خداحافظی با مدارس کانکسی،سنگی و فرسوده تا خرداد ۱۴۰۴
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با اشاره به محرومیت زدایی از فضاهای آموزشی گفت: برچیده شدن ۷۰ مدرسه سنگی، ۱۷۰ مدرسه کانکسی، بهسازی مدارس تخریبی و تکمیل ۶۱۲ پروژه نیمهتمام از اولویتهای این اداره کل است.
به گزارش همای سعادت،سید عیسی سهرابیدر نشست خبری با خبرنگاران ضمن بیان ضرورت تغییر روشهای مدیریتی کشور و استان در حوزههای مختلف، بر اهمیت “نهضت توسعه عدالت آموزشی” تأکید کرد و گفت:نهضت به معنای حرکتی متفاوت از گذشته است و نگاه جدید مدیریتی دکتر پزشکیان نیز مبتنی بر این تغییر پارادایم است.
احداث ۹۳۶ مدرسه در لرستان
وی با اشاره به سه وجه این نهضت حرکت نوین، ارتقاء عدالت و مشارکت مردمی افزود:در استان لرستان شش اولویت اساسی برای این نهضت تعریف شده که شامل برچیده شدن مدارس سنگی، مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر، مدارس تخریبی، پروژههای نیمهتمام، مدارس با تراکم بالای ۳۵ نفر و توجه به مناطق دارای سرانه آموزشی کمتر از ۳ متر است.
سهرابی اعلام کرد:لرستان دارای ۷۰ مدرسه سنگی، ۱۷۰ مدرسه کانکسی (بالای ۱۰ نفر) و ۶۱۲ مدرسه تخریبی است.در مجموع ۹۳۶ مدرسه مشمول طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی شدهاند.
وی گفت:در حال حاضر ۳۳۵ پروژه فعال با میانگین پیشرفت ۵۹ درصد در دست اجراست.
سهرابی تأکید کرد که حذف مدارس کانکسی تا پایان خردادماه سال جاری در دستور کار قرار دارد و برای تأمین اعتبارات این طرح از منابع دولتی، بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی و کمکهای خیرین استفاده میشود.
معلمان؛ پیشگامان همراهی در نهضت عدالت آموزشی
سهرابی از مشارکت بیسابقه معلمان استان خبر داد و گفت: بیش از ۴۵۰ معلم در ناحیه یک خرمآباد به طور داوطلبانه پذیرفتند از حقوق ماهیانه خود بین ۱۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان برای مدت ۶ تا ۱۲ ماه جهت مدرسهسازی کمک کنند.
وی افزود:با وجود ۲۷ هزار معلم در استان، اگر هر معلم تنها ۱۰۰ هزار تومان کمک کند، ماهیانه حدود ۲ میلیارد تومان تأمین میشود که امکان ساخت حداقل چهار مدرسه در ماه فراهم خواهد شد.
توجه به آسیبهای اجتماعی دانشآموزان
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان، ضرورت همکاری نهادهای مختلف در کاهش آسیبهای اجتماعی را مورد تأکید قرار داد و گفت:بر اساس مصوبه شورای آموزش و پرورش، شورای ائتلاف (نماد) در استان تشکیل شده و مناطق نورآباد و دورود به عنوان پایلوت اجرای برنامههای پیشگیرانه انتخاب شدهاند.
وی افزود:اطلس اجتماعی و روانی دانشآموزان استان تهیه شده و تمرکز اصلی ما بر پیشگیری از دو آسیب خودکشی و اعتیاد است.
نرخ ترک تحصیل در استان پایینتر از میانگین کشوری
سهرابی درباره وضعیت ترک تحصیل گفت:نرخ ترک تحصیل دوره ابتدایی در لرستان ۰.۶۷ درصد (میانگین کشوری ۱.۴۵ درصد)در متوسطه اول ۴.۱۳ درصد (میانگین کشوری ۶.۴۱ درصد)در متوسطه دوم ۳.۷۷ درصد (میانگین کشوری ۴.۸ درصد) است.
وی بیان کرد تعداد بازماندگان از تحصیل در دوره ابتدایی ۲۷۲۴ نفر و در دوره متوسطه ۴۸۳ نفر است که بخش قابل توجهی از آن ناشی از مهاجرت خانوارهاست.
گامهای لرستان در استفاده از هوش مصنوعی در آموزش
سید عیسی سهرابی با اشاره به اهمیت فناوریهای نوین گفت:کمیتهای برای استفاده از هوش مصنوعی در آموزش و پرورش استان تشکیل شده و در راستای سند ملی هوش مصنوعی فعالیت میکند.
وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از این فناوری، آموزش مجازی، آموزشهای شخصیسازی شده و ارتقاء سواد حقوقی دانشآموزان در لرستان گسترش یابد.
مدرسه مجازی؛ ابتکار آموزش و پرورش لرستان
سهرابی اعلام کرد که پروژه ایجاد “مدرسه مجازی” در دست طراحی است و هدف از آن ارائه آموزشهای مکمل با کیفیت برای همه دانشآموزان استان است. این طرح تا مهرماه امسال رونمایی خواهد شد.
کمبود معلم و برنامههای جبران
وی به کمبود معلم در استان پرداخت و گفت:آموزش و پرورش لرستان با کمبود ۱۴۳۶ نیروی انسانی در سال جاری مواجه است که بیشترین کمبود مربوط به شهرستان بروجرد با ۳۸۲ نفر است.
او افزود:این کمبود با استفاده از نیروهای شاغل، بازنشستگان و بهکارگیری نیروهای جدید جبران خواهد شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰