با ۵ منبع میکروپلاستیک خوراکی در خانه آشنا شویم!
بسیاری از کالاهایی که مورد استفاده روزمره هستند، میتوانند ریزپلاستیکها را وارد رژیم غذایی ما کنند. میکروپلاستیکها به قدری گسترده شدند که ردیابی آنها دشوار شده است.
یادداشت- این ذرات ریز، از شکسته شدن پلاستیکهای بزرگتر منشا میگیرند و با حملات قلبی، مشکلات باروری و سرطان مرتبط هستند. تحقیقات همچنین نشان داده که آنها ممکن است تعداد اسپرمها را در بدن مردان کاهش دهند.بر اساس تحقیقی که درسال ۲۰۱۹ میلادی در کانادا انجام شد، انسانها سالانه تا ۵۲ هزار ذره میکروپلاستیک مصرف میکنند.
۵ منبع ریز پلاستیک در خانه عبارتاند از:
*تختههای خردکن پلاستیکی: براساس مطالعهای که توسط انجمن شیمی آمریکا (ACS) انجام شده، تختههای خردکن به تنهایی میتوانند انسان را در معرض ۷۹.۴میلیون میکروپلاستیک پلیپروپیلن (نوعی پلیمر پلاستیکی) قرار دهند.
*ظرفهای ویژه مایکروویو
* میکروپلاستیک در یخ: همانطور که میکروپلاستیکها در آب بطری یافت میشوند، مکعبهای یخ پلاستیکی نیز میتوانند باعث آلودگی آب شوند. تحقیقات نشان داده که «انجماد پلاستیک» نیز میتواند باعث شود میکرو پلاستیکها به داخل آب نفوذ کنند، مشابه فرآیندی که در پلاستیک های گرم شده دیده میشود.
*لیوانهای کاغذی یک بار مصرف: در واقع برای جلوگیری از نشت آب از این لیوانها، آنها به لایهای از درزگیر نیاز دارند که معمولاً از ۱۰ درصد پلی اتیلن با چگالی بالا یا اچدیپیای (HDPE) تشکیل شده است.بازیافت لیوانهای کاغذی نیز به دلیل ضرورت جداسازی لایه HDPE از کاغذ مشکل است و این فرآیند را پیچیده میکند.همچنین استفاده از لیوانهای کاغذی برای نوشیدنیهای گرم میتواند منجر به آزاد شدن مواد شیمیایی مختلف شود. در مطالعهای در سال ۲۰۲۱ میلادی مشخص شد که این لیوانها میتوانند مواد خطرناکی مانند فلوراید، کلرید، سولفات و نیترات را آزاد کنند.
*چایهای کیسهای: بسیاری از این کیسههای چای با پلاستیک پلی پروپیلن ساخته میشوند و حتی چای کاغذی کیسهای نیز میتواند حاوی رگههایی از پلاستیک باشد.تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۲۳ میلادی توسط دانشگاه علوم بهداشت داو (Dow) در پاکستان، نشان داد که چگونه آب داغ مورد استفاده برای دم کردن چای میتواند میلیونها ریزپلاستیک را از این کیسهها آزاد کند. براساس این تحقیقات، یک فنجان چای کیسهای میتواند حاوی ۳.۱ میلیارد نانوپلاستیک باشد.چای کیسهای ممکن است حاوی مواد مضر دیگری از جمله ترکیبات فلوئور، آرسنیک، نمکهای رادیوم، آلومینیوم، مس، سرب، جیوه، کادمیوم، باریم و نیترات نیز باشد.
بازنویسی: دکتر پیمان پرچمی
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰