شاهنامهخوانی شیفتگان حماسه ملی در روستای دربند ازنا
به گزارش همای سعادت، روستازادگان دانشمند، این فرزندان خردمند فردوسی و پرورش یافتگان فرهنگ پهلوانی شاهنامه ، به آیین نیاکانی، به دامنههای اشترانکوهِ استوار با یخچالها و قلههای پربرف که از دور چشمنوازی و دلربایی میکنند در روستای دربند شهرستان ازنا، حماسه جاودان شاهنامهخوانی آفریدند.
روز پنجشنبه هفدهم خرداد ۱۴۰۳ به یادگار پدران رستمگونه و مادران رودابه و گردآفرید خوی که شیفتهی شاهنامهخوانی بودهاند از سوی خانوادههای ارجمند لونی ویژه مهندس غلامرضا لونی ساکن انگلستان که به ایران آمدهبود به همراهی برادران و خواهران خود، آیین شاهنامه خوانی را با باشندگی دوستان، خویشاوندان، آشنایان و علاقمندان در خانه باصفای پدری خویش (ایرانسرا ) که بسان موزه همه جای آن را با خردمندی مزین به ابزار کار و تولید پدران و مادران ایرانی کرده بودند در روستای دربند شهرستان ازنای استان لرستان برگزار کردند.
در این نشست فرهنگی زیبا و ارزشمند، گروهی از ادیبان و استادان و دانش آموختگان دانشگاهها و شماری از مدیران بخشهای خصوصی و دولتی بهویژه شهردار گرامی ازنا مهندس حسنی ، همچنین دوستداران شاهنامه فردوسی از تهران، خرم آباد، دزفول، الیگودرز، و نیز شماری از ساکنان خونگرم روستای دربند، زینتبخش نشست بودند.
گروهی از هنرمندان خنیاگر و نوازندگان چیرهدست موسیقی بنام استاد حشمت رجبزاده از خرمآباد و استاد فاضل جمشیدی (سوادکوهی ) مدیر پیشین خانهی موسیقی ایران حضور داشتند که با اجراهای گوناگون زبان فارسی و با لهجههای شیرین لری بختیاری، لکی، مازندرانی و … گاهان فرحبخشی را برای باشندگان فراهم کردند.
نوازندگی بخشهای موسیقی این برنامه را استادان داریوش آریانپور (تار)، استاد جهانگیر لطفی (تنبور)، استاد تیمور هداوند (نی)، استاد ایمان لونی (تنبک) و استاد ابراهیم جعفریان (سنتور) با هماهنگی و به زیبایی تمام اجرا کردند که بسیار با مهر و تشویق باشندگان روبهرو شد.
در میان چهرههای برتر و شاهنامهخوانان منطقهی لرستان پیر فرزانه شاهنامهخوان، استاد ابوالقاسم دهقان و فرزندانش، کیخسرو و علیشیر دهقان و نیز چهرههای دیگر همچون استاد دانش چراغی و استاد جمشیدی با نوای دلنشین، شاهنامهخوانی کردند.
در بخشی از برنامه دبیر نشست از استاد کیخسرو دهقان نظامیخوانی را درخواست کرد که ایشان به همان شیوهی شاهنامهخوانی به خواندن بیتهایی از خسرو و شیرین نظامی پرداخت.
گفتنی است چند تن از هموندان (:اعضای) بنیاد ایران فرهنگی پرفسور داریوش فرهود در این برنامه حضور داشتند.
همچنین مهمانداری و هماهنگیهای پیشین برنامه را مهندس تقی صالحی با کوشش بسیار و با مهرورزی بردوش داشتند که شایستهی ارجگزاری است.
این نشست با دبیری محمد سپهر و اجرای مهرداد پورمند برگزار شد.
جهان دل نهاده بدین داستان
همان بخردان نیز و هم راستان
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰