محیطبانان و جنگلبانان در خط مقدم حفاظت از طبیعت
محیطبانان و جنگلبانان در خط مقدم حفاظت از حیات وحش، منابع طبیعی و اکوسیستمهای طبیعی در حالی امنیت این مناطق را تضمین می کنند که گاهی جان و سلامت خود را در راه محافظت از زیستگاهها و حیات وحش در برابر شکارچیان غیر مجاز، قاچاقچیان و سایر تهدیدات انسانی مانند آتش سوزی به خطر می اندازند.
همای سعادت-یادداشت ،روز جهانی محیطبان و جنگلبان در ۳۱ ژوئیه مصادف با ۹ مرداد امسال به منظور بزرگداشت تکاورانی که حین انجام وظیفه کشته یا زخمی شدهاند و اقداماتی برای محافظت از میراث طبیعی جهان انجام میدهند گرامی داشته میشود. در ایران نیز برخی محیط بانان و جنگلبانان در راه دفاع از محیط زیست و منابع طبیعی جانشان را فدا کردهاند البته قوانینی برای حمایت از آنان تصویب شده است. با این وجود همچنان شاهد به شهادت رسیدن حافظان سبزپوش طبیعت هستیم.
لایحه حمایت از محیطبانان و جنگلبانان در تیر ماه سال ۹۸ به تصویب مجلس رسید، همچنین قانون حمایت قضایی از محیطبانان طی خرداد ماه سال گذشته تصویب شد تا شاید مرهمی باشد بر زخمهای محیطبانان و جنگلبانان کشور اما پس از تصویب این قانون حوادث ناگوار متعددی از نقص عضو و شهادت گرفته تا حمله مسلحانه برای محیطبانان و جنگلبانان رخ داد.
شهریور ماه سال ۹۹ محیطبان حسن نژاد در منطقه ارمک استان هرمزگان، به ضرب مستقیم گلوله شکارچیان شهید شد و تقریبا در همین بازه زمانی بود که ابراهیم قطب – محیطبان پارک ملی بمو – نیز با گلولهای که از سلاح خودش شلیک و به چانهاش اصابت کرده بود، جانش را از دست داد. از دیگر حوادث ناگوار در حوزه محیطبانی کشور طی سال ۹۹ میتوان به حمله افراد ناشناس به پاسگاه محیطبانی گتوند اشاره کرد. در جریان این اتفاق به محیطبان امین هادیپور شلیک و پای این محیطبان بهدلیل شدت جراحات وارده قطع شد.
۱۷ فروردین ماه سال جاری دو تن از محیطبانان استان زنجان به نامهای مهدی مجلل و میکاییل هاشمی در درگیری با شکارچی متخلف در منطقه حفاظت شده «فیله خاصه» مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و جان خود را از دست دادند.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که قوانین ضد و نقیض شکار و صید در حوزه حفاظت و توزیع بیرویه سلاحهای شکاری مجوزدارعلت بهوقوع پیوستن اتفاقات ناگوار برای محیطبانان کشور است. درگیریهای محیطبانان با شکارچیان طی سالهای اخیر کم نبوده است و حتی برخی از آنها محیطبانان را تهدید به قتل کردهاند. علی آرندی – رئیس پارک ملی بمو – طی پاییز سال گذشته از شناسایی شکارچیان متخلفی خبر داده بود که محیطبان این پارک ملی را به قتل تهدید و به او حمله کرده بودند. امیرحسین کریمیان – محیطبان استان تهران – در شهرستان شمیرانات نیز طی سال گذشته در درگیری با متخلفان مجروح شد و مشابه این اتفاق نیز برای محیطبان مراکان در استان آذربایجان غربی رخ داد.
طی سالهای گذشته نیز بیش از ۱۵ نفر از نیروهای جنگلبان کشور در درگیری با قاچاقچیان چوب و حین اطفای حریق در جنگلها و مراتع کشور جان خود را از دست داده و تعدادی دیگر مجروح شدهاند.
منبع؛اکسیژن حیات
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰