۷ فرصت اقتصادی ایران در سال ۱۴۰۲
کارشناس ارشد مسائل اقتصادی گفت:امسال هفت فرصت اقتصادی برای ایران وجود دارد که استفاده از این فرصتها سبب بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم میشود.
به گزارش همای سعادت،علی محمدیفر،اظهارداشت:امسال با توجه تحولات منطقه از نظر سیاسی، اقلیمی و اقتصادی دولت سیزدهم با هفت فرصت اقتصادی در سال ۱۴۰۲ مواجه است که برای تحقق شعار سال(مهار تورم و رشد تولید) و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم باید به این فرصتها توجه و کام ملت بزرگ ایران را شاد و دشمنان ملت ایران را مایوس کند.
وی اولین فرصت اقتصادی در سال ۱۴۰۲ را ایجاد امنیت اقتصادی با تولید نهادههای کشاورزی و دامی با توجه به افزایش بارندگیها دانست و افزود:بر اساس آمارهای رسمی فائو (سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد) در سال ۱۴۰۲ پیشبینی میشود میزان تولید گندم در ایران به حدود۱۳ میلیون تن برسد که این آمار ایران را در ردیف سیزدهمین تولید کننده بزرگ گندم دنیا قرار میدهد.
این کارشناس ارشد مسائل اقتصادی دومین فرصت اقتصادی امسال را برنامهریزی دولت برای ساماندهی تولیدات کشاورزی،دامی و خودکفایی کشور در تامین کالاهای اساسی برشمرد و عنوان کرد:خرید تضمینی و منصفانه محصولات کشاورزی و دامی و پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان توسط دولت سبب جلوگیری از قاچاق این محصولات به دیگر کشورهای همسایه میشود و انگیزه کشاورزان را برای تولید بیشتر و در نهایت خودکفایی کشور در تولید کالاهای اساسی مضاعف خواهد کرد.
وی بیان کرد:سومین فرصت اقتصادی در سال ۱۴۰۲ فعال شدن ایران در سازمان همکاری شانگهای و عضویت در بریکس (BRICS) و طراحی راهبرد تجارت ترجیحی و بهرهمندی از عواید و فواید این پیمانهاست.
محمدیفر گفت:سازمان همکاری شانگهای به منظور برقراری موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه تشکیل شده است و شامل کشورهای (ایران، چین، هند، روسیه، تاجیکستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و پاکستان است)هنوز آنگونه که باید نتوانستیم از منافع اقتصادی این پیمان بینالمللی بهرهمند شویم و لازم است تیم اقتصادی دولت با ایجاد کارکردهای تخصصی اقتصادی (شامل دولت،بخش خصوصی و صاحب نظران در حوزه اقتصادی) شرایط را به نحوی هموار کند که نهایت عواید و فواید اقتصادی این پیمان بینالمللی شامل کشور ما شود به نحوی که ملت عزیز ایران این اثرات مثبت آن در زندگی و معیشت و سفرههای خود ببینند و احساس کنند.
وی تصریح کرد:چهارمین فرصت اقتصادی در سال ۱۴۰۲ شکستن هژمونی دلار و توسعه پیمانهای پولی با کشورهای منطقه از جمله عربستان، ترکیه، عراق، کویت، قطر، امارات، عمان، پاکستان و … و کشورهای فرامنطقهی شامل چین و هند، روسیه، مالزی، اندونزی، برزیل و … به منظور کاهش وابستگی به دلار و کاهش خساراتهای ناشی تحریمها ظالمانه اقتصادی آمریکاست.
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان،پنجمین فرصت اقتصادی امسال را رونق شرکتهای دانشبنیان به منظور تامین نیاز صنایع، فناوریها و تکنولوژی نوین دانست و خاطرنشان کرد:هر چه تولید بیشتر شود تورم پایینتر میآید و اشتغال بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه ششمین فرصت اقتصادی در ۱۴۰۲ خودکفایی در تامین قطعات خودرو و لوازم خانگی است،اظهارداشت:تولید قطعات باید باکیفیت و رقابتپذیر باشد و نه مونتاژکاری اجناس بیکیفیت خارجی و قالب کردن آنها به مردم با برند داخلی بنام تولید داخلی!همچنانکه رهبر معظم انقلاب این موضوع را در سخنرانیهای اخیرش به برخی مونتاژ کارهای داخلی گوشزد و یادآوری کردند.
عضو هیئت مدیره بزرگترین کشت و صنعت غرب کشور هفتمین فرصت اقتصادی در سال ۱۴۰۲ را افزایش درآمدهای ارزی از طریق صادرات پهباد و تسلیحات نظامی برشمرد و عنوان کرد:در یکی از بندهای برجام (پیوست قطعنامه ۲۲۳۱) آمده است که از مهرماه ۱۴۰۲ تحریمهای تسلیحاتی ایران از بین میرود و ایران میتواند با صادرات پهباد و موشک و دیگر تجهیزات نظامی با کیفیت مناسب و قیمت مناسب به دیگر کشورهای متقاضی درآمد ارزی مناسب و قابل توجهی را بهدست آورد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰