برای نخستین بار در جهان؛

درمان بیماری دیابت یک زن با سلول‌های چربی

برای نخستین بار در جهان،دانشمندان بیماری دیابت یک زن را به کمک سلول‌های چربی خودش درمان کردند.

به گزارش همای سعادت،از سری مطالب بهبود آموزش ارتباطات در خطر با هدف مشارکت اجتماعی (RCCE) درمورد بیماری ها با اولویت پیشگیری از بیماری ها و افزایش سواد سلامت (Health Literacy )

محققان در چین موفق شدند تا سلول‌های چربی یک زن را دوباره برنامه‌ریزی کرده و آن‌ها را به سلول‌های پانکراس تولیدکننده انسولین تبدیل کنند؛ کشفی که دیابت نوع اول او را معکوس کرد!

این دستاورد به مجموعه‌ای از شواهد در حال رشد اضافه می‌کند که سلول‌های بنیادی برنامه‌ریزی‌شده می‌توانند روزی برای درمان این بیماری مزمن استفاده شوند. بیمار مورد مطالعه که تحت این روش، روند درمان را طی کرده، پس از گذشت یک سال همچنان نیازی به تزریق انسولین ندارد.
دانشمندان سلول‌های چربی بیمار مبتلا به دیابت نوع یک را گرفته و با استفاده از مواد شیمیایی آن‌ها را به سلول‌های بنیادی «پلوریپوتنت» یا «پُرتوان» (pluripotent) تبدیل کردند که توانایی تبدیل به هر نوع سلولی را دارند. سپس دانشمندان این سلول‌ها را به سلول‌های جزیره‌ای تبدیل کرده و آن‌ها را در شکم بیمار کاشتند.

پیش از این درمان آزمایشی، بیمار در کنترل قند خون خود مشکل داشت و اغلب اوقات در محدوده ناسالم قند خون قرار داشت. پس از پیوند سلولی، بیمار در ۹۸٪ مواقع در محدوده سالم قندخون گرفت و با گذشت ۷۵ روز از پیوند، دیگر نیازی به تزریق انسولین برای کنترل قند خون خود نداشت.

بازنویسی: دکتر پیمان پرچمی

انتهای پیام/