اهل قلم به مسائل پیچیده اجتماعی ، نگاه یک بعدی نداشته باشند / درد و درمان با هم بیان شوند

نماینده لرستان در مجلس خبرگان رهبری ، با بیان اینکه اهل قلم می توانند مشکلات و دردهای جامعه را بیان کنند گفت : آنها نباید به مسائل پیچیده اجتماعی نگاه یک بعدی داشته باشند.

به گزارش همای سعادت ، آیت الله احمد مبلغی در وبینار هم اندیشی شاعران و اهالی قلم که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد ، با بیان اینکه انسان مجموعه ای از حالات ، معرفتها ، علم و احساس است به ابزارهای تعبیر ( بیان کردن ) اشاره کرد و اظهار داشت: ابزار اول ، وجه و صورت و حالتهای عارض بر صورت است که ترجمان درون انسان است و دومین ابزار ، رفتارهای انسان است که از شاکله و ساختار او نشات میگیرد.

وی زبان را ابزار دیگر تعبیر عنوان کرد و با اشاره به اینکه شعر هم سطحی از زبان با کلمات موزون و منظوم است، افزود : شاعر از حیث بیانی و زبانی در جایگاه برتری قرار دارد که بیان یک احساس را در حالت دقیق تری عهده دار است.

آیت الله مبلغی اضافه کرد : زبان به عنوان یک ابزار حساس و پرلایه به درون انسان وصل است و علم انسان را می تواند ترجمه کند.

نماینده لرستان در مجلس خبرگان ، قلم را دیگر ابزار تعبیر که به درون انسان وصل است عنوان کرد و با تاکید بر نقش و جایگاه مهم آن در قرآن کریم و اینکه شکل گیری علم بر اساس قلم است که با واقعیت و کیان انسان گره خورده است اذعان داشت : بدون قلم و بیان ، انسان و علم ، معنایی ندارند و از طریق علم است که ارتباط با نسلها و دانش های پیشین صورت میگیرد.

وی با تاکید بر اینکه اهل قلم نباید نسبت به مسائل پیچیده اجتماعی نگاه یک بعدی داشته باشند، خاطرنشان کرد : آنها می توانند مشکلات و دردهای جامعه را بیان کنند ، ایجاد وحدت کنند ، تضمین کننده شکل گیری مناسبات اجتماعی باشند ، اگر درد را می گویند درمان را هم بگویند و اگر نگاه یک بعدی داشته باشند ، رسالت خود را بخوبی انجام نداده اند.

آیت الله مبلغی با اشاره به جامعه متداخل ، پیچیده و در هم تنیده ی امروز تصریح کرد : دین اسلام از انسان میخواهد همه بعدی باشد و بین الرشته ای فکر کند ، متعهدانه قلم بزند و تنش ایجاد نکند ولی جامعه را به سمت پیشرفت سوق دهد.

نماینده لرستان در مجلس خبرگان ،افزود : هرچیزی که در منطق بتواند تجلی خداوند باشد ، به همان اندازه که قدرت تجلی گری دارد ، ارزش پیدا می کند.

وی به مقوله شعر و جایگاه والای شاعران در دین اسلام هم اشاره کرد و اظهار داشت : تجسم نظم الهی و انعکاس الهامات الهی به انسان با شعر صورت میگیرد و شعر می تواند ابعاد اجتماعی را ماندگار کند.

در ادامه ، شاعران و اهالی قلم به بیان دغدغه ها و مشکلات خود پرداختند که مهمترین آنها این بود که نویسندگی هم به عنوانِ یک شغل مطرح شود.

احمدرضا فتایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به عضویت همه ی شاعران و اهالی قلم در صندوق توسعه فرهنگ و هنر تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه شاعران و اهالی قلم ، توانایی برگزاری جشنواره های ملی را در استان دارند ، اذعان داشت : زیرساخت ها آماده است و شاعران و اهالی قلم ، طرحهای خود را برای جشنواره های محلی ، منطقه ای و ملی آماده کنند.

گفتنی است ،دغدغه ها و مشکلات شاعران و اهالی قلم ، به صورت مکتوب نیز جهت پیگیری، به دفتر آیت الله مبلغی ارسال خواهد شد.

انتهای پیام/