امنیت غذایی پایه اصلی امنیت سیاسی کشورهاست/لرستان استانی پیشرو در بخش کشاورزی
مدیرکل دفتر ترویج کشاورزی گفت:امنیت غذایی پایه اصلی امنیت کشورها و یکی از کارکردهای مهم بخش کشاورزی است و لرستان در این بخش یکی از استان های پیشرو در کشور است.
به گزارش همای سعادت،عبداله موموندی،در مراسم آئین تجلیل سی وهفتمین دوره معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی واستانی بخش کشاورزی، اظهار داشت:،مهمترین تغییر فرهنگی در دنیا،تغییر در غذاست به طوری که ۴۰ درصد مردم دنیا غذایی مصرف می کنند که از خارج وارد کشورشان می شود.
وی افزود:رژیم غذایی ۷۶ درصد مردم جهان، تقریبا از یک استاندارد غذایی تبعیت می کنند و ۶۰ درصد انرژی و کالری مورد نیاز مردم از چهار محصول گندم، ذرت، برنج و سویا به دست می آید.
موموندی اظهار کرد:پنج کشور دنیا، ۶۵ درصد تولید گندم جهان را بر عهده دارند،۷۵ درصد تولید برنج نیز در اختیار پنج کشور است.
وی ادامه داد: ۷۶ درصد تولید ذرت در اختیار چهار کشور و ۸۶ درصد سویا جهان در اختیار سه کشور در دنیا قرار دارد.
مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت:از سال ۱۹۰۰ میلادی به بعد، جهان ۷۵درصد تنوع ژنتیکی در محصولات کشاورزی را از دست داده است.
وی افزود:کنترل ۹۰ درصد تجارت غلات دنیا در اختیار چهار شرکت است و ۶۶ درصد از مواد شیمیایی کشاورزی همچون کود، سم و… در اختیار شش کشور قرار داردو یک شرکت کنترل ۵۳ درصد بذور دنیا را بر عهده دارد.
موموندی در بخش دیگری از صحبت هایش به میزان تولید مرغ نیز گریز زد و تصریح کرد:چهار شرکت،۹۹ درصد کنترل بازار مرغ در جهان را برعهده دارند و ۷۵ درصد کشتارگاه های شرکتی و کارخانجات بسه بندی در اختیار چهار شرکت قرار دارد.
مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد:امنیت غذایی،پایه اصلی امنیت سیاسی هر کشوری است و باید برای تولید غذا در درون کشور تمام تلاش و اقدامات خود را بکار گیریم.
وی افزود:در وهله اول بایستی مواظب منابع طبیعی پایه مثل آب،خاک، مواد ژنتیکی و… باشیم و با بهره وری و استفاده از منابع انسانی به بهترین تولید دست پیدا کنیم.
کشاورزی دانش بنیان و نوآور به ارتقای تولید کمک می کند
موموندی گفت:باید برنامه پذیر باشیم و به یک توافق علمی برای رعایت الگوی کشت به عنوان میثاق علمی برسیم. زیرا دانش و تجارب سنتی و قدیمی دیگر جوابگو نیست و در حال حاضر کشاورزی دانش بنیان و نوآور به ارتقا و کیفیت تولید کمک می کند.
وی ادامه داد:امنیت غذایی،منابع آب و خاک در اختیار ۵٫۲ میلیون کشاورز است که ۱۵ درصد جمعیت کشور را شامل می شوند و این در حالی است که حیات و ممات ۸۵ درصد جمعیت در دست این تعداد کشاورز می باشد.
مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد:برای رسیدن به امنیت تولید و امنیت غذا،تولید با کیفیت و… مسئولیت حمایت، پشتیبانی، پاسخ به نیاز کشاورزان و بهره برداران و… بر عهده دستگاه های دولتی مرتبط است.
وی افزود:اما این در حالی است که نخبگان بخش کشاورزی نیز لازم است تا برنامه های معرفی شده وزارت جهاد کشاورزی را بپذیرند و دانش و فناوری های جدید را در مزارع پیاده کنند و آنها را به سایر کشاورزان انتقال دهند.
موموندی در بخش دیگری از صحبت هایش به موفقیت های کسب شده توسط جهاد کشاورزی لرستان گریزی زد و گفت: لرستان در بخش کشاورزی یکی از استان های پیشرو در کشور است و در طی این یکی دو سال اخیر توانسته است بسیاری از رتبه ها و رکوردها را تغییر و ارتقا دهد.
وی بیان کرد: کسب این موفقیت ها مرهون برنامه ریزی دقیق، منسجم و… مجموعه مدیریت سازمان جهاد کشاورزی لرستان ، توصیه کارشناسان، نظارت، بازرسی و… به موقع است.
مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی عنوان کرد:کشاورزی در لرستان نوید بخش آینده ای درخشان و توسعه یافته است که می تواند سکان دار تامین تولیدات با کیفیت در لرستان و رفع نیازهای سایر استان های دیگر باشد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰