کنسرسیوم مهارت لرستان در راه است؛گامی نو برای آموزشهای هدفمند
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای لرستان گفت:طرح تشکیل کنسرسیوم مهارت استان به سازمان برنامهو بودجه ارائه شده که نیازمند حمایتهای استانی برای اجرا است.
به گزارش همای سعادت،دومین جلسه کارگروه توسعه مهارتآموزی استان لرستان به ریاست امید امیدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، با محوریت برنامهریزی برای توسعه آموزشهای مهارتی و بررسی راهکارهای عملیاتیسازی سند توسعه مهارت استان برگزار شد.
تبیین برنامه های برگزاری هفته ملی مهارت
علی پاشایی، مدیرکل آموزش فنیوحرفهای لرستان، ضمن ارائه گزارشی از آمادگی استان برای برگزاری این هفته، از دستگاههای اجرایی خواست در راستای ترویج فرهنگ مهارتآموزی، همراهی لازم را داشته باشند.
وی افزود:هفته ملی مهارت فرصت مغتنمی است تا دستاوردها، ظرفیتها و نیازهای مهارتی استان به خوبی معرفی شوند و گفتمان مهارتمحوری در جامعه نهادینه شود.
ارائه گزارش عملکرد ادارهکل آموزش فنیوحرفهای استان
پاشایی با ارائه گزارشی از مصوبات پیشین جلسه کارگروه، به چالشها و اقدامات صورتگرفته در مسیر تدوین و اجرای سند توسعه مهارت استان پرداخت.
وی گفت:کارگروه پژوهشی که سالها راکد مانده بود، مجدداً فعال شده و مکاتبات لازم با دستگاههای ذیربط برای عملیاتیسازی سند انجام شده است.همچنین طرح تشکیل کنسرسیوم مهارت استان به سازمان برنامهو بودجه ارائه شده که نیازمند حمایتهای استانی برای اجراست.
ایجاد مرکز مهارتهای پیشرفته و خدمات به مناطق محروم
مدیرکل فنیوحرفهای استان از ارسال طرح احداث مرکز آموزش مهارت های پیشرفته به سازمان متبوع خبر داد و گفت:در صورت صدور موافقت اصولی، این مرکز به زودی با حضور مقامات استان افتتاح خواهد شد.
وی افزود:در راستای عدالت آموزشی، در دو شهرستان محروم رومشکان و معمولان که فاقد مراکز آموزش فنی و حرفهای بودند، اقدامات خوبی آغاز شده است. در رومشکان، با همکاری یک خیر مهارتی و فرمانداری، زمینی برای احداث مرکز اختصاص یافته و در حال پیگیری تجهیز سالن آزمون آنلاین هستیم تا شهروندان ناچار به مراجعه به شهرستانهای دیگر نباشند.
پیگیری تسهیلات اشتغالزایی (جزء ۴)
پاشایی در ادامه به جذب تسهیلات اشتغال بند «جزء ۴» اشاره کرد و گفت: با حمایتهای انجامشده، عمده تسهیلات جذب شده و موارد باقیمانده نیز به دلیل انصراف برخی متقاضیان، در حال جایگزینی و تکمیل است.پیش بینی میشود تا پایان مرحله جاری، جذب ۱۰۰ درصدی این تسهیلات محقق شود.
دعوت به همکاری برای اعلام نیازهای مهارتی
در پایان این جلسه، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان از تمامی دستگاه های اجرایی، نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد و نیز شرکتهای خصوصی خواست تا نیازهای مهارتی خود را اعلام کنند تا برنامهریزی هدفمند آموزشی برای جامعه مخاطبان انجام گیرد.
تغییر نگاه از مدرکمحوری به مهارتمحوری
امید امیدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، با تأکید بر لزوم تغییر رویکرد جامعه گفت:باید به سمتی برویم که نگاهها از مدرکمحوری به مهارتمحوری تغییر یابد تا مهارت به عنوان یک برند فرهنگی و اجتماعی در گفتمان عمومی جای گیرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای بخش خصوصی و مردمی استان افزود:اگر بتوانیم مهارتهای جوانانمان را با مشارکت این بخشها ارتقاء دهیم، میتوانیم کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمد خانوار را در آیندهای نزدیک رقم بزنیم.
مهارتآموزی در حوزه گردشگری؛ مأموریتی نو برای کارگروه
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان، با اشاره به ثبت جهانی دره تاریخی خرمآباد در فهرست یونسکو، بر لزوم توسعه آموزشهای مهارتی در حوزه گردشگری تأکید کرد و گفت:مهمتر از ثبت جهانی، اقدامات پس از آن است. آموزش کارکنان هتلها، رستورانها، راهنمایان و پرسنل اماکن گردشگری باید در اولویت قرار گیرد و کارگروه توسعه مهارت آموزی نقش مهمی در این مأموریت ایفا میکند.»
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰