العاده و نایاب تلاش کنند و در صورت مشاهده خرید و فروش این جانور نادر، سریعا به محیط زیست اطلاع دهند تا همه باهم در حفظ محیط زیستی زیبا تلاش کرده باشیم.
گزارش امین پارسا
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰