ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان
به گزارش همای سعادت، شهبازی پاچال، دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه لرستان و اهل شهرستان دلفان در گفتوگو با خبرنگار ما گفت:یکی از ظرفیتهای استان لرستان، زنبورداری و تولید عسل است؛ اختراع اینجانب در راستای این ظرفیتها و ارتقای تولید است.
وی افزود:نژاد زنبورهای ایرانی دارای ضعفهایی است؛ تلاشم این بوده است با این اختراع، ضعفها رفع شود.
شهبازی پاچال اظهار داشت:نژادهای مختلف زنبور در جهان را مورد بررسی علمی و تحقیقاتی قرار دادم؛ با تلقیح مصنوعی میتوان در نژاد مورد نظر، نقاط ضعف را برطرف کرد.
دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه لرستان، اظهار داشت:رفتار نیشزنی زنبورهای بومی ایران، شدید است؛ این یک ضعف است؛ زیرا رغبت زنبوردار برای رسیدگی به کندوها، کمتر میشود؛ دستگاه اختراع شده توسط اینجانب، براساس تلقیح مصنوعی، باعث رفع این ضعف میشود.
شهبازی پاچال، ادامه داد:توانایی زنبورهای بومی برای سپرینمودن فصل سرد زمستان، پایین است؛ به همین علت، در فصل زمستان، زنبورداری بومی بدون تلقیح مصنوعی، بین ۴۰ تا ۵۰ درصد تلفات دارد؛ این، یک نقطه ضعف است؛ با تلقیح مصنوعی از طریق دستگاه مذکور، این ایراد رفع خواهد شد.
وی، خاطرنشان کرد: زادآوری و تولید محصولات برخی زنبورهای بومی، پایین است؛ از طریق تلقیح مصنوعی دستگاه مذکور، این ضعف هم رفع میشود.
شهبازی پاچال،گفت:اگر دستگاه به مرحله تجاریسازی و تولید انبوه برسد میتوانیم صادرات هم داشته باشیم.
وی از دکتر علی نظری،رئیس دانشگاه لرستان،دکتر مصطفی کرمپور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و دکتر امین جایدری، رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان به خاطر استقبال و حمایت از اختراع مذکور، سپاسگزاری کرد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰