مشاهدۀ بیماری «زنگ زرد» در مزارع لرستان
به گزارش همای سعادت، کامران پیرزادی در گفتوگو با خبرنگار تسینم در خرمآباد با اعلام مشاهدۀ زنگ زرد غلات در برخی مزارع لرستان، گفت: این بیماری از مهمترین بیماریهای قارچی در مزارع گندم و جو است.
او اضافه کرد: علائم بیماری زنگ زرد بهصورت بروز جوشهای زرد و نارنجی کمرنگ و نواری در امتداد رگبرگهای گندم و جو مشاهده میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: وجود بارندگی و شبنم، آبوهوای خنک، رطوبت بالای ۷۰درصد بهمدت سه روز، دمای ۷تا۱۵ درجۀ سانتیگراد، ارقام حساس به زنگ زرد و وجود اینوکلوم اولیه موجب گسترش و اپیدمی این بیماری قارچی میشود.
پیرزادی یادآور شد: عوامل ایجاد زنگ زرد و بارندگیهای اخیر بهویژه بارندگی ۱۱۳میلیمتری در پلدختر، ورس(خوابیدگی در غلات) و آبگرفتگی مزارع امکان اپیدمی این بیماری را در لرستان بیشازپیش افزایش میدهد.
وی اعلام کرد:بیماری زنگ زرد عملکرد فتوسنتز و تولید مواد غذایی در غلات را بهشدت کاهش میدهد و در صورت اپیدمی و شدت بالا خسارت های تا ۹۰درصدی در مزارع را بهدنبال دارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد:کارشناسان این سازمان در قالب شبکههای مراقبت و پیشآگاهی در حال پایش مزارع هستند و اطلاعرسانی لازم را برای تعیین زمان مبارزه و نوع سموم مصرفی به بهرهبرداران اعلام میکنند.
پیرزادی متذّکر شد:کشاورزان بهمحض اطلاع از بروز بیماری زنگ زرد نسبت به سمپاشی مزارع با سموم توصیهشده توسط کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام کنند.
وی یادآور شد: بیماری زنگ زرد تاکنون در شهرستانهای کوهدشت، پلدختر و چگنی مشاهده شدهاست و کانونکوبی این مزارع در حال انجام است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: مبارزۀ شیمیایی با بیماری زنگ زرد سال گذشته در سطح ۹۹۶۳هکتار از مزارع این استان انجام شد و با اطلاعرسانی و اقدام بهموقع کارشناسان و کشاورزان از بروز خسارت به مزارع جلوگیری شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰