ثبت جهانی دره خرمآباد افتخاری تازه برای میراث فرهنگی ایران است
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان با اشاره به ثبت جهانی غارهای پیش از تاریخ دره خرم آباد در فهرست یونسکو،گفت: این دستاورد تاریخی گامی بزرگ در معرفی تمدن کهن ایران و نقطه عطفی در میراث فرهنگی به شمار میرود.
به گزارش همای سعادت،عطا حسنپور عصر جمعه در نشست برخط ثبت جهانی دره خرم آباد اظهار کرد: با رای نهایی اعضای کمیته میراث جهانی یونسکو در پاریس، دره خرمآباد بهعنوان یکی از کهنترین محوطههای پیشاتاریخی ایران، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
وی افزود: این موفقیت، نتیجه ماهها تلاش پیگیرانه کارشناسان، مسئولان و نهادهای مرتبط در سطح ملی و استانی بوده است.
حسن پور ثبت جهانی دره خرمآباد را اتفاقی تاریخی برای استان و کشور دانست و گفت: این ثبت جهانی، نهتنها نشاندهنده ارزش بیبدیل فرهنگی این محوطه است، بلکه جایگاه تمدن ایران در دورههای ماقبل تاریخ را در عرصه جهانی برجسته میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان افزود: این پرونده شهریور ۱۴۰۲ به یونسکو ارسال شد و در پی بازدید میدانی هیات ارزیابی در شهریور ۱۴۰۳، رای مثبت نهاد مشورتی ایکوموس را در خرداد ۱۴۰۴ دریافت کرد و سرانجام، امروز بیستم تیرماه ۱۴۰۴، در نشست رسمی یونسکو، این اثر ارزشمند به ثبت جهانی رسید.
حسنپور با اشاره به نقش مهم استاندار لرستان در تحقق این هدف اظهار داشت: پیگیریهای مداوم، حمایتهای همهجانبه و اختصاص منابع مورد نیاز از سوی استانداری، نقش محوری در این موفقیت ایفا کرده است.
وی همچنین از زحمات معاونتهای استانداری، اداره کل ثبت آثار وزارت میراث فرهنگی و دیگر دستگاههای همراه در این مسیر قدردانی کرد.
حسن پور با بیان اینکه دره خرمآباد یکی از مهمترین نمونههای حیات انسانی در دوران پیش از تاریخ در فلات ایران است، گفت: ثبت جهانی این محوطه تاریخی، نقطه عطفی در توسعه گردشگری فرهنگی و معرفی قابلیتهای منحصربهفرد لرستان در سطح بینالمللی خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان از حضور موثر نماینده ایران، دکتر طالبیان، و سفیر کشورمان در نشست یونسکو برای دفاع از این پرونده قدردانی کرد و افزود: ثبت جهانی دره خرمآباد، نشان داد با همدلی و پشتکار، میتوان به بلندترین قلههای افتخار فرهنگی دست یافت.
ایرنا
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰