توصیه های غذایی به زائران سفر حج
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به زائران خانه خدا توصیه کرد:در ایام حج از نوشیدن آب کافی غافل نشوید و از مصرف غذاهای سرخکرده، پرادویه و گوشتهای فرآوریشده پرهیز کنید.
به گزارش همای سعادت،عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اهمیت تغذیه و مراقبتهای بهداشتی در حج را مورد تاکید قرار داد و توصیههایی برای پیشگیری از گرمازدگی و کمآبی به حجاج ارایه داد.
مقدار کافی آب بنوشید
مصرف نوشیدنیها و مدیریت آب بدن، مصرف حداقل سه لیتر آب در روز (در صورت تعریق زیاد، بیشتر آب بنوشید) ضرورت دارد ضمن اینکه رنگ ادرار کمرنگ ملاک خوبی برای دریافت مایعات کافی است.آب خنک (نه یخ!) به همراه چند قطره آبلیموی تازه کمبود الکترولیتها را جبران خواهد کرد، دوغ کمنمک خانگی منبع غنی کلسیم و پروبیوتیک و شربتهای طبیعی مانند خاکشیر، تخمشربتی یا عرقنعنا با عسل برای بدن خنککننده و ضدعطش است.
نوشیدنیهای صنعتی افت انرژی را بدنبال دارد
از مصرف نوشابههای گازدار، قهوه و چای پررنگ، پرهیز کنید، این نوشیدنیها مدر و تشدیدکننده کمآبی است، همچنین، باید از مصرف نوشیدنیهای شیرین صنعتی پرهیز کنید زیرا این نوشیدنیها باعث افزایش سریع قند خون و افت انرژی میشود.
مصرف میوه ها و سبزیجات را افزایش دهید
مصرف میوهها و سبزیجات از کم آبی و یبوست پیشگیری میکند، از میوههای آبدار مانند هندوانه، خیار، پرتقال، انگور و سیب استفاده کنید این مواد غذایی جایگزین طبیعی آب و املاح است، ضمنا میوههای خشک مثل خرما به بدن انرژی فوری می رساند و همچنین کشمش، برگه زردآلو و انجیر خشک به دلیل فیبر بالا برای گوارش مفید است.هویج، کدو و کرفس پختهشده را در برنامه غذایی خود بگنجانند و از مصرف سبزیجات خام و غیربهداشتی پرهیز کنند.
وعدههای غذایی سبک و پرانرژی استفاده کنید
وعدههای غذایی سبک و پرانرژی را انتخاب کنید، در وعده صبحانه نان سبوس دار، پنیر کمنمک، گردو، عسل، خرما یا نان سبوس دار و تخممرغ آبپز بهترین گرینه است. از مصرف غذاهای سرخکرده، فستفود و پرادویه گوشتهای فرآوریشده مثل سوسیس، کالباس پرهیز کنید.
برای مصرف میانوعدههای ضروری، مغزهای خام بادام، پسته و فندق، میوههای خشک یا تازه، بیسکوئیت سبوسدار یا نان خشک برای مواقع اضطراری و بارهای پروتئینی در صورت در دسترس بودن بسیار توصیه میشود.
دکتر اسلامیان، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰