خدمترسانهای آسیبرسان
اعضای شورای شهر خرمآباد از عدم همکاری دستگاه های خدمترسان با شورا و شهرداری در ارائه خدمات شهری گلایه کردند.
به گزاش همای سعادت به نقل از وسیم ،ارائه خدمات شهری به شهروندان از مهمترین اولویتها و از وظایف مهم و مشترک بین دستگاههای مختلف اجرایی و خدمترسان و بهطور ویژه مدیریت شهری است.
از طرفی یکی از مطالبات جدی شهروندان، آسفالت مناسب معابر شهری است که متاسفانه علیرغم هزینههای هنگفت تامین قیر و آسفالت، همواره به دلایلی نظیر عدم وجود کانالهای عبور تاسیسات، شاهد حفاری خیابانها و کوچهها توسط دستگاههای خدمترسان بخصوص آبفا، گاز، برق و مخابرات هستیم که برابر قانون میبایست این دستگاهها علاوه بر هماهنگی پیش از عملیات حفاری، نسبت به اطلاعرسانی و نصب تابلوهای اطلاعاتی و هشداردهنده در محل برای جلوگیری از خسارت به وسایل نقلیه، سقوط شهروندان در چالههای ایجاد شده، تصادفات و … اقدام و درنهایت ترمیم و آسفالت مجدد را در دستور کار قرار دهند.
شهر خرمآباد به عنوان مرکز لرستان همواره در این رابطه با چالش مواجه بوده و این در حالی است که پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد در یونسکو(سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در حال بررسی است و این مهم، ضرورت تکمیل زیرساختهای توسعه خدمات شهری را دو چندان میکند و نیازمند اراده جدی مدیران است.
شامگاه یکشنبه چهاردهم اردیبهشت ماه، صحن علنی شورای اسلامی شهر خرمآباد، صحنه گلایه از خدمترسانهای آسیبرسان بود؛ جلسهای که به مناسبت «روز ملی شوراها»، میزبان فرماندار مرکز لرستان بود و ضمن بیان دغدغههای مردم، فرصتی نیز برای تکریم از شوراها فراهم شد.
تقریبا تمام اعضای شورای ششم از عباس قلاوندی رئیس شورا، حجتاله احمدیپور، حمیدرضا صفریان، یونس امرایی، رضا بیرانوند و هوشنگ نصیری تا سجاد کاظمی، صادق جوازی و شاهین بیرانوند که اخیرا به دلیل خروج برخی اعضا به عضویت این شورا درآمدهاند، یک کلیدواژه مشترک داشتند و آن عدم همکاری شرکتهای خدمترسان بخصوص آبفا بود.
زیرساختهای جهانشهر نیازمند نگاه جهانی است
نورالدین درمنان، فرماندار مرکز لرستان در این جلسه، ضمن بزرگداشت روز شوراها گفت: وظیفه همه مدیران در لرستان، بهبود معیشت مردم و ارتقاء سرمایه اجتماعی است و این دو کلیدواژهه مورد تاکید استاندار لرستان باید به یک گفتمان تبدیل شود.
وی، مردم و به عبارتی سرمایه اجتماعی را یکی از پایههای اصلی توسعه پایدار برشمرد و تصریح کرد: بدون تردید رسانه به عنوان چشم، گوش و وجدان بیدار جامعه نیز از این سرمایه اجتماعی حمایت میکند.
فرماندار خرم آباد تصریح کرد: به عنوان خدمتگزار دولت در شهرستان خرمآباد از انتقاد سازنده استقبال میکنم.
وی با بیان اینکه شوراهای اسلامی سرمایه اجتماعی محسوب میشوند و باید مراقب منافع مردم باشند، گفت: مردم حق دارند شهر زیبایی داشته و از خدمات خوبی برخوردار باشند؛ مردم حق دارند سوال کنند و مطالبهگر باشند و ما نیز باید با همافزایی و انسجام پاسخگوی مطالبات آنان باشیم.
درمنان، موفقیت کشور را ثمره وحدت و انسجام دانست و گفت: همافزایی، همدلی و هماهنگی میتواند منشأ اثر و خدمات باشد و توجه به سرمایه اجتماعی ضروری است.
وی تصریح کرد: رضایت مردم باید جزو اولویتهای مدیران باشد و کسانی که با این نگاه موافق هستند باید به کمک شورا و شهرداری بیایند و در کنار آنان باشند.
فرماندار مرکز لرستان با اشاره به نقش موثر شوراها در پیشبرد برنامههای توسعهمحور گفت: تکریم شورا به معنای تکریم سرمایه اجتماعی است زیرا شورای اسلامی شهر منتخبان مردم هستند و در کنار شورا و مدیریت شهری بودن، در کنار مردم بودن است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به «روز خرمآباد» خاطرنشان کرد: روز خرمآباد در پیش است و این درحالیست که این کهنشهر در آستانه جهانی شدن قرار داشته و باید با نگاه جهانی به زیرساختها و زیباییهای آن نگاه کنیم و شرایطی فراهم شود که خرمآباد در شان آوازه، قدمت، تمدن و فرهنگ مردم لرستان ظاهر شود.
درمنان با اشاره به اینکه باید با انسجام و تعامل و در کنار شهردار و اعضای شورا، فضای شهر را برای استقبال از جهانی شدن مهیا کنیم، افزود: اگرچه وظایف شهرداری سنگین و هزینههای آن زیاد است اما شهرداری باید به سمت تولید سرمایه و درآمد برود و تنها منبع درآمدش ماده ۱۰۰ نباشد.
وی در پاسخ به انتقاد اعضای شورا از عدم تعامل برخی دستگاههای خدمترسان بخصوص آبفا با شهرداری بیان کرد: شهرداری با هر ادارهای مشکل دارد آن اداره را به جلسه دعوت خواهیم کرد تا براساس قانون همکاری لازم را داشته باشد.
فرماندار خرمآباد همچنین در پاسخ به مطالبه اعضای شورا درخصوص کیفیت نان در خرمآباد گفت: متاسفانه گندم استان امسال از کیفیت خوبی برخوردار نبوده و این امر در کیفیت آرد و نانتاثیر گذاشت که ضرورت دارد کیفیت گندم را افزایش و در تولید آرد مطلوب، کنترل و نظارت لازم دوچندان شود البته فرمانداری خرمآباد نیز امسال با متخلفین و کمفروشان نان برخورد قاطع داشته و نیاز است روی کیفیت نان و بهبود وضعیت خبازیها تمرکز بیشتری صورت گیرد.
سهم ناچیز مرکز لرستان از اعتبارات توسعه نیافتگی/ مدیریت شهری از جیب مردم
داریوش بارانی بیرانوند، شهردار مرکز لرستان نیز در این جلسه گفت: لرستان از نظر تخصیص اعتبارات شاخص توسعه نیافتگی آخرین استان کشور و خرمآباد کمترین سهم را در بین شهرهای استان دارد.
وی با اشاره به حضور استاندار در مراسم افتتاح پروژههای شهری دهه فجر با هدف بیان انتظارات از مدیریت شهری و تفویض اختیار پیگیری پروژههای شهری به فرماندار مرکز استان گفت: خوشحالم که نگاه متعالی استاندار در عملکرد فرماندار منعکس شد و شخص آقای درمنان با فراغ بال، سعه صدر، رویکرد حل مسأله و صداقت با مردم، برنامهها را پیش میبرند.
شهردار مرکز لرستان با بیان اینکه فرماندار بسیار ویژه مسائل شهری را میبیند و عملا جلوتر از شهرداری قدم برمیدارد، اظهار کرد: امروز آثار و برکات تدبیر استاندار در تفویض اختیارات مدیریت شهری به فرماندار کاملا مشهود است و مردم نمود آن را تصدیق میکنند که جای قدردانی دارد.
فضای تحول فراهم است
وی با بیان اینکه امروز فضای خوبی برای تحول در مدیریت شهری فراهم شده است، گفت: بخش زیادی از بار هزینههای استان بر دوش شهرداری مرکز استان است و این در حالی است که در توزیع اعتبارات معمولا مرکز استان از بهره کمتری برخوردار است.
بارانی با انتفاد از عدم توزیع مناسب اعتبارات گفت: لرستان از نظر تخصیص اعتبارات شاخص توسعه نیافتگی آخرین استان و خرمآباد کمترین سهم را در بین شهرهای استان دارد در حالیکه نگاه به مرکز استان باید ویژه باشد.
وی گفت: در حال حاضر شهر را از جیب مردم مدیریت میکنیم و لازم است سایر دستگاههای اجرایی با رویکرد فرمانداری با شهرداری همکاری و تعامل داشته باشند.
عباس قلاوندی، رئیس شورای اسلامی شهر خرمآباد نیز در این جلسه بر همدلی و همافزایی دستگاهها در راستای توسعه خدمات شهری تاکید کرد.
سجاد کاظمی، عضو جدید شورا خواستار جدیت شرکت توزیع برق در تامین روشنایی معابر شد و از خاموشی بسیاری از معابر حتا در مرکز شهر انتقاد کرد.
موضوع همکاری بهداشت برای مبارزه با حیوانات موزی و حشرات در سطح شهر، افت فشار آب در جنوب شهر و حمل و نقل عمومی هم از دغدغههای حجتاله احمدی پور دیگر عضو شورا بود و البته قدردانی از عملکرد شهردای برای ایجاد بیش از ۲۰ پارک محلهای و در دست اجرا بودن چندین پروژه فرهنگی ورزشی، بازگشایی خیابان ۱۷شهریور، گلسفید، اسدآبادی، آسفالت معابر، احداث کارخانه شن و ماسه و درآمدزایی برای شهرداری و … .
یونس امرایی، از عدم توجه دستگاههای اجرایی و خدمترسان به مصوبات شورا انتقاد کرد و گفت: با گذشت سه سال از فعالیت شورای ششم، همچنان اعضا کارت شناسایی ندارند.
حمیدرضا صفریان هم از همراهی دولت با مدیریت شهری ابراز خرسندی کرد و گفت: عملکرد شرکت آب و فاضلاب در حفاری و تخریب آسفالت سبب نارضایتی عمومی شده است.
هوشنگ نصیری از اعضای شورا هم خواستار تسریع در پروژههای شهری و کمک دولت در تامین اعتبارات مورد نیاز شهرداری شد.
رضا بیرانوند از رهاشدگی و رکود شهر پس از کرونا و همزمانی آن با آغاز فعالیت شورای ششم گفت و افزود: اگر به دنبال توسعه و آبادانی شهر هستیم باید همه دستگاهها پای کار بیایند.
این عضو شورای اسلامی شهر خرمآباد از توزیع ناعادلانه اعتبارات ارزش افزوده بین استانها و به کام کلانشهرها انتقاد کرد.
صادق جوازی دیگر عضو جدید شورا نیز به شدت از عملکرد شرکتهای خدمترسان بهویژه آبفا و مخابرات گلایه کرد.
شاهین بیرانوند هم که به تازگی به جمع اعضای اصلی شورا پیوسته است، برنامهریزی بر مبنای دانایی را در مدیریت شهری متذکر شد و خواستار دادهکاوی و تعامل بینبخشی برای ارتقای خدمترسانی شد.
با توجه به اظهارات اعضای شورای اسلامی شهر خرمآباد در این جلسه و با عبور از معابر شهری، کوتاهی دستگاههای خدمترسان در ترمیم آسفالت معابر و جبران خسارات وارده کاملا مشهود و این گواهی بر عدم تعامل بینبخشی در میان دستگاههای اجرایی و خدمترسان است که ضروری است هرچه سریعتر با برگزاری جلسات مشترک و تبادل نظرات و پیشنهادات، این مشکلات جدی مرتفع گردد تا در آستانه ثبت جهانی دره خرمآباد مانعی بر مسیر فراهم نمودن زیرساختهای مورد نیاز این رویداد نباشد.
در این مراسم از اعضای شورای اسلامی شهر خرمآباد به مناسبت گرامیداشت روز ملی شورا تقدیر شد.
گزارش: سعیده خورشیدوند
عکس: کیانی
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰