۱۷۰۰ نانوایی لرستان به کارتخوان هوشمند تجهیز شد/الزام نانوایی ها به پرداخت حقوق کارگران مطابق قانون کار
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان با بیان اینکه یکهزار و ۷۰۰ واحد نانوایی استان به کارتخوان هوشمند مجهز شده اند، به الزام نانوایی ها در پرداخت حقوق کارگران مطابق قانون کار تاکید کرد.
به گزارش همای سعادت آنلاین،حجت اله بیرانوند،در نشست مجازی با رسانهها در پاسخ به سوالات خبرنگار ما در خصوص اجرای طرح فروش وزنی نان،گفت:در آخرین مصوبه کارگروه گندم و آرد و نان استان در دی ماه سال گذشته، نرخ هر قرص نان بصورت کیلویی و وزنی بصورت نرخنامه اعلام شد.
وی افزود:متاسفانه در سال گذشته مشکلاتی در فروش نان بصورت وزنی بوجود آمد و عملیاتی نشد، اما امسال این مشکل برطرف شد و در طرح هوشمند سازی فروش نان، فروش وزنی نیز دیده شده است و مشتری میتواند هنگام خرید، نان را به صورت قرصی یا وزنی خریداری کند.
بیرانوند ادامه داد: اگر نانوا در فروش نان به صورت وزنی به مشتری خود داری کند، واحد نانوایی برابر نرخنامه تخلف کرده است.
وی با بیان اینکه طبق قانون نظام صنفی، تمام واحدهای صنفی از جمله نانواییها باید به ترازوی دیجیتال مجهز باشند ،اظهار داشت: همه نانوایی مکلف هستند ترازوی دیجیتال داشته باشند و نداشتن ترازو،تخلف صنفی محسوب می شود و آن واحد متخلف به تعزیرات معرفی می شود.
بیرانوند با بیان اینکه در طرح جدید هوشمند سازی فروش نان، فروش وزنی بصورت کارتخوان صورت می گیرد، گفت: هزار و ۷۰۰ مورد نانوایی به کارتخوان هوشمند مجهز شدهاند و ۲۶۵ واحد دیگر در حال نصب هستند و در صورت تجهیز همه واحدها به کارتخوان، فروش نان از طریق کارتخوان الزامی خواهد شد و در صورت عدم اجرا این طرح بصورت هوشمند با نانوایی متخلف از طریق بازرسی و تعزیرات برخورد می شود.
انجام بیش از ۱۹ هزار بازرسی از واحدهای نانوایی لرستان
وی همچنین با اشاره به بازرسی از نانوایی ها اظهار داشت: از ابتدای امسال ۱۹ هزار و ۸۸۰ مورد بازرسی توسط بازرسان سازمان جهاد کشاورزی از نانوایی ها صورت گرفته که تاکنون یک هزار و ۵۰۶ پرونده تخلف تشکیل و به تعزیرات ارجاع شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان در پاسخ به سوال عدم اجرای قانون کار در واحدهای نانوایی لرستان،اظهار داشت:یکی ازمشکلات نانوایی ها عدم اجرای قانون کار است که در این خصوص نماینده صنف نانوایان به دستگاه تخصصی مربوطه از جمله اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی جهت اجرای این قانون مراجعه و پیگیریهای زیادی شده است.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مواردی که در قانون کار قید شده رعایت دستمزد کارگر است، افزود: اگر نانوایان از کارگر مجرب و ماهر استفاده کنند و طبق قانون کار حقوق پرداخت کنند،این موضوع در ارتقا کیفیت نان موثر است.
بیرانوند با ابراز تاسف از اینکه اجرای این قانونی بدرستی انجام نمی شود، گفت: این موضوع یک الزام قانونی است و دستگاه تخصصی مانند اداره کار به این موضوع بصورت جدی ورود پیداکنند تا این قانون در واحدهای نانوایان اجرا شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان با بیان اینکه نانوایان جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شوند،گفت: مهّمترین اقشاری هستند که در جهت تأمین غذای سالم برای آحاد جامعه تلاش میکنند که نیاز هست قانون در ارتباط بانیروی کار این افراد زحمت کش رعایت شود و کارفرما به اجرای این قوانین احترام بگذارد.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما در خصوص عدم اهمیت به ارزش غذایی نان و تهی سازی آرد بواسطه سبوس گیری،اظهار داشت: سبوس گیری گندم بر اساس استانداردهای سازمان ملی استاندارد تعریف شده است و برای هر نان یک حد سبوس گیری مشخصی شده است و استاندارد ملی سبوس گیری نامگذاری شده است و در سامانه شرکت غله هم ثبت شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان،گفت: وقتی آرد به نانوایی تحویل داده می شود سبوس گیری آن به نانوایی اعلام می شود، مثلا نان لواش ۱۵ درصد ،خانه پزی ۱۰ درصد و ..مشخص شده است، اگر یک کارخانه، این میزان استاندارد را رعایت نکند متخلف است و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان عضو کمیته کنترل کیفی کارخانجات از خط تولید کارخانجات نمونه گیری و ارزیابی انجام می دهند و با کارخانه ای که درصد سبوس گیری را رعایت نکند، برخورد می شود.
وی بیان کرد: مورد دیگر در بحث تخصیص سهمیه گندم به کارخانجات بر اساس اعلام نظر کمیته کنترل کیفی متشکل از دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل استاندارد،انجمن صنفی کارخانجات، سازمان صمت، پژوهشکده غلات است و برای ارتقا کیفیت آرد و رعایت فاکتورهای کیفی،اختصاص گندم به کارخانجات بر اساس ظرفیت و توان اسمی نیست ،بلکه بر اساس اعلام نظر کمیته کنترل کیفی صورت میگیرد.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی لرستان، ادامه داد: متاسفانه تخلفاتی در مورد سبوس گیری در برخی نانوایی ها صورت گرفته و گزارشاتی دریافت شده که به عنوان مثال از آرد لواش برای پخت نان سنگک استفاده می شود و باعث تیره شدن نان می شود.
وی تاکید کرد: لازم است این موضوع توسط رسانه و صدا وسیما فرهنگ سازی و اطلاع رسانی شود و مردم آگاه شوند نان کامل نانی است که سبوس کامل حفظ شود و اگر این موضوع در نانوایی رعایت نشود، قابل پیگیری و برخورد است.
بیرانوند توضیح داد: استاندارد ملی در حوزه سبوس گیری ایراداتی دارد و میزان سبوس گیری بالا است، و در مواقعی که نانوایی میزان سبوس گیری رو رعایت نمی کند و به عنوان متخلف به تعزیرات معرفی می شود با استناد به استاندارد ملی، نانوایی اعلام می کند، طبق قانون استاندارد سبوس گیری رعایت شده است.
وی ادامه داد: در این خصوص به اداره استاندارد اعلام کردیم که در میزان سبوس گیری تجدید نظر داشته باشند و میران سبوس گیری را کاهش دهند و امیدواریم این مورد بزودی اصلاح شود.
وی در پایان تاکید کرد: اصلاح استاندارد فعلی و نظارت جدی بر حوزه سبوس گیری از طریق دستگاه های مربوطه می توانند مانع از مازاد سبوس گیری باشد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰