قدیمی‌ترین صنایع دستی جهان در غار «یافته» کشف شده است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان،گفت:قدیمی ترین صنایع دستی جهان با قدمت ۴۰ هزار سال در غار «یافته» خرم آباد کشف شده است.

به گزارش همای سعادت آنلاین،عطا حسن‌پور امروز چهارشنبه ۲۳ در مراسم افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه دست‌آفرین‌های هنر ایرانی که با همکاری سازمان بسیج هنرمندان در باغ گلستان مجموعه تاریخی فرهنگی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد برگزار شد گفت: کهن‌ترین صنعتی که به عنوان صنایع دستی شاخص که در دنیا شناخته شده، یک دندان نیش گوزن است که در کاوش باستان‌شناسی مشترک هیات بلژیکی و ایرانی در سال ۸۳ از غار یافته خرم‌‌آباد کشف شد.

وی افزود: با استناد به کشف دندان نیش گوزن از دوره پارینه سنگی در غار «یافته» خرم‌آباد، صنایع دستی لرستان در سطح جهانی شناخته شده، از این رو توجه به توسعه این هنر_صنعت در اولویت این اداره‌کل قرار دارد. 

حسن پور، با بیان اینکه این دندان نیش گوزن با یک مته سنگی بسیار ریز از بالا سوراخ شده و از آن به عنوان گردن آویز استفاده می‌شده افزود: در حال حاضر این اثر در موزه ملی ایران به نمایش در آمده و قدمت آن هم به ۴۰ هزار سال پیش یعنی دوره پارینه سنگی میانه برمی‌گردد که نشان از پیشینه تاریخی تولیدات صنایع دستی لرستان و جایگاه مهم آن در موزه‌های کشور دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان ادامه داد: تلاش می کنیم با برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های صنایع استان و اعزام هنرمندان لرستان به رویدادهای ملی و بین‌المللی هر چه بیشتر نسبت به معرفی و ترویج این هنرصنعت ارزشمند گام برداریم.

انتهای پیام/