گونه «سمندر لرستانی» در خطر انقراض/ورود به «کول چپ» ممنوع شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ممنوع شدن ورود تورهای گردشگری به منطقه «کول چپ» برای حفاظت از گونه سمندر لرستانی خبر داد.
به گزارش همای سعادت،همزمان با روز ملی آموزش همگانی محیطزیست و روز جهانی حیاتوحش، همایش و هماندیشی حفاظت از گونه اندمیک سمندر لرستانی با حضور مدیرکل حفاظت محیطزیست، مدیرکل میراثفرهنگی و گردشگری لرستان، رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان دزفول به نمایندگی از استان خوزستان، جمعی از فعالان و انجمنهای محیطزیست، اعضای هیئت کوهنوردی و ورزشهای همگانی شهرستان پلدختر و جوامع محلی حاشیه زیستگاههای سمندر در منطقه حفاظت شده «شاداب کوه» و «کول چپ» برگزار شد.
در این همایش کامران فرمان پور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان با اشاره به اهمیت گونه سمندر لرستانی در خطر انقراض و لزوم حفظ و حراست از آن گفت:هر ساله در اسفندماه همزمان با شروع زادآوری این گونه در جنوب لرستان یکسری اقدامات جهت حفظ و جلوگیری از قاچاق این گونه ارزشمند با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، جوامع محلی و فعالین محیط زیست انجام می شود.
وی با اشاره به محدودیت ورود تورهای گردشگری به منطقه «کول چپ» لرستان برای حفاظت از گونه سمندر لرستانی افزود:با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری لرستان ورود به این منطقه بر اساس ظرفیت تفرجی منطقه و تنها با اخذ مجوز از اداره کل میراثفرهنگی و محیط زیست لرستان امکانپذیر خواهد بود و در صورت عدم همراه داشتن مجوز، از ورود افراد جلوگیری به عمل خواهد آمد.
فرمان پور با اشاره به اینکه سمندر لرستانی یک میراث جهانی است،اظهار داشت: به همین منظور ایجاد پاسگاههای سیار محیط بانی در مناطق و زیستگاههای حساس سمندر لرستانی در استان خصوصا در منطقه کول چپ، تشدید گشت وکنترل در این مناطق به صورت شبانه روزی، نظارت مستمر توسط مأموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست استان در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با توجه به مشارکت جوامع محلی در جهت حفظ و حفاظت از این گونه گفت:سنگینی این مسئولیت بر دوش اهالی و ساکنین بومی در این مناطق است که انتظار داریم تا جایی که می توانند در جهت حفاظت مشارکتی، برنامه های فرهنگی و آموزشی کمک حال محیط زیست و طبیعت خصوصا گونه های جانوری و سمندر لرستانی باشند تا ان شااله بتوانیم حافظ خوبی برای محیط زیست و طبیعت باشیم.
در ادامه عطا حسن پور، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان لرستان توضیحاتی در خصوص بوجود آمدن دوران زمین شناسی و نحوه شکل گیری منطقه زاگرس و اهمیت گونه اندیمک و نادر سمندر لرستانی مطالبی ارائه کرد و گفت:با توجه به اینکه هیچ گونه پیشینه تاریخی، سنتی و فرهنگی درخصوص استفاده از این آبزیان در سفرههای عید وجود ندارد، به همین منظور از عموم مردم تقاضا داریم جهت جلوگیری از سوء استفاده برخی افراد سودجو از خرید و نگهداری این آبزیان پرهیز و در حفظ این میراث گرانبها و جهانی کوشا باشند تا ان شااله بتوانیم میراث دار تاریخ و طبیعت و تمدن برای لرستان و ایران باشیم.
علی آبسری نژاد،رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پلدختر ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان در این همایش مطالبی در خصوص گونه سمندر لرستانی و ضرورت مشارکت در حفظ محیط زیست خصوصا گونه سمندر مطالبی بیان کرد.
در پایان این همایش مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اهدا یادبود هایی از تعدادی از فعالان زیست محیطی شهرستان پلدختر و جوامع محلی تجلیل بعمل آورد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰