لرستان پرچمدار تولید «کاملینا» در کشور/نبود پایانه صادرات خلاء بزرگ کشاورزی در استان است
مدیر کل تعاون روستایی لرستان با اشاره به کسب رتبه اول استان در تولید کاملینا،گفت:نبود پایانه صادرات خلا بزرگ کشاورزی،در این استان است.
به گزارش همای سعادت آنلاین،غلامعلی فتحی،در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت،اظهار کرد:محور توسعه استان و همینطور دغدغه استاندار لرستان،توسعه اقتصادی در بخش کشاورزی است.
وی افزود:از آنجا که کشاورزی استان باید اقتصاد محور باشد و بعنوان یک محرک قوی برای اقتصاد قرار بگیرد،ما بعنوان یکی از ادارات زیر مجموعه جهاد کشاورزی در خدمت کشاورزان و کمک به آنها هستیم.
فتحی با بیان اینکه این سازمان در دو حوزه سازمانی و بخش غیر دولتی یعنی تعاونی ها و تشکل ها فعالیت داریم،گفت:در حوزه سازمانی با ۶۴ نیروی انسانی در ۱۰ شهرستان استان و دوتا معاونت در خود استان که وظیفه و مسئولیت هماهنگی و برنامه ریزی را بر عهده دارند،مشغول به کار هستیم.
مدیرکل تعاون روستایی لرستان،ادامه داد:بخش غیر دولتی(تشکل ها و تعاونی ها) که در سطح استان فعال هستند بعنوان بازوان اجرایی سازمان به حساب می آیند که در بحث اجرایی،تنظیم بازار و خرید محصولات کشاورزی با شرکت تعاونی روستایی همکاری دارند.
وی عنوان کرد:۲۴۱ شرکت تعاونی با عضویت یک هزار و ۳۲۴ نفر در تمام استان فعالیت دارند که در قالب ۱۳۲ شرکت روستایی،۴۸ شرکت تعاونی کشاورزی، ۷تعاونی روستایی،۱۰ شرکت تعاونی زنان روستایی و ۱۰ اتحادیه شهرستانی در حال خدمت به کشاورزان عزیز در استان لرستان هستند.
فتحی گفت:۱۰نظام صنفی،۱۰انجمن حمایت کشاورزی و ۸ اتحادیه استانی در حوزه های مختلف داریم که بعنوان بازوان اجرایی این تعاونی در بحث کشاورزی و بازرگانی فعالیت مستمر دارند.
خرید تضمینی محصول از کشاورزان اصلی ترین وظیفه ماست
مدیرکل تعاون روستایی لرستان،گفت:ما وظایف متعددی بر عهده داریم اما اولین وظیفه ما خرید تضمینی محصولات کشاورزی از کشاورزان با همکاری اداره کل غله و خدمات بازرگانی است.
فتحی افزود:خرید گندم با محمولههای بالای ۱۰ تن توسط شرکت غله و بازرگانی انجام میشود.
وی بیان کرد:ما وظیفه داریم حتی در دورترین نقاط مراکز خرید احداث کنیم تا کشاورزان با کمترین هزینه محصول خود را تحویل دهند.
کشت ۵۰ درصد کاملینای کشور در لرستان
مدیرکل تعاون روستایی لرستان گفت:۵۰ درصد کشت کاملینای کشور طی سال زراعی جاری به این استان اختصاص یافته و تاکنون نیز دو هزار و ۱۷۴ تن از این محصول از کشاورزان استان خرید تضمینی شده است که موفقیت در این امر هم به واسطه خرید تضمینی تعاونی ها بصورت شبانه روزی بوده است.
فتحی گفت:کشت کاملینا در کشور و لرستان جوان است،اما امسال استان برای دومین دوره،کشت این محصول را در سطح پنج هزار هکتار انجام داد.
وی با اشاره به کشت کاملینا در ۱۳ هزار هکتار اراضی کشور طی سال زراعی جاری افزود:بیش از دو هزار و ۵۰۰ تن از این محصول در لرستان برداشت شد و رتبه نخست در سطح زیر کشت و میزان تولید به این استان اختصاص یافت.
مدیرکل تعاون روستایی لرستان گفت:پارسال ۱۸ مرکز خرید گندم در استان ایجاد و بیش از ۴۳ هزار تن توسط این مراکز،خرید تضمینی شد و امسال نیز با ایجاد مراکز جدید در نقاط دورافتاده،این تعداد به ۲۴ مرکز افزایش یافت تا کشاورزان مشکلی در تحویل محصول نداشته باشند.
کوهدشت؛قطب خرید گندم و کاملینا در ۱۴۰۲
فتحی با اشاره به کسب رضایتمندی نسبی کشاورزان با ایجاد مراکز خرید بیشتر اضافه کرد:همچنین امسال قطب خرید گندم و کاملینای استان،کوهدشت بود و در اقدامی بی نظیر، ۱۲۸ هزار و ۷۳۲ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان لرستان خرید تضمینی شد و ۸۰ درصد افزایش تولید در استان رقم خورد.
وی یادآور شد:امسال سه هزار و ۵۲۱ تن کلزا به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری و نسبت به خرید دو هزار تنی سال گذشته،رشدی حدود ۷۵ درصد را شاهد هستیم.
خرید ۲۱۰ تن گلرنگ از کشاورزان استان
مدیرکل تعاون روستایی لرستان با اشاره به خرید ۲۱۰ تن گلرنگ از کشاورزان لرستانی عنوان کرد:سیلوی ۵۰ هزارتنی کمالوند خرم آباد یکی از سیلوهای مادر استان محسوب می شود و گندم مناطق گرم که کیفیت بهتری برای نانوایی دارد برای مصرف استان در اختیار این سیلو قرار گرفت.
فتحی تصریح کرد: ۳۴ انبار در استان با ظرفیت ۳۶ هزار تن متعلق به سازمان تعاون روستایی بوده که در سه دهه گذشته رها شده و برای بازسازی و تعمیر آنها ۲۲۰ میلیارد ریال نیاز است.
وی با اشاره به نبود پایانه صادرات محصولات کشاورزی به عنوان یکی از خلاهای موجود در لرستان ادامه داد:در این راستا بیش از دوهکتار ملک شناسایی، مطالعات اولیه آن انجام و در شورای برنامه ریزی استان مطرح شد که چنانچه مصوب شود،تحول چشمگیری در برندسازی محصولات و ایجاد ارزش افزوده برای استان به دنبال خواهد داشت.
روستا بازارهای لرستان در مسیر رشد
مدیرکل تعاون روستایی لرستان با اشاره به فعال بودن دو روستا بازار در استان نیز بیان کرد:ایجاد دو روستا بازار دیگر در شهرستان های الیگودرز و دلفان در دستور کار است.
فتحی با بیان اینکه یکی از محورهای فعالیت تعاون روستایی،روستا بازارهاست که تاکنون در شهرستانهای بروجرد و خرمآباد راهاندازی شدهاند،ااضافه کرد: البته این روستا بازارها به آن معنایی که انتظار داریم فاصله دارد و نباید تنها مختص به توزیع مرغ و گوشت منجمد باشد بلکه باید محصولات کشاورزی و باغی کشاورزان و باغداران در آنجا عرضه شود.
مدیرکل تعاون روستایی لرستان، بیان کرد:در خیلی از شهرستانهای لرستان زیرساخت لازم برای ایجاد روستابازار وجود دارد و تلاش خواهیم کرد آنها را در شهرهای مختلف ایجاد کنیم.
فتحی اضافه کرد: در حال حاضر هدف تقویت روستابازارهای شهرستانهای بروجرد و خرمآباد است و پیگیر هستیم تا پایان امسال دو روستا بازار در شهرستانهای دلفان و الیگودرز ایجاد کنیم.
وی گفت: همچینین پیگیر ایجاد روستابازار در شهرستان سلسله خواهیم بود.
کوهدشت نیازمند یک روستا بازار بزرگ است
مدیرکل تعاون روستایی لرستان با بیان اینکه شهرستان کوهدشت نیازمند ایجاد یک روستا بازار بزرگ است، خاطرنشان کرد: تعاون روستایی استان تعهد دارد در همه شهرستانهای لرستان روستا بازار ایجاد کند تا بتواند در رونق بخشیدن به تولیدات کشاورزان و عرضه محصولات باکیفیت به مردم مثمرثمر باشد.
فاطمه سعادت راد
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰