پاسداشت «محمدرضا رشیدی»؛فراخوانی برای نهضت تاریخنگاری نوین در لرستان
عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان بر ضرورت نهضت تاریخنگاری علمی و نقدپذیر در منطقه لرستان تأکید کرد.
به گزارش همای سعادت،فیروز آزادی، یکی از همکاران نگارش تاریخ «ایل بیرانوند»، عصر سهشنبه در آیین «قلم برای قلم»؛ پاسداشت نویسنده پیشکوست لرستان «محمدرضا رشیدی»، با اشاره به جایگاه این اثر در اعتلای مطالعات مردمشناسی و تاریخی منطقه لرستان، بر لزوم ادامه نهضتی علمی برای بازخوانی و ثبت دقیق تاریخ و فرهنگ ایلات لر تاکید کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان گفت: کتاب چهارجلدی «تاریخ ایل بیرانوند» حاصل بیش از بیست و پنج سال تلاش گروهی نویسندگان، محققان و به ویژه زحمات بیدریغ «محمدرضا رشیدی» است.
وی با بیان اینکه انجام کار پژوهشی جمعی در ایران به ویژه در عرصه فرهنگ و تاریخ بسیار دشوار است، افزود: ما سعی کردیم با استفاده از روشهای دانشگاهی به پرسشهای اصلی تاریخ ایل بیرانوند در محدوده هزار تا هزار و سیصد و بیست پاسخ بدهیم و ساختاری دانشگاهی برای این مجموعه فراهم کنیم.
آزادی با اشاره به حضور شخصیتهایی چون مرحوم مجتبی مقدسی و دیگر همکاران، گردآوری اسناد و تنظیم نسبنامهها را جزو دشوارترین بخشهای کار دانست که چندین بار بازنویسی و اصلاح شدند و تاکید کرد: اگر امروز اثر ارزشمندی درباره ایل بیرانوند داریم، حاصل کار عالمانه و مصاحبههای میدانی و دقت گروه پژوهشی و راهنمایی بزرگان از جمله آقای رشیدی است.
این استاد دانشگاه با ابراز خرسندی از اینکه این اثر جامع میتواند راهگشای پژوهشهای جدید درباره ایلات لر و فرهنگ لرستان باشد، از کمبود توجه پژوهشگران به تاریخ معاصر ایلها انتقاد و گفت: این کتاب مقدمهای برای آثار بعدی و پایهای برای ادامه مسیر پژوهشی به همت نسلهای آینده است.
وی ضمن اشاره به جلد چهارم کتاب و پرداختن به روابط بیرانوند با سایر ایلات و قومیتهای غرب ایران را گامی تازه دانست و افزود: امیدوارم این نهضت تاریخنگاری در لرستان گسترش یابد و پژوهشگران با استفاده از چارچوب و پیشینه فراهمشده به اصلاح و تکمیل تاریخ ایلها بپردازند.
آزادی با بیان دغدغههایی در مورد عکسها و اسناد کتاب یادآور شد که انتخاب تصاویر صرفاً بر اساس امکانات موجود بوده و نباید مبنای قضاوت اهمیت افراد باشد و تأکید کرد مشارکت خوانندگان و نقد و نظر آنها موجب اصلاح و پویایی اثر خواهد بود.
این پژوهشگر لرستانی از همکاری و نقشآفرینی همه شخصیتها و پژوهشگران حاضر در نگارش این اثر تقدیر کرد و گفت: جلدهای بعدی کتاب با اصلاحات و تکمیل مستندات محتوایی منتشر خواهند شد تا پژوهشگران بتوانند شناخت علمی و تاریخی دقیقتری از ایل بیرانوند و تاریخ لرستان به دست آورند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰