باج گیری توسط رسانه جرم است/ لزوم اجرای طرح رتبهبندی خبرنگاران
مهدی پور با تاکید بر اینکه اجاره دادن و باج گیری توسط رسانه جرم است،گفت: چنانچه موارد مستدلی در این خصوص مشاهده شد برای وزارتخانه ارسال شود تا با متخلفان برخورد شود.
به گزارش همای سعادت آنلاین، فرشاد مهدیپور، در آیین گرامیداشت روز خبرنگار که در سالن شهید آوینی فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزار شد، اظهار داشت: در لرستان ۲۴۰ رسانه مجوزدار که تعدادی روزنامه، مجله و پایگاه اطلاع رسانی استکه به نسبت جمعیت و میزان تحصیلکرده ها عدد قابل توجهی باشد.
وی عنوان کرد: در ۱۰ ماهه فعالیت دولت تاکنون مسائلی مانند پرداخت آگهیهای غیردولتی به رسانههای غیرمکتوب، پرداخت مالیات رسانه که ملغی شد، انجام شده است.
احیای جشنوارههای منطقهای و ملی مطبوعات
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: ما جشنوارههای منطقهای و متعاقب آن جشنواره ملی مطبوعات مجدداً برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: سیاستهایی که وزارت پیگیری کردیم لرستان را جز استانهای کم برخوردار دیدیم و دو برابر استانهای دیگر به یارانهها تخصیص پیدا میکند و ظریب کیفی نصف است.
مهدیپور افزود: سالیانه مبلغی بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال از کل رسانههای کشور به صورت مستقیم صورت میگیرد.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: در سال جاری نیز در بازه زمانی دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان به رسانههای لرستان یارانه پرداخت شده است.
وی عنوان کرد: پایگاههای اطلاعرسانی نیز رسانه هستند و دنبال نهادینه کردن آنها هستیم.
مهدیپور در خصوص آموزش خبرنگاران بیان کرد: اگر از طریق ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان دورههایی تعریف شود ما مدرس را فراهم میکنیم.
وی در خصوص مشکلات تامین اجتماعی و مسایل حقوقی رسانه ها نیز تصریح کرد: بعضی از این موارد ممکن است در لرستان رخ دهد و مشکل عام نباشد که مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری کند و با توجه به اهمیت موضوع باید مسایل خاص با مستندات به معاون مطبوعاتی وزارتخانه ارجاع داده شود.
مهدی پور همچنین تاکید کرد: برای امنیت شغلی خبرنگاران باید از کارگاه ها حمایت و نیروهای خبری را بیمه کرد که این مهم مطالبه ما از مدیران مسوول است چراکه چنانچه خواستار حمایت هستند باید نیرو ها را بیمه کنند.
وی با تاکید بر اینکه اجاره دادن رسانه جرم و باج گیری نیز تخلف است اظهار داشت: چنانچه موارد مستدلی در این خصوص مشاهده شد برای وزارتخانه ارسال شود تا با متخلفان برخورد شود.
لزوم اجرای طرح رتبهبندی خبرنگاران
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اگر بخواهیم خبرنگاری در کشور بهعنوان یک حرفه بهادار باقی بماند، باید به سمت رتبهبندی پیش برویم.
وی ادامه داد: در این دوره ما برای اولین بار خواستیم همه عناصری که میخواهند کار خبرنگاری انجام دهند در سامانه مشارکت کنند و در مراحل بعدی نیز رتبهبندی انجام شده و امتیازاتی به آنها تعلق میگیرد که یکیاز آنها اینترنت خبرنگاری است.
اینترنت خبرنگاران به زودی وصل میشود
مهدیپور عنوان کرد: کسانیکه تا هفته پیش اعلام شدند تا چند روز دیگر اینترنت خبرنگاری آنها برقرار خواهد شد و کسانی که از چهارشنبه هفته پیش به بعد ثبتنام کردند نیز بررسی شده و این لیست نیز به وزارت ارتباطات ارسال خواهد شد و همه کسانی که عضویت خودشان را در ای رسانه از ناحیه خبرنگاری تکمیل کنند حتماً از اینترنت برخوردار خواهند شد، که تنها حمایت ما نیست به عنوان مثال حمایتی که وزارت صمت اعلام کرده جهت اعطای وام خرید کالا از طریق سامانه انجام خواهد شد.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برای اینکه حمایتها شفاف و سازماندهی شده باشد نیازمند هستیم از فهرستی استفاده کنیم.
مهدیپور بیان کرد: تا سال ۹۷ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأثیری در تخصیص کاغذ نداشت از آن سال به بعد به دلیل نوسانات ارزی که به وجود آمد معاونت مطبوعاتی وارد چرخه توزیع کاغذ شد، دو سال ارزی برای این کار تخصیص داده شد و در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ دیگر ارزی برای کاغذ تخصیص داده نداشت و ما در ابتدای دولت و به دستور رئیس جمهور و اخذ مجوزها موفق شدیم چرخه کاغذ ارزان قیمت را دوباره راهاندازی کنیم.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امیدواریم با همتی که صورت گرفته ظرف ماههای آینده بتوانیم کاغذ را در اختیار رسانهها قرار دهیم که به بقای رسانهها و نشریات مکتوب کمک کنیم.
تدارک بسته حمایتی ویژه خبرنگاران
وی ادامه داد: طی ماههای آینده یک بسته حمایتی شامل ۱۰ مورد که مسائل ایمنی، زیرساختی، خدماتی و پشتیبانی زیادی گنجانده شده، بتوانیم حمایت مضاعفی را از جامعه رسانهای کشور داشته باشیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰