اولین جشنواره شاهنامه‌خوانی و نقالی کودک و نوجوان شرق لرستان برگزار شد

با حضور فرماندار دورود، اعضای شورای شهر و جمعی از مسئولین شهرستان و علاقه‌مندان به ادبیات حماسی اولین جشنواره شاهنامه‌خوانی و نقالی کودک و نوجوان شرق لرستان در شهرستان دورود برگزار شد.

به گزارش همای سعادت، خدانظر دریکوند، فرماندار دورود درباره فردوسی و ماندگاری زبان فارسی اظهار کرد: زبان هر جامعه، قوم و کشوری، بازتاب‌ آرا، افکار، نظرات و تمدن و فرهنگ آن جامعه است. فردوسی موجب استحکام و استمرار و ادامه حیات پویای زبان فارسی شد.

وی افزود: ایران با پیشینه تاریخی کهن و باستانی در سیر تحول حیات خود، بارها شاهد تاخت‌وتاز دشمنان بوده‌ است؛ اما در این‌ میان آنچه هویت و شناسه فرهنگی آن یعنی زبان و ادب فارسی به شمار می‌رود هیچ‌گاه دست‌خوش تغییر نشده‌است.

دریکوند تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها در دستیابی به این مهم را می‌توان حکیم ابوالقاسم فردوسی و شاهکار جاودانه او در پاسداشت زبان فارسی یعنی شاهنامه نام برد.

علی‌محمد زیدوندی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود در سخنانی هدف برگزاری این جشنواره را آشنایی کودکان و نوجوانان با شاهنامه به عنوان بی‌نظیرترین کتاب حماسی جهان، آشنایی با آداب و رسوم، اخلاق و رفتار نیاکانمان عنوان کرد و افزود: شاهنامه یک رابط بین گذشته و نسل امروز است و همه‌ی آداب رسومِ مهر ورزی و خردورزی نیکانمان را هنرمندانه بیان کرده است.

در ادامه‌ی این برنامه، رضا صادقی، پژوهشگر و شاهنامه‌پژوه لرستانی و داور این جشنواره، در خصوص جایگاه و نقش ادبیات حماسی و تأثیر آن در سبک زندگی و جوانان و نوجوانان سخنرانی کرد و هنرمندان شرکت‌کننده به نقالی و شاهنامه‌خوانی پرداختند که در پایان از ۶ نقال و شاهنامه‌خوان برتر و ۳پیشکسوت این عرصه با اهدای لوح و هدایای نقدی تجلیل به عمل آمد.

پیشکسوتانی که در این جشنواره مورد تقدیر قرار گرفتند، عبارت‌اند از:حجت‌الله فولادوند از ازنا،سیدضیا‌الدین میرشاکی از الیگودرز،حسین یاراحمدی از دورود

برگزیدگان در بخش کودک و نوجوان:
سوگل هداوند و محمدجواد زیدوندی از ازنا،امیرارسلان وارسته و سما رحیمیان از الیگودرز،محمدحسین یوسفی و محبوبه هدایتی از دورود

خبر؛اسد زاده

انتهای پیام/