توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قابل انتقال از آب و غذا
گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان،برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قابل انتقال از آب و غذا توصیههای بهداشتی ارائه کرد.
به گزارش همای سعادت،گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان،توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قابل انتقال از آب و غذا را اعلام کرد.
۱.تنها از آب لوله کشی، بطری شده یا جوشانده شده برای نوشیدن استفاده کنید.
۲.تا حد امکان از مصرف سبزیها و میوههای خام در اماکن عمومی مانند رستورانها و غذاخوریها خودداری کنید.
۳.سبزیها و میوههای خام را پیش از مصرف به روش درست سالم سازی کنید ( با استفاده از مایع شوینده و ترکیبات میکروب کش ).
۴.از شنا کردن یا شستشوی ظروف در برکهها و رودخانهها خودداری کنید.
۵.از خرید مواد غذایی و آشامیدنی از دستفروشان، دکه ها و اماکن غیر مجاز خودداری کنید.
۶.پیش از غذا خوردن یا آماده کردن غذا و پس از رفتن به توالت دستهای خود را به روش درست با آب و صابون بشویید.
۷.هنگام آماده کردن غذا و تماس با گوشت یا سبزیها و میوههای خام از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید و پس از خارج کردن دستکش، دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
۸.خچال را بیش از حد با مواد غذایی پر نکنید و دمای آن را زیر ۵ درجه سانتی گراد نگهدارید.
۹.مواد خوراکی را در ظروف سر بسته و دور از دسترس مگس و سوسک نگهداری کنید.
۱۰.از نگهداری مواد غذایی پخته به مدت بیش از دو ساعت در بیرون یخچال خودداری کنید.
۱۱.گوشت و تخم مرغ را به شکل کاملا پخته ( ترجیحا آب پز یا بخار پز ) مصرف کنید و از مصرف گوشت خوب پخته نشده ( سرخ شده یا کباب شده با حرارت کم ) و تخم مرغ خام یا نیم پز (عسلی ) خودداری کنید.
۱۲.از قرار دادن مواد غذایی پخته و خام در کنار هم در یخچال خودداری کنید. ( توصیه میشود مواد غذایی خام پایینتر از مواد غذایی پخته قرار گیرد ).
۱۳.به منظور جلوگیری از انتقال آلودگی، برای قطعه قطعه کردن گوشت و خرد کردن سبزیها از تخته خرد کن جداگانه استفاده کنید.
۱۴.باقیمانده مواد غذایی پخته را بیش از دو یا سه روز در یخچال نگهداری نکنید.
۱۵.باقیمانده مواد غذایی پخته را پس ازسردشدن در یخچال قرار داده و پیش از مصرف به اندازه کافی ( درحد داغ شدن ) گرم کنید.
۱۶.باقیمانده مواد غذایی پخته را بیش از یک بار گرم نکنید.
۱۷.توصیه میشود هنگام مسافرت برای کاهش ابتلا به اسهال همراه با غذا ماست استفاده کنید.
۱۸.موادغذایی ( به ویژه گوشت، فرآوردههای شیری و کنسروها ) را از فروشندگان و عرضه کنندگان مورد اطمینان تهیه کرده و در هنگام خرید به ظاهر و مشخصات دیگرکالا مانند مجوز وزارت بهداشت، تاریخ انقضای مصرف، شماره پروانه ساخت و سالم بودن بسته بندی دقت نمایید ( قوطی کنسرو نباید ورم کرده، زنگ زده یا ترک خورده باشد ).
۱۹.تا حد امکان هنگام سفر میوهها و سبزیها را به شکل پخته یا پوست کنده استفاده کنید.
۲۰از شیر و فرآوردههای شیری پاستوریزه استفاده کنید.
۲۱.در صورت ابتلا به اسهال مایعات زیاد مصرف کرده و به پزشک مراجعه کنید.
۲۲.در صورت ابتلا به اسهال از مصرف خودسرانه داروهای ضد اسهال یا آنتی بیوتیک خودداری کنید.
۲۳.نگام مسافرت در صورت همراه داشتن غذاهای پخته شده از غذاهای با فساد پذیری کمتر ( کمتر آبکی ) مانند برنج، ماکارونی یا کوکو استفاده کنید.
۲۴.در صورت مصرف مواد غذایی کنسرو شده ابتدا محتویات قوطی را در یک ظرف مناسب خالی کنید و سپس آن را روی حرارت مستقیم تا حد داغ شدن ( به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ) گرم کنید.
۲۵.برای شستن ظروف و پاک کردن سطوح آشپزخانه از اسکاچ یا دستمال یکبار مصرف استفاده کنید.
۲۶.ز مصرف خودسرانه و بیش از اندازه داروهای ضد اسید معده ( شربت یا قرص ) خودداری کنید.
۲۷.هرگونه بروز طغیان مسمومیتهای غذایی ( بروز دو مورد یا بیشتر از علائم مشابه مانند استفراغ، اسهال و درد شکم به دنبال مصرف غذا یا نوشیدنی مشترک) را فوری به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی یا خانه بهداشت اطلاع دهید.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰