گام دوم ثبت جهانی را جدی تر بگیریم!
ثبت جهانی یک فرایند است که نیازمند به ایجاد زیر ساخت های خاص خود را به لحاظ فرهنگی و اقتصادی دارد.این امر به تغییر رویکرد کارگزاران حاکمیتی در راستای اهمیت به توسعه استان را می طلبد.
یادداشت-حاجیعلی شرفی– باابراز خرسندی وشاد باش به هم استانی های عزیز لرستانی به خاطر موفقیت ثبت جهانی محوطه غارهای پیش از تاریخ دره خرم آباد که در۲۰ تیرماه ۱۴۰۴ خورشیدی توسط سازمان بین المللی یونسکو درکشورفرانسه مورد تصویب قرار گرفته است.
گام اول ،موفقیت،گامی آغازین ومهم به شمار می آید که بی تردید بر اثر کوشش برخی مدیران ذیربط استانی وکشوری، هم چنین پیگیری ومطالبه گری جدی بخشی از کنشگران وفعالان مدنی واجتماعی این دیار وهم چنین وجود داده های اکتشافی قدمت این آثار به ثمر نشسته است.این دستاورد بزرگ در درجه نخست راه گشای کارشناسان،محققان و پژوهشگران جهانی و ایرانی که در دست یابی به چگونگی راز زندگی انسان های اولیه هستند فرصت کم نظیر یا بی مانند درجهان دراختیارشان قرار داده است وزمینه ای هم برای توسعه استان وشهر ما فراهم نموده است.
گام دوم پرسشی اساسی است از کارگزاران حاکمیتی درسطح کشور، استان و شهر خرم آبادکه این موفقیت به دست آمده برای جهان که فرصت و بهانه بزرگی در اختیار ما گذاشته است چه باید کرد؟ برای بهره مندی ازاین فرصت تاریخی، مردم لرستان و شهر خرم آباد که ازتوسعه وپیشرفتی پایدار و متوازن تاکنون برخوردار نبوده اند ودر سایه تبعیض، فقر، مهاجرت درپی شغلی آبرومند به سر می برند؛ بایستی براین تفکر واندیشه باشیم که صرفا با این ثبت جهانی حل مشکل های انباشته شده به ویژه طی چند دهه اخیر کار چندان آسانی نیست.
از این رو،این ثبت جهانی یک فرایند است که نیازمند به ایجاد زیر ساخت های خاص خود را به لحاظ فرهنگی واقتصادی دارد. این امر به تغییر رویکردکارگزاران حاکمیتی در راستای اهمیت به توسعه استان را می طلبد. هرچند دراین تغییر رویکرد نقش وجایگاه مطالبه گری هدفمند،مستمر وبه موقع توسط اقشار گوناگون جامعه دراستان ما و مرکز آن خرم آباد را هوشیارانه تر وصد چندان می نماید. چون این ثبت جهانی، این باور را درما تقویت نموده که “خواستن، توانستن است”ومامی توانیم باغلبه امید جمعی بر ناامیدی جمعی وبی تفاوتی پویاتر به پیش برویم.
بنابراین، در گام دوم، مسئولیت اجتماعی فرد ـ فرد ما،کنشگران وفعالان اجتماعی ومدنی حکم می کند که با تعهدی بیشتر از گذشته برخواست های به حق خود از کسانی که ادعای مدیریت این جامعه را برعهده گرفته اند پای به فشاریم وعقلانیت در رفتار فرهنگی واحترام به حقوق شهروندی خود را نسبت به گذشته و کنونی مان ارتقای بهتری بیابیم وبدانیم این فرصت گرانبها خرم آباد را به شهری جهانی معرفی نموده است که ضرورت دارد ارزش وتوانمندی تاریخی خود را برای بهره مند شدن هرچه بیشتر از مزایای جهانی یونسکو و با فراهم کردن جذب توریست وگردشگر جهانی وداخلی در راستای ایجاد اشتغال مولد وپایدار پیشگام شویم. زیرا درغیر این صورت ثبت جهانی برای جهان فایده ای دارد اما برای مردم ما همان گونه خواهد بود که تا کنون بوده ایم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰