دانشآموخته دانشگاه لرستان پژوهشگر برگزیده کشوری شد
دانشآموخته روانشناسی دانشگاه لرستان از سوی وزارت آموزش و پرورش،پژوهشگر برگزیده کشوری شد.
به گزارش همای سعادت،همزمان با ایام گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، رساله دکتر “حافظ پادروند” دانشآموخته مقطع دکترای روانشناسی دانشگاه لرستان با موضوع دانشآموزی را بهعنوان رساله برتر کشوری معرفی کرد و از وی به عنوان پژوهشگر برگزیده، تجلیل شد.
دکتر” حافظ پادروند”دانشآموخته رشته روانشناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان به خاطر انتخاب رساله برتر وی با عنوان «تدوین مدل ساختاری شایستگی هیجانی، اجتماعی دانشآموزان و اثربخشی مبتنی بر این مدل بر احساس تعلق به مدرسه، سازگاری تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی و مهارتهای تحصیلی در دانش آموزان ابتدایی» از وی تجلیل شد.
چکیده رساله به شرح ذیل است:
_ هدف: هدف اصلی پژوهش حاضر تدوین مدل ساختاری شایستگی هیجانی، اجتماعی دانشآموزان و اثربخشی مبتنی بر این مدل بر احساس تعلق به مدرسه، سازگاری تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی و مهارتهای تحصیلی دانشآموزان دوره دوم ابتدایی شهر خرمآباد بود.
_ روش: این پژوهش از دو بخش تشکیل شده است که در بخش اول (بخش مدلسازی)، روش پژوهش همبستگی از نوع مدلسازی معادلات ساختاری بود؛ در بخش دوم روش پژوهش شبهآزمایشی با طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه گواه ناهمسان بود.
_ جامعه: در بخش مدلسازی، جامعه آماری شامل کلیه دانشآموزان دوره دوم ابتدایی شهر خرمآباد در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به تعداد ۱۲۰۷۵ نفر بود و در بخش دوم پژوهش (بخش مداخلهای)، جامعه آماری در این بخش شامل کلیه دانشآموزان پسر دوره دوم ابتدایی ناحیه ۱ شهر خرمآباد بود که تعداد ۳۰ نفر از دانشآموزان به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب و به شیوه تصادفی در دو گروه (گروه آزمایشی ۱۵ نفر، گروه گواه ۱۵ نفر) جایگزین شدند.
_ ابزار: ابزار مورد استفاده در بخش مدلیابی شامل پرسشنامههای شایستگی هیجانی- اجتماعی زو و جی (۲۰۱۲)، جو عاطفی خانواده هیل برن (۱۹۶۴)، جو مدرسه مارینو و اسمینسون (۲۰۱۶)، عملکرد اجرایی نجاتی (۱۳۹۲)، مهارتهای ارتباطی جرابک (۲۰۰۴)، خودتنظیمی هیجانی هافمن و کاشدن (۲۰۱۰) و انگیزه تسلط اجتماعی مورگان و همکاران (۲۰۱۹) و در بخش اثربخشی این مدل ابزارها شامل پرسشنامههای احساس تعلق به مدرسه بری و بتی (۲۰۰۵)، سازگاری تحصیلی یکر و سریاک (۱۹۸۴)، خودکارآمدی تحصیلی مورگان- جینکز (۱۹۹۹) و پرسشنامه مهارتهای تحصیلی کانگاس (۲۰۰۹) بود.
_ روش تحلیل: برای تحلیل دادهها در بخش اول از روش مدل معادلات ساختاری و در بخش دوم از تحلیل کوواریانس چند متغیری و تک متغیری استفاده شد.
_ یافته ها: نتایج در بخش مدلیابی نشان داد که مدل تدوین شده شایستگی هیجانی- اجتماعی دانشآموزان از برازش مناسبی برخوردار است و جو عاطفی خانواده، جو مدرسه و مهارتهای ارتباطی اثر مستقیمی بر شایستگی هیجانی- اجتماعی دارند.
همچنین جو عاطفی خانواده، جو مدرسه، عملکرد اجرایی و مهارتهای ارتباطی از طریق خودتنظیمی هیجانی و انگیزه تسلط اجتماعی دارای تاثیر غیرمستقیم و معنادار بر شایستگی هیجانی- اجتماعی هستند.
در بخش اثربخشی مبتنی برمدل نتایج نشان داد که آموزش مبتنی بر مدل پیشنهادی پژوهش بر احساس تعلق به مدرسه، خودکارآمدی تحصیلی، سازگاری تحصیلی و مهارتهای تحصیلی دانشآموزان تأثیر معناداری دارد.
استاد راهنمای رساله، دکتر عزتاله قدمپور، استاد گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه لرستان، بوده است.
دکتر مجتبی گراوند، دانشیار تاریخ اسلام، معاون پژوهش و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰