جهان به احترام ۶۳ هزار سال تمدن در لرستان ایستاد
رئیس بنیاد ایرانشناسی لرستان،در پی ثبت جهانی محوطه و غارهای پیش از تاریخ دره خرمآباد در فهرست میراث جهانی یونسکو،گفت:امروز، تاریخ ایران و لرستان ورق جدیدی خورد؛جهانیان در برابر ۶۳ هزار سال تمدن و پیشینهی درخشان سرزمین ما سر تعظیم فرود آوردند.
به گزارش همای سعادت،مجتبی رومانی طی سخنانی بیان کرد:ثبت جهانی محوطه و غارهای پیش از تاریخ درهی خرمآباد، نهتنها افتخاری برای مردم لرستان، بلکه سندی محکم بر اصالت، پیوستگی فرهنگی و جایگاه تمدنی ملت ایران در تاریخ بشریت است.
وی افزود:در شرایطی که قدیمیترین اثر ثبتشده جهانی تا پیش از این تنها ۱۵ هزار سال قدمت داشت، ما امروز اثری را به جهانیان معرفی کردیم که قدمتی بیش از ۶۰ هزار سال دارد.
رییس بنیاد ایرانشناسی لرستان ادامه داد:این ثبت، نتیجه تلاشهای علمی، باستان شناسی و فرهنگی شبانهروزی مسؤلین و مردم در ایران و نیز تعامل مثبت با یونسکو بود.
به گفته رومانی، محوطه ثبتشده شامل شش بخش اصلی است که هر یک از منظر تاریخی و علمی، گنجینهای بیهمتا محسوب میشوند:غار کلدر،غار یافته غار کنجی غار گیلوران غار قمری پناهگاه سنگی گرارجنه هر یک از این مکانها، شواهدی گرانبها از زیست انسانهای اولیه در فلات ایران را در دل خود دارد. لرستان، با این ثبت جهانی، جایگاه خود را بهعنوان یکی از کانونهای اولیه تمدن بشری تثبیت کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد:این دستاورد، ثمره همبستگی علمی، فرهنگی و ملی ماست. از همه نهادها، پژوهشگران و مردم عزیز لرستان که در این مسیر با مسؤلین همراه بودند، قدردانی میکنم. اکنون، وظیفه ما حفاظت، معرفی و بهرهبرداری فرهنگی از این گنجینه جهانی است تا نسلهای آینده نیز به آن افتخار کنند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰