افتتاح آموزشگاه فنی و حرفه ای فرآوری انجیر «مهربانو» در معمولان

آموزشگاه فنی و حرفه ای فرآوری انجیر مهربانو با هدف توسعه کسب و کارهای خانگی در صنایع تبدیلی در معمولان به بهره برداری رسید.

به گزارش همای سعادت،با هدف تکمیل زنجیره ارزش در صنایع تبدیلی و توسعه منطقه یک، آموزشگاه فنی و حرفه ای فرآوری انجیر مهربانو با حضور رضایی، سرپرست دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ،توصیفیان مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان و اداوی سرپرست فنی و حرفه ای استان افتتاح شد.

مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان در حاشیه افتتاح این آموزشگاه به خام فروشی محصولات استان به ویژه اشاره کرد و گفت:حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد محصول انجیر را می توان بصورت نوین و صنعتی فرآوری کرد که این فرآیند امروز به صورت سنتی انجام می شود و ارزش افزوده کمی دارد واین امر با تجهیزات به روز و صنعتی می شود در قالب کسب و کارهای خرد و شرکت های پشتیبان ایجاد کرد.

توصیفیان افزود:ایجاد زنجیره ارزش از ایده، آموزش،تولید محصول، فرآوری و بسته بندی و فروش در منطقه و حمایت اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی و فنی و حرفه ای استان و تسهیلات ارزان قیمت برای خرید تجهیزات صنعتی و نوین از برنامه هایی است که می توان امروز با همکاری مردم منطقه انجام داد.

وی به پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای حمایت از توسعه صنایع تبدیلی در منطقه و استان اشاره کرد و اظهار داشت:با پیگیری های نماینده مردم شریف پلدختر و معمولان و استاندار لرستان و همچنین وزیر کار برای توسعه منطقه هلدینگ های اقتصادی در زمینه فرآوری و صنایع تبدیلی در استان حضور یافتند و پس از بازدید از منطقه به زودی برای سرمایه گذاری حضور می یابند.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان ادامه داد: همچنین برای شهرستان معمولان بیش از ۷ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی مصوب و ابلاغ شده که برای فرآوری محصولات انجیر مردم می توانند استفاده کنند.

توصیفیان به آموزشهای مهارتی در این زمینه اشاره کرد و گفت: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان نیز با حمایت در این بخش آموزشهای لازم را ارائه و گواهی معتبر را صادر می کند و اولویت پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به افرادی است که دارای گواهی آموزش فنی و حرفه ای باشند.

تشکیل تعاونی و اصلاح فرآیند بسته‌بندی انجیر، شرط ورود به بازارهای جهانی

کریم دلاویز، مدیر پروژه اشتغال سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، در آیین افتتاح آموزشگاه فرآوری انجیر «مهربانو» در شهرستان معمولان، بر لزوم تشکیل تعاونی‌های محلی و ارتقای فرآوری و بسته‌بندی محصول برای حضور مؤثر در بازارهای بین‌المللی تأکید کرد.

وی با اشاره به بررسی میدانی ظرفیت‌های معمولان گفت:تولید انجیر در این منطقه بسیار قابل‌توجه است، اما ضعف در حمل‌ونقل، بسته‌بندی و نبود شرکت‌های پشتیبان باعث شده بخش زیادی از ظرفیت صادراتی آن بلااستفاده بماند.

دلاویز افزود:در یکی از طرح‌های اخیر، حدود ۶۰۰ کیلوگرم انجیر به عمان ارسال شد اما به دلیل حمل‌ونقل غیراستاندارد، محصول آسیب دید و عملاً صادرات موفقی رقم نخورد. این نشان می‌دهد که بدون اصلاح زنجیره تولید تا بازار، امکان توسعه صادرات وجود ندارد.

او با اشاره به تجربه موفق استان بوشهر در حوزه خرما گفت:در بوشهر، با تشکیل تعاونی‌ها، باغداران سهامدار شدند و در کنار هر باغ سردخانه‌های کوچک احداث شد. امروز محصولات خرما با بسته‌بندی صنعتی صادر می‌شود. این مدل می‌تواند برای انجیر معمولان نیز الگو باشد.

مدیر پروژه اشتغال سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تأکید کرد:سرمایه‌گذاران برای ورود به این حوزه به ضمانت و پشتیبانی نهادی نیاز دارند. تشکیل تعاونی و سهام‌دار شدن باغداران می‌تواند امنیت سرمایه‌گذاری را تضمین کند و مسیر صادرات پایدار به کشورهایی مانند عمان و روسیه را هموار سازد.

وی در پایان از آمادگی سازمان برای اجرای آموزش‌های تخصصی در سه سطح و حمایت از ایجاد شرکت‌های پشتیبان مشاغل خرد و خانگی خبر داد و گفت:بسته‌بندی صنعتی، ایجاد زنجیره تأمین و تشکیل تعاونی، سه محور اصلی توسعه اشتغال و صادرات انجیر معمولان است.

ایجاد آموزشگاه فرآوری انجیر در معمولان گامی برای اشتغال پایدار

سرپرست فنی و حرفه ای لرستان نیز در این آیین بر ضرورت توسعه آموزش‌های مهارتی در منطقه تأکید کرد و گفت: اهمیت آموزش‌های مهارتی در رونق اشتغال ضروری و مقوله تاثیر گذاری است و ما از صفر تا صد پای کار آموزش هستیم و آماده‌ایم از طرح‌های مرتبط با اشتغال، به‌ویژه در حوزه فرآوری انجیر، حمایت کنیم.

اداوی در ادامه دو پیشنهاد ارائه داد: نخست استفاده از سالن خوداشتغالی موجود در شهرستان برای اجرای طرح‌های جدید از جمله تئاتر یا سردخانه و واگذاری آن از طریق تهاتر یا اجاره به متقاضیان. دوم، راه‌اندازی آموزشگاه تخصصی انجیر با مشارکت افراد دارای مهارت و تجربه در این حوزه.

وی افزود:در کنار آموزش فرآوری انجیر، پیشنهاد می‌کنم دو تا سه رشته دیگر نیز در آموزشگاه فعال شود تا مسیر توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در معمولان تسهیل گردد. ما نیز در این زمینه پشتیبانی لازم را انجام خواهیم داد.

سرپرست فنی و حرفه‌ای لرستان هدف از این اقدامات را خدمت به مردم و کمک به تحقق برنامه‌های دولت در ایجاد اشتغال پایدار در مناطق کمتر برخوردار دانست.

انتهای پیام/