معاون استاندار لرستان:

خودکشی بحرانی فردی با پیامدهای اجتماعی است

معاون سیاسی اجتماعی استانداری لرستان گفت: خودکشی بحرانی فردی با آسیب های اجتماعی است و برای پیشگیری از این مهم توسعه خدمات سلامت روان در مناطق محروم و آسیب‌زا و فقیر نیاز است.

به گزارش همای سعادت،سعید پورعلی در دومین همایش ملی مسائل اجتماعی ایران با محوریت پیشگیری از خودکشی در دانشگاه لرستان بیان کرد: در این همایش نه برای مرثیه سرایی که برای طراحی برنامه امیدبخش گرد هم آمدیم.

وی افزود: این ناهنجاری یک قضیه چند بعدی بشمار می رود، اما براساس پژوهش‌های علمی پیشگیری ممکن و نشست امروز فرصت مغتنمی برای اندیشیدن و طراحی راهبردهایی است که بتواند سلامت جامعه را تضمین کند و موضوع خودکشی بدون شک یکی از حوزه‌های حساس آسیب‌شناسی اجتماعی است.

معاون استاندار لرستان تاکید کرد: پیشگیری موثر نیازمند شناسایی زودهنگام و دسترسی به خدمات تخصصی و آموزش همگانی است.

پورعلی اضافه کرد: پیشگیری به معنای تقویت سازه‌های حمایتی در خانواده، جامعه، نهادهای واسط و تخصصی است.

وی یادآور شد: لرستان با سابقه غنی فرهنگی و تاریخی نماد مقاومت در مقابل سختی‌ه است؛ سنت‌های اصیل ما با حمایت خانوادگی می‌توانند به عنوان دارایی‌های فرهنگی در مسیر پیشگیری به کار گرفته شده و این سرمایه‌ها را تقویت و به روز رسانی کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان بیان کرد: ظرفیت کم‌نظیری برای تقویت پیوندهای اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های روانی در جغرافیای فرهنگی و اجتماعی لرستان با توجه به سنت‌های فرهنگی و اجتماعی است.

پورعلی ادامه داد: خودکشی نه تنها یک بحران برای فرد است، بلکه می‌تواند ایجاد آسیب اجتماعی کند و اختلاف در بین خانواده و از هم گسیختگی در روابط اجتماعی این مهم را تشدید می‌کند.

وی بر تقویت و انسجام اجتماعی و ارتقای سواد روانشناسی در جامعه تاکید کرد و افزود: رویکرد دست‌اندرکاران همایش باید مبتنی بر سه اصل شناخت علمی ناهنجاری، تمرکز بر پیشگیری و تقویت و ظرفیت‌سازی در راستای پیشگیری و امیدآفرینی و بهبود شرایط محیطی باشد.

معاون استاندار لرستان تاکید کرد: مسوولان نباید فقط نگاهی آسیب‌ شناسانه داشته باشند، بلکه به سوی امیدبخشی و ایجاد فرصت‌های بهتر در زندگی انسان راهکار ارایه دهند.

پورعلی یادآور شد: دانشگاه و کارشناسان خبره به مسائل شناختی بپردازند و به دنبال راه‌حل‌های عملیاتی و کاربردی باشند.

معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان گفت: برای پیشگیری از خودکشی آموزش مهارت زندگی و تقویت نگاه مثبت و تکیه بر راه‌حل‌ های برآمده از علم ضروری و توسعه خدمات سلامت روان در مناطق محروم و آسیب‌زا و فقیر نیاز است.

انتهای پیام/