«ماهی بازان»؛جاده خاطرات به یادماندنی
«ماهی بازان»،یکی از جاذبههای گردشگری خرمآباد است و در ۱۰ کیلومتری این شهر قرار دارد.
به گزارش همای سعادت،این اقامتگاه بومگردی با آبهوایی مطلوب و درختان سرسبز در دامان مخملکوه دل هر گردشکر را به استراحت در فضایی بهشتی راغب میکند. در این اقامتگاه زیبا و پرطرفدار یک غار با چشمهای زیبا وجود دارد و در بالای غار یک آبشار مصنوعی نیز جلوهای بینظیر به این طبیعت خدادادی میبخشد.وجود هوایی خنک و خرم در محیطی سنتی و پذیرایی خاص با ظروف سنتی ذهن هر گردشگر را به سبک اصیل و پر رنگ و لعاب زندگی ایرانی گره میزند که تجلی فرهنگی فراموشناشدنی و لحظاتی دلنشین است.درهمین راستا مدیر این اقامتگاه بومگردی در مصاحبهای خود را بیشتر معرفی کرد.
«ابراهیم مرادی میر»،مدیر اقامتگاه بومگردی و رستوران سنتی ماهیبازان که حدود ۱۰ سال در این حوزه سابقه کار دارد درباره این اقامتگاه گفت:فعالیت اصلی ما در حوزه جذب گردشگران داخلی و خارجی، معرفی این سایت، معرفی آداب و رسوم قوم لر و معرفی این بنا که یادآور سبک معماری گذشتگان این مرز وبوم است و نیز معرفی غذاهای محلی هم زیرمجموعه فعالیت ماست.
وی به راهاندازی این اقامتگاه با وجود سختیهای زیاد اشاره کرد و افزود: این اقامتگاه بومگردی زیبا و منحصربهفرد ابتدا اینگونه نبود و تقریبا یک زمین خالی و مکانی برای تجمع افراد دارای اعتیاد به مواد مخدر بود که حتی به دلیل رفت و آمد بیجا و ایجاد مزاحمتهای بیش از حد و نبود امنیت جانی و مالی،مزرعه پرورش ماهی که در این مکان بنا شده بود هم قابل استفاده نبود و حدود شش سال بدون تولید مانده و به یک مزرعه متروکه تبدیل شده بود که با زحمت شبانه روزی و مقابله با تمام این مشکلات توانستم مزرعه پرورش ماهی را فعال و با عقد قرارداد با ادارهکل میراثفرهنگی لرستان این اقامتگاه بومگردی را طراحی و به مرحله اجرا برسانم. البته در این مسیر با مشکلات زیادی هم مواجه شدیم و سختیهای فراوانی را متحمل شدیم تا بالاخره به این مرحله رسید.
مرادی،همچنین در خصوص پیشینیه تاریخی ماهیبازان اذعان کرد:نام ماهیبازان برگرفته از نام محلی این چشمه است که به گفته بزرگان، ماهیهای چشمه این منطقه به رنگ سیاه و سفید بوده که در اصطلاح لری و لکی به ادغام رنگ سیاه و سفید (باز) گفته میشود و از دو کلمه ماهی و باز تشکیل شده است. (ماهی سیاه و سفید).
این فعال گردشگری در بخش دیگری از صحبتهای خود به طبیعت زیبا و خاص این منطقه اشاره کرد و افزود:این مکان علاوه بر وجود درختان، چشمه و آب و هوای دلپذیر، دارای آثار تاریخی از جمله کتیبهای بر سردر غار مربوط به دوره ناصرالدین شاه قاجار است که مورد توجه گردشگران نیز قرار میگیرد.
وی،امر آموزش و تجربه را برای راه اندازی این اقامتگاه ضروری دانست و گفت:در این کار برای بهبود وضعیت و خدماترسانی بهتر باید هم آموزش دید و هم از تجارب خوب دیگران استفاده کرد تا موفقیت بیشتری حاصل شود.
مرادی در خصوص اشتغالزایی در راه اندازی این اقامتگاه نیز بیان کرد: در این مجموعه حدود ۳۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند که شامل۱۳ زن و ۱۷ مرد هستند.
وی،عدم همکاری برخی دستگاههای اجرای را جمله مشکلات و موانع پیش رو دانست و تصریح کرد:مشکلات و موانعی که به شدت باعث اخلال در جذب گردشگران میشود،عدم همکاری ادارهکل راهداری استان در خصوص احداث پلی است که حدود ۱۰ سال پیش درخواست آن از طرف اهالی روستای تنگ شبیخون ثبت شده و بودجه آن تخصیص داده شده، اما کماکان بلاتکلیف است،همچنین عدم همکاری شرکت گاز استان که پس از گذشت سه سال کار گازرسانی را نیمهتمام گذاشته و ما از نبود گاز به شدت در عذاب هستیم و برای تامین آب گرم مجبور به خرید گازوئیل به نرخ آزاد میشویم.
مدیر اقامتگاه بومگردی و رستوران سنتی ماهیبازان ادامه دادراهاندازی اقامتگاه بومگردی و فعالیتهای گردشگری قبل از هر چیز به حمایت دستگاههای دولتی و اتفاق نظر همگی ادارات بستگی دارد،بدین معنا که همگی در یک جهت برای ایجاد اشتغالزایی در استان تلاش کنند که متاسفانه همیشه عدم همکاری بین دستگاهی، به عنوان یک آفت گریبانگیر اقتصاد این استان شده است.
مرادی در پایان گفت:ابتدا از شما و ادارهکل میراثفرهنگی لرستان بابت وقتی که به این مصاحبه اختصاص دادید،تقدیر و تشکر میکنم و از شما میخواهم به اطلاع مسؤلان زحمتکش برسانید که صنعت گردشگری قویترین صنعت است که درآمد حاصل از آن مستقیم بر سر سفره مردم آمده و در شرایط بد اقتصادی حاضر،میتوان از طریق آن اقتصاد کشور را به نحو مطلوب تقویت کرد،لذا خواهشمندیم که این سنگر را تقویت کنند و در تخصیص تسهیلات کلان و آسانپرداخت به ما کارآفرینان حوزه صنعت گردشگری نگاه ویژهای داشته باشند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰