معاون صنایع دستی لرستان خبر داد؛

هنر «قواره‌بری» بروجرد در راه بازارهای عربی

معاون صنایع‌دستی لرستان گفت:قواره‌بری به دلیل جذابیت‌های بصری و هنری،موردتوجه کشورهای عربی است و این موضوع می‌تواند فرصتی برای صادرات به بازارهای منطقه ایجاد کند.

عباس حمزه‌ای با اشاره به احیای رشته هنری قواره‌بری در استان گفت: باتوجه‌به اولویت‌های تعیین‌ شده، در سال جاری رشته قواره‌بری که یکی از هنرهای فاخر وابسته به معماری سنتی است، در استان لرستان احیا شده است.

وی افزود:قواره‌بری هنری است که در آن نقوش گردان و تزئینات زیبا بر روی در و پنجره‌های چوبی با استفاده از شیشه‌های رنگی ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی لرستان اظهارکرد:این هنر به‌ویژه در معماری سنتی است و شهر بروجرد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. نمونه‌های زیبای این هنر را می‌توان در بناهای تاریخی بروجرد مشاهده کرد.

حمزه‌ای گفت:احیای این هنر با تلاش استاد حسین سلیمی و شاگردان‌ایشان در بروجرد محقق شد. امسال در محل خانه چوبی بروجرد، دوره‌های آموزشی قواره‌بری برگزار شد و با توصیه استاد سلیمی، افرادی که شغل آن‌ها مرتبط با نجاری و هنرهای چوبی بود، برای آموزش انتخاب شدند.

معاون صنایع‌دستی لرستان افزود:در این دوره‌ها، ۱۰ هنرجو که عمدتاً در زمینه نقاشی، تولید مبل و منبت‌کاری فعالیت داشتند، آموزش دیدند. این دوره‌ها با استقبال بسیار خوبی مواجه شد و هنرجویان توانستند در پنج جلسه آموزشی، اصول این هنر را فرابگیرند و از آن در کارهای خود استفاده کنند.

او اظهار کرد:قواره‌بری نه‌تنها می‌تواند در تولید آیینه‌ها و کنسول‌های زیبا با تم‌های سنتی مورداستفاده قرار گیرد، بلکه به دلیل جذابیت‌های بصری و هنری، موردتوجه کشورهای عربی نیز هست. این موضوع می‌تواند فرصتی برای صادرات تولیدات هنری استان به بازارهای منطقه ایجاد کند.

حمزه‌ای گفت:احیای این هنر فراموش‌شده گامی مهم در حفظ میراث‌ فرهنگی و هنری لرستان است و امیدواریم با ادامه این روند، شاهد رشد و توسعه صنایع‌دستی در سطح ملی و بین‌المللی باشیم.

انتهای پیام/