ضرورت توجه مسئولان و سازمان های مردم نهاد به خودکشی

جلسه ی آموزشی پیشگیری از خودکشی با محوریت افسردگی و اضطراب در راستای اجرایی نمودن مصوبات کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده به ریاست مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری لرستان و با حضور مدیران عضو کارگروه و تدریس جناب آقای دکتر کردی، مشاور علمی برنامه ی پیشگیری از خودکشی دانشگاه علوم پزشکی استان و با هدف حساس سازی مدیران به پدیده ی خودکشی و بصورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید.

به گزارش همای سعادت، مدیر کل امور اجتماعی استانداری لرستان با بیان اینکه مرگ ناشی از خودکشی، افراد و خانواده های زیادی را به لحاظ روحی- روانی، اجتماعی و فرهنگی مورد آسیب قرار می دهد و سلامت اجتماعی جامعه را به خطر می اندازد ،گفت :توجه همه جانبه ی متولیان، مسئولان و سازمان های مردم نهاد را به این موضوع ضروری است.

مریم پورسرتیپ بیان داشت:در جهان معاصر، خودکشی در زمره ی مسائل پیچیده جهان بشری به حساب می آید که متاسفانه در همه ی جوامع و طبقات وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه خودکشی نوعی اختلال و آسیب چند بعدی رفتاری است، افزود : عوامل متعددی از قبیل عوامل روانی، عاطفی مانند افسردگی، ناامیدی، بیکاری، اعتیاد، فقر، مشکلات اقتصادی و خیلی دلایل دیگر در آن دخیل هستند.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری لرستان، تصریح کرد: خودکشی یک کنش اعتراضی است و فارغ از سن و جنسیت، در واقع اعتراضی است به موقعیت و شرایطی که فرد منتحر در آن قرار دارد و شاید به دلیل اینکه نمی تواند به خواسته ها و آرزوهایش برسد، دست به خودکشی میزند.

وی عدم توجه به مهارت های مقابله ای را یکی از مهمترین دلایل خودکشی دانست و گفت : نقش دستگاههای متولی را در پیشگیری های اولیه و اموزش مهارت های حل مساله بسیار حایز اهمیت دانست.

پورسرتیپ بر ضرورت ایجاد فضای گفتگو و تفاهم در تعاملات روزمره تاکید کرد وافزود: با توجه به اینکه نیت و هدف فرد اقدام کننده به خودکشی، همیشه مرگ نیست و نشان دادن اعتراض، جلب توجه و ترساندن، واداشتن اطرافیان و خانواده برای رسیدن به هدف است، اگر خانواده و اطرافیان اگاهی و مهارت لازم را برای کمک به فرد در معرض خودکشی داشته باشند و فضای گفتگو و تفاهم در تعاملات روز مره وجود داشته باشد ومی توان از خودکشی پیشگیری نمود .

وی ادامه داد :زمانی در این مباحث خروجی خواهیم داشت که دستگاهها و متولیان از موازی کاری خودداری و همکاری و هماهنگی لازم را با هم داشته و در جهت جلب مشارکت مردمی تلاش نمایند.

در ادامه، دکتر کردی، مشاور علمی برنامه ی پیشگیری از خودکشی مباحثی از قبیل: اهمیت سرمایه گذاری در حوزه ی سلامت روان، شیوع اختلالات روانپزشکی و نتایج پیمایش ملی سلامت روان، موانع بهره مندی از خدمات در افراد دارای اختلالات روانپزشکی، عوامل زمینه ساز حفاظتی و حمایتی و اهمیت مهارت های زندگی و فرزند پروری در کاهش اختلالات روانپزشکی را تدریس و مدیران دستگاهها نیز به ابراز دیدگاههای خود پرداختند.

انتهای پیام/