رسیدگی مسئولان قضایی لرستان به مشکلات ۵۵ هزار نفر در سال گذشته
رئیس کل دادگستری لرستان گفت:در سال گذشته مسئولان قضایی استان به مشکلات ۵۵ هزار و ۶۲۶ نفر از مراجعان رسیدگی کردند.
به گزارش همای سعادت،میزهای خدمت قضایی در سالهای اخیر با هدف تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی و حقوقی برپا میشوند. این فرآیند به شکلی طراحی شده تا شهروندان بتوانند مسائل، سوالات یا درخواستهای خود را بدون طی کردن مراحل و پیچ و خمهای اداری به سهولت با مسئولان قضایی مطرح کنند و از آنها برای رفع مشکلاتشان کمک بگیرند.
در حقیقت هدف اصلی از برگزاری میزهای خدمت ارتقای شفافیت، پاسخگویی و رضایتمندی عمومی از سیستم قضایی است. افراد میتوانند از طریق مراجعه حضوری در مکانهای برگزاری این میزهای خدمت، در خواستهای خود را ثبت کنند و پیگیریهای لازم را برای رفع مشکلات خود انجام دهند.
همچنین در فرایند برپایی این میزهای خدمت، خدمات مشاوره حقوقی رایگان به مراجعان ارائه میشود تا مراجعان به دستگاه قضایی اطلاعات حقوقی کافی را برای رسیدگی به درخواست یا پرونده قضایی خود کسب کنند. در این مشاورهها تلاش میشود سریعترین و سادهترین روش ممکن برای تحقق درخواستها و یا رفع مشکلات شهروندان ارائه شود.
در فرآیند برپایی میزهای خدمت مسئولان قضایی در ردههای مختلف از روسای دادگستریها تا معاونین قضایی و دادیاران و بازپرسان ضمن دیدار چهر به چهره و بیواسطه با مردم به مشکلات آنان رسیدگی میکنند. برپایی این میز خدمتها و ارتباط مستقیم مسئولان قضایی با مردم بارها و بارها مورد تاکید ریاست قوه قضاییه قرار گرفته و به عنوان یکی از برنامههای سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز به آن اشاره شده است.
مقامات قضایی ملاقات با مردم را در زمره اولویتهای کاری خود بگنجانند
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای رئیس قوه قضاییه در برنامه ملاقات مردمی با مراجعان به دستگاه قضایی و به مناسبت فرا رسیدن سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی طی سخنانی خطاب به مقامات قضایی حاضر، بر این نکته مهم تصریح کرد که یکی از اهداف اصلی برپایی ملاقاتهای مردمی علاوه بر رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم در چارچوب موازین قانونی، آسیبشناسی روندها و رویههایی است که در مراجع قضایی حاکم و منشأ عمل هستند و ممکن است به واسطه این روندها و رویهها، مسائل و مشکلاتی از قبیل اطاله دادرسیها و یا عدم استیفای کامل حقوق دادخواهان، حادث شود؛ از سویی دیگر، در جریان این ملاقاتهای مردمی و در اثنای مطالعه پروندههای مراجعان، بعضاً کاستیها و فرایندهایی آسیبزا در محاکم و مراجع قضایی کشف میشوند که با اصلاح این فرآیندهای آسیبزا، از ایجاد تعداد کثیری از پروندههای مشابه جلوگیری به عمل میآید.
رئیس عدلیه خطاب به مقامات قضایی دستور داد ملاقات با مردم و استماع و رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی آنها در چارچوب قانون را در زمره اولویتهای کاری خود بگنجانند و در برگزاری دیدارهای مردمی و حضور در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه استمرار و مداومت داشته باشند.
اقدامات دادگستری لرستان در برپایی میزهای خدمت
بر همین اساس؛ دادگستری استان لرستان در سال ۱۴۰۳ اقدامات خوبی را در زمینه برپایی میزهای خدمت انجام داده که در این گزارش میخوانید.
حجتالاسلام والمسلمین سعید شهواری رئیس کل دادگستری استان لرستان در این رابطه و در گفتوگو با میزان، اظهار کرد:ارتباط چهره به چهره و بدون واسطه مسئولان قضایی با مردم و برگزاری ملاقاتهای مردمی در تمامی حوزه های قضایی همواره از تاکیدات ریاست قوه قضاییه و از اهداف سند تحول قضایی است چرا که به واسطه این ارتباط مستقیم علاوه بر افزایش اعتماد و اطمینان مردم به دستگاه قضایی موجب سرعت در رسیدگیها و کوتاه شدن فرآیند قضایی میشود.
وی افزود:در جریان این ملاقاتها علاوه بر اینکه مردم میتوانند مشکلات خود را به صورت شفاف با مسئولان قضایی در میان بگذارند و خواستههای خود را بیان کنند، دستگاه قضایی نیز با مشکلات و احیانا خلاهای قانونی که در مسیر پرونده ها وجود دارد آشنا شده و برای رفع آنها اقدام میکند.
رسیدگی به مشکلات بیش از ۵۵ هزار نفر
حجتالاسلام والمسلمین شهواری تصریح کرد:بر این اساس در سال ۱۴۰۳ حدود ۵۵ هزار و ۶۲۶ نفر از مراجعان، با مسئولان قضایی استان دیدار کرده و به بیان مشکلات و مطالبات خود پرداختند.
وی ادامه داد:همچنین شخص بنده در این سال در ۵ میز خدمت حقوقی و قضایی شرکت کرده و از نزدیک با ۶۳۶ نفر از مردم شریف استان لرستان دیدار کردم که از این تعداد ۴۳۷ مورد منتهی به صدور دستور و ۱۹۸ مورد از درخواستها نیز بایگانی شده است.
۲۵۷ میز خدمت حقوقی و قضایی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد
رئیس کل دادگستری استان لرستان در ادامه از برگزاری ۲۵۷ میز خدمت حقوقی و قضایی در سال ۱۴۰۳ در مجموع بخشها و حوزههای قضایی استان لرستان خبر داد و گفت: در جریان برپایی این میزهای خدمت که با تلاش مدیران و همکاران ما در دادگستری استان لرستان برگزار شده، به مشکلات ۶ هزار و ۱۴۶ نفر از مراجعان رسیدگی و در ۹۳۹ مورد دستور قضایی برای رفع مشکلات مراجعان صادر شد.
ارائه مشاوره حقوقی رایگان به ۳ هزار و ۴۶۲ نفر
وی یادآور شد:در جریان این ملاقاتها هزار و ۱۱۳ درخواست مردمی جمعآوری و به ۳ هزار و ۴۶۲ نفر خدمات مشاوره حقوقی و قضایی ارائه شده و یا درخواست هایشان بایگانی شد.
حجتالاسلام والمسلمین شهواری به فعالیت واحدهای ارشاد و معاضدت قضایی در دادسراها و واحدهای قضایی استان اشاره و تاکید کرد: در این واحد کارشناسان زبده و مجرب حقوقی، ارشادات و راهنماییهای لازم را به مراجعان ارائه میکنند تا از مسیر درست و کوتاهتری به مطالبات خود برسند. این واحدها در تمامی حوزههای قضایی استان فعال هستند.
ارائه ۴۸ هزار مورد مشاوره حضوری رایگان در واحدهای ارشاد و معاضدت
وی ادامه داد: در این ارتباط در سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۸ هزار و ۴۱ مورد مشاوره حضوری و ۱۳ هزار و ۷۳۴ مورد مشاوره تلفنی در واحدهای ارشاد و معاضدت قضایی در سراسر استان به مراجعان ارائه شده است که امیدواریم این مشاورهها برای رفع مشکلات و احقاق حقوق مراجعان اثرگذار باشد.
رئیس کل دادگستری استان لرستان اضافه کرد:در شهرستان خرمآباد نیز ۱۱ هزار و ۲۷ مورد مشاوره حضوری رایگان در واحد ارشاد و معاضدت قضایی این شهرستان انجام شده است. همچنین ۱۰ هزار و ۲ مورد مشاوره تلفنی حقوقی به شهروندان خرمآبادی ارائه شده است.
وی در پایان تاکید کرد: دادگستری استان لرستان در سال جدید نیز با تمام توان خود در خدمت مردم شریف استان است و تلاش خود را به کار میگیرد تا پروندهها و دعاوی مردم در کوتاهترین و سریعترین مسیر قانونی ممکن به نتیجه برسد تا شاهد افزایش بیش از پیش رضایتمندی مردم از قوه قضاییه باشیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰