۷پروژه سد سازی در حال اجرا است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان ،گفت :در استان حدود شش سد به بهرهبرداری رسیده و هفت سد در حال اجراست که با اتمام عملیات اجرایی آنها حجم مخزن آب استان ۳۵۵ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
به گزارش همای سعادت ،داریوش حسن نژاد در جلسه تخصصی بررسی وضعیت آب و منابع آبی لرستان که با حضور رییس قوه قضاییه برگزار شد، اظهار کرد: استان لرستان چهارفصل و دارای تنوع آب و هوایی است ،این استان در سومین حوضه آبریز پرباران کشور یعنی خلیجفارس و دریای عمان قرار دارد.
وی افزود: متوسط بارندگی استان حدود ۵۷۸ میلیمتر و متوسط حجم آبهای سطحی خروجی استان حدود ۱۲.۵ میلیارد مترمکعب در سال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان بیان داشت: استان با بیش از ۱۳۰ رودخانه دائمی و فصلی به طول حدود ۹۰۰۰ کیلومتر در دو حوضه کارون و کرخه با تولید حجم آب حدود هشت میلیارد مترمکعب معادل ۱۱ درصد آبهای جاری کشور یکی از غنیترین شبکه سطح کشور را دارا است.
وی گفت :در حال حاضر ۱۱ شبکه پایاب سدها در حال اجرا بوده که این ۱۱ شبکه به مساحت ۴ هزار و ۷۵۰ هکتار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان ادامه داد: دو دشت کوهدشت و رومشکان از دشتهای استان، به دلیل افت شدید آب زیرزمینی دشت های ممنوعه هستند.
وی با اشاره به مشکلات آب در استان، افزود: خسارات وارده به استان بر اثر سیل فروردین ۹۸ بسیار سنگین بوده و در بخش آب این خسارات معادل هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد شده که از این میزان فقط ۹۸ میلیارد تومان تأمین شده و اکثراً نیازمند تأمین مالی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان تصریح کرد: میزان اعتبارات مصوب و تخصیص به سدها بسیار ناچیز و مدت اجرای این پروژهها بسیار طولانی است.
حسننژاد خاطرنشان کرد: هیچیک از شهرستانهای استان از آب شرب پایدار برخوردار نیستند و آب شرب آنها از منابع آب چشمه و چاه تأمین میشود که نیازمند احداث سدهای مخزنی با تخصیص شرب است.
وی گفت: سه سداز سدهای استان با تخصیص آب شرب در حال اجرا بوده که نیازمند اعتبارات ویژه واستفاده از منابع مالی بخش خصوصی و بانکها می باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان بیان کرد: کنترل سیلاب نیازمند به ساخت سدها با رویکرد کنترل سیلاب است که در استان، سد معشوره در برنامه وزارت نیرو و معاونت آب و آبفا قرار دارد و در سال گذشته بنابه دستور معاونت محترم آب و آبفا، تخصیصهای آب استان مورد بازنگری قرار گرفت .
وی افرود:ظرفیت حجم مخزن این سد علاوه بر تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی شهرستانهای کوهدشت، رومشکان، دلفان و چگنی برای کنترل سیلاب تا حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب افزایش داده شد.
حسننژاد با اشاره به مشکلات بخش آب در استان مرتبط با قوه قضاییه، افزود: روند بررسی پروندههای متخلفین بخش منابع آب در دادگاه ها طولانی است و احکام صادره در بحث های تخلفات بخش منابع آب باز دارنده نیست. عدم جرم انگاری فعالیت متخلفین در منابع آبی (بهویژه در چاههای غیرمجاز و تصرفات بستر و حریم، برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه و …) مجازاتهای مطلقا بازدارنده نمی باشد.
وی درپایان پذیرش مأمورین ماده ۳۰ بهعنوان ضابطین دادگستری را خواستار شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰