۴۸۷ میلیارد ریال تسهیلات به عشایر لرستان پرداخت شد
به گزارش همای سعادت،هوشنگ نورمحمدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد:این رقم امسال از محل تسهیلات بند “ب” تبصره ۱۸ با کارمزد چهار درصد در سرفصل های تولید صنایع دستی، بوم گردی، کشت گیاهان دارویی و پرواربندی به منظور اشتغالزایی به عشایر استان پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: همچنین ۳۰۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات تبصره ۵۲ به منظور تامین زنجیره تولید گوشت قرمز و جهت خرید علوفه به خانوارهای عشایری استان اعطا شده است.
نورمحمدی با بیان اینکه امسال ۱۵۰ کیلومتر راه عشایری در سطح استان ایجاد و مرمت شده است ادامه داد: در حوزه عمرانی به منظور ایجاد راه، ابنیه فنی و مرمت و نگهداری محورهای عشایری استان نیز ۷۴۰ میلیارد ریال هزینه شد.
مدیرکل امور عشایری لرستان عنوان کرد: همچنین به منظور احداث شبکه آبرسانی در کانون های عشایری استان ۲۵ کیلومتر خط لوله ایجاد، ۲۰ دهنه چشمه بهسازی و ۲۰ باب آبشخور دامی نیز احداث شده است.
نورمحمدی با اشاره به توزیع ۵۰۰ میلیون لیتر نفت جهت تامین سوخت مورد نیاز خانوارهای عشایری استان در سال جاری بیان کرد: ۲۲۵ هزار سیلندر گاز نیز بین این جامعه هدف توزیع شده است.
وی اضافه کرد: آب شرب مورد نیاز چهار هزار خانوار عشایر استان روزانه با استفاده از ۱۳ دستگاه کامیون تامین و ماهانه ۷۳ تن آرد خانه پزی بین این خانوارها توزیع می شود.
وی گفت: تامین علوفه( جو وکنسانتره) مورد نیاز دام از دیگر اولویت های امور عشایری استان است که در این راستا امسال ۲۵ هزار تن علوفه دامی به صورت نقد و نسیه توزیع شد که از این میزان ۱۷ هزار تن به صورت نسیه و هشت هزار تن نقدی عرضه شده است.
وی با اشاره به توزیع ۷۰۰ دستگاه پنل خورشیدی در مناطق عشایری خارج از پوشش شبکه برق سراسری افزود: همچنین ۵۰ دستگاه تانکر ۲ هزار لیتری چرخدار جهت تامین آب مورد نیاز بین عشایر استان توزیع شد.
مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: بالغ بر ۱۴ هزار خانوار عشایری با جمعیت ۸۳ هزار نفر پنج درصد جمعیت لرستان را تشکیل می دهد که از این تعداد حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار کوچ رو هستند و ۶ ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال استان های ایلام، خوزستان و جنوب لرستان مستقر می شوند.
نورمحمدی با بیان اینکه جمعیت عشایری لرستان سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز تولید میکند، اظهار داشت: این قشر یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام استان را در اختیار دارد و تولید کننده ۲۵ درصد پروتیئن در سطح استان به شمار می رود.
وی تولید سالانه ۲۲ هزار تن مواد لبنی، ۱۷۰ تن عسل، ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۳۰ هزار تن شیر، یک هزار تن پشم و ۱۵۰ تن روغن حیوانی، هفت هزار تن حبوبات، ۱۵ هزار تن گندم، ۱۵ هزار تن جو و ۶۳۰ تن ماهیان سردآبی را از جمله فرآورده هایی عنوان کرد که ماحصل دسترنج عشایر استان لرستان است.
وی ادامه داد: عشایر استان حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات لرستان را تحت مالکیت و ۱۰ هزار راس دام سنگین را در اختیار دارند و به دامپروری، پرورش زنبور عسل، کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات باغی و زراعی و صنایع دستی مشغول هستند.
نورمحمدی با بیان اینکه جامعه عشایری لرستان در قالب ۱۳ ایل و ۱۵ طایفه دسته بندی می شود عنوان کرد: مهمترین طوایف عشایری استان را ایل های بالاگریوه، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و چگنی تشکیل می دهند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰