طرح «جبران کارایی» فرصتی برای اشتغال مددجویان بهزیستی
مدیرکل بهزیستی لرستان با بیان اینکه طرح «جبران کارایی» معلولان نقش مهمی در اشتغالزایی مدد جویان دارد،گفت:در این طرح بخشی از حداقل حقوق به کارفرما پرداخت میشود.
به گزارش همای سعادت،همایون عمودیزاده در رابطه با توانمندسازی مددجویان تحتحمایت بهزیستی اظهار داشت:در راستای توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی، برنامهای بهصورت مدون اجرا میشود بهنحوی که ابتدا نیازسنجی انجام میگیرد و پس از شناسایی و استعدادیابی، مددجو برای آموزش مهارتآموزی به فنی و حرفهای معرفی میشود و در نهایت پس از مهارتآموزی تسهیلات بانکی دریافت میکند.
وی افزود:به منظور توانمندسازی مددجویان، تسهیلات بانکی به عنوان سهم کارفرما به کارفرمایانی که مددجویان را چه به عنوان کارورز، کارمند و یا هر نوع دیگر بهکارگیری کنند، پرداخت میشود.
مدیرکل بهزیستی لرستان با اشاره به پرداخت بیمه سهم کارفرمایی عنوان کرد: بیمه سهم کارفرمایی اقدام دیگری است که از سوی بهزیستی برای اشتغال مددجویان انجام گیرد، در این رابطه نیز سهم بیمه کارفرمایی تا پایان ۳۰ سال خدمت و بازنشستگی مددجو پرداخت میشود ضمن اینکه تسهیلات قرضالحسنه کمبهره نیز در راستای جذب و بهکارگیری مددجویان در اختیار کارفرمایان قرار میگیرد.
وی بیان کرد: تسهیلات مذکور بر اساس دستورالعمل سال ۱۴۰۳ به ازای فراهم کردن اشتغال هر مددجو ۱۵۰ میلیون تومان است و هنوز دستورالعمل سال جدید ابلاغ نشده است.
عمودیزاده با بیان اینکه طرح «جبران کارایی» معلولان نقش مهمی در اشتغالزایی مددجویان دارد گفت: در این طرح به تناسب معلولیت افراد، بخشی از حداقل حقوق به کارفرما پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: برای افرادی که معلولیت جزئی یا متوسط دارند ۳۰ درصد از حداقل حقوق و برای معلولیتهای متوسط به بالا و شدید تا ۵۰ درصد حداقل حقوق به عنوان جبران عدم کارایی به کارفرما پرداخت میشود تا مشوقی برای کارفرمایانی باشد که برای جامعه هدف بهزیستی اشتغال ایجاد کردهاند.
مدیرکل بهزیستی لرستان خاطرنشان کرد: مددجویانی که دارای معلولیت فیزیولوژی هستند ممکن است از نظر جسمانی توانایی کمتری داشته باشند اما برخی از این معمولان از نظر استعدادی حتی فراتر از سایر افراد هستند برای مثال در بین مددجویان فرد کاملاً نابینا داریم که در مقطع دکتری مشغول به تحصیل است.
وی اظهار داشت: چون این مددجویان ممکن است بهدلیل معلولیت جسمانی نتوانند مانند سایر افراد خدمات ارائه دهند در قالب طرح «جبران عدم کارایی» بخشی از حداقل حقوق برای جبران به کارفرمایانی که جامعه هدف را بهکارگیری کردهاند، پرداخت میشود.
عمودیزاده افزود: بخشی از جامعه هدف نیز که خود صاحبان مشاغل هستند و مجوز کسب و کار دارند به بانکهای عامل طرف قرارداد، معرفی میشوند تا به تناسب مجوزشان تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که این میزان تسهیلات برای مشاغل خرد و خانگی ۵۰ میلیون تومان است.
وی عنوان کرد: خوشبختانه براساس برنامه تدوین شده استانداری لرستان در سال ۱۴۰۳ بنا بود یکهزار و ۲۰۰ فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی فراهم کنیم اما با پیگیریهای انجام شده و تعامل با بانکهای عامل و همچنین ایجاد مشوقهای مذکور توانستیم ۲ هزار و ۷۱ فرصت شغلی ایجاد کنیم و در سامانه ملی رصد شغلی به ثبت برسانیم.
مدیرکل بهزیستی لرستان بیان کرد: این میزان اشتغال ایجاد شده در سال ۱۴۰۳ تقریباً نزدیک به دو برابر تعهد ایجاد اشتغال بوده است و امیدواریم در سال ۱۴۰۴ نیز بتوانیم فرصتهای شغلی بیشتر و بهتری برای مددجویان فراهم کنیم.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰