معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان مطرح کرد؛

پرفشاری خون مهم ترین عامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت:پرفشاری خون مهم ترین عامل خطر قابل پیشگیری بیماری‌های قلبی و عروقی است و ۴۶ درصد بیماران از بیماری خود اطلاع ندارند.

به گزارش همای سعادت،مریم کوشکی در گفت و گو با رسانه ها اظهار با بیان اینکه پرفشاری خون مهم ترین عامل خطر قابل پیشگیری بیماری های قلبی و عروقی است،اظهار داشت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ فشار خون بالا حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر از افراد ۳۰ تا ۷۹ سال در جهان را تحت تاثیر قرار داده است،در حالی که قریب به ۴۶ درصد بیماران از بیماری خود مطلع نیستند.

وی ادامه داد: همچنین کمتر از نیمی از این بیماران (۴۲%) شناسایی و درمان شده اند و یک پنجم این بیماران (۲۱% ) فشار خون با کنترل مطلوب دارند.

کوشکی با بیان اینکه بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری های غیر واگیر در سال ۱۴۰۰ در کل کشور ۳۲٫۰۳ درصد و ۳۱٫۹۵ درصد در استان از افراد فشارخون بالا داشته اند، گفت: در این راستا ۶۱٫۴۷ درصد در کل کشور و ۵۷٫۴۴ درصد در استان لرستان در مورد فشارخون بالا آگاهی داشته اند.

وی خاطرنشان کرد:درصد پوشش درمان فشارخون در این پیمایش در کل کشور ۵۲٫۰۱ و در استان ۴۵٫۸۴ درصد می باشد.

معاون بهداشت دانشگاه افزود:درمان موثر فشارخون بالا در کل کشور ۴۱٫۸۹ درصد و در استان ۳۶٫۸۸ درصد می باشد.

وی درخصوص روز جهانی فشارخون بالا، گفت: برگزاری این مناسبت بهانه ای برای اطلاع رسانی جهانی در خصوص اهمیت دانستن مقدار فشارخون، کنترل بهتر آن و پیشگیری از عوارض جدی این بیماری است.

کوشکی تصریح کرد: هدف از این مناسبت سالانه، ارتقای آگاهی و درک مفهوم فشار خون بالا می باشد و شعار امسال مانند سال گذشته” فشار خون خود را دقیق اندازه گیری کنید و با کنترل آن طولانی تر زندگی کنید.” می‌باشد.

وی اظهار داشت: پیام امسال ” با اندازه گیری مقدار فشار خون خود و کنترل آن عمر طولانی و با کیفیت داشته باشیم ” انتخاب شده است.
معاون بهداشت دانشگاه عنوان کرد: انتظار می رود در جهت محقق شدن اهداف این شعار بر سر فصل های افزایش آگاهی مردم، خانواده های آنها و کارکنان بهداشتی درمانی از روش صحیح اندازه گیری فشار خون، نحوه مراقبت و عوارض عدم کنترل آن و شیوه زندگی سالم، برنامه منظم فعالیت بدنی، تغذیه سالم ،کاهش میزان نمک (سدیم) در رژیم غذایی، مهارت مدیریت استرس و پایبندی به درمان تاکید شود و اقدامات لازم در این راستا صورت بگیرد.

سیده یاسمن موسوی

انتهای پیام/