برای مرمت قلعه ، ۵۵۰ میلیون تومان اعتبار لازم است که ۳۵۰ میلیون تومان آن تامین شده است
به گزارش همای سعادت آنلاین ، مهندس سید امین قاسمی مدیر کل و تعدادی از کارکنان و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان با جمعی از اصحاب رسانه ، از روندِ مرمتِ اضطراری قلعه فلک الافلاک بازید کردند. در این بازدید چند ساعته، قاسمی با ارائه گزارشی از روندِ مرمت […]
به گزارش همای سعادت آنلاین ، مهندس سید امین قاسمی مدیر کل و تعدادی از کارکنان و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان با جمعی از اصحاب رسانه ، از روندِ مرمتِ اضطراری قلعه فلک الافلاک بازید کردند.
در این بازدید چند ساعته، قاسمی با ارائه گزارشی از روندِ مرمت اضطراری قلعه فلک الافلاک گفت : این بنا یکی از مهمترین بناهای تاریخی غرب کشور است که در فهرست موقت ثبت جهانی است و بدلیل اینکه کلِ عرصه آن هنوز آزادسازی نشده است نمی تونیم آن را ثبت جهانی نهایی کنیم.
وی با بیان اینکه بخشی از پایه بنا ، سنگی و مربوط به دوران ساسانی است و مابقی آن به صورتِ خشت ، روی سازه سنگی بنا شده گفت : تا کنون چندین بار مرمت صورت گرفته و مرمت اصولی آن در دوره قاجار بوسیله خشت انجام شده و در دوران پهلوی نیز مرمت صورت گرفته است.
قاسمی افزود: در طول سالیان گذشته به صورت مستمر آثار و بناهای تاریخی را مرمت کرده ایم و بر اثر سیل سال گذشته آسیبهایی به تخته ، پشت و ضلع غربی قلعه و مرمت های ناشی از ادوار گذشته که این تپه را شکل میدهند ، رانش کرده ولی به خودِ سازه آسیبی وارد نشده است و امسال هم بر اثر زمین لرزه اردیبهشت ماه ، عمقِ ترک های موجود در سازه که متعلق به ادوار گذشته بود ، نیم تا یک میلیمتر عمیق تر شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی ادامه داد: با همکاری گروه مقاوم سازیِ استاتیکال و تکنولوژی جدیدی که از اروپا وارد شده است و یک نمایندگی خاص دارد، توانستیم ترکها را دوخت و دوز کنیم و جلوی تخریب و آسیبهای احتمالی بعدی را هم بگیریم ، هر چند با توجه به تحریمها ، با ورودِ مصالح این شرکت ، با مشکل مواجه شدیم.
وی اظهار داشت : پروفسور فالو و تیمش از دانشگاه صنعتی شریف تا عمقِ ۵۰ متر زیرِ سازه بستر قلعه را بررسی کردند و عملا ظرف دوماه آینده در کارِ یکپارچه سازی و استحکام بخشی آن به ما خواهند گفت که آیا رینگِ گذشته اجرا شده در حدود ۱۵ سال پیش که متوقف شده ، ادامه یابد یا باید به شیوه و متد دیگری مقاوم سازی شود.
قاسمی اعتبار لازم برای مرمت قلعه را ۵۵۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: از این مقدار ، ۳۵۰ میلیون تومان با همکاری استاندار لرستان تامین شد و ۲۰۰ میلیون تومان آن هم قرار است تامین شود.
مدیر کل میراث فرهنگی در بخش دیگری ، به ایجاد بازارچه موقت صنایع دستی و افزایش چند غرفه و برگزاری جشنواره اقوام در سال گذشته اشاره کرد و بیان داشت : ساختمان باشگاه افسران هم سال گذشته از ابتدای تحویل و آزادسازی سازه آن ، بخشی از آن در حین مرمت، فروریخت که آن را بازسازی کردیم و آماده است که بخشی از اشیای موزه ای را در آن قرار دهیم ، همچنین زه کشی محوطه باشگاه هم آغاز شده است.
وی به شیوعِ ویروس کرونا در کشور اشاره کرد و گفت : از ابتدای شیوع این ویروس و خانه نشین شدن مردم، ما هم از فرصت استفاده کردیم و ضمنِ حفظِ در قدیمی قلعه، یک در آهنی هم در پشتِ آن نصب کردیم که امنیت موزه و اشیای آن را حفظ کرده باشیم.
در ادامه ، رامین ابراهیمی ، مدیر پایگاه قلعه هم به مصالح به کار رفته در قلعه اشاره کرد و با بیان اینکه درست است این مصالح ، خشت و آجر است گفت : از لحاظِ فنی نمیتوانیم برای مرمت ، دوباره از این مصالح استفاده کنیم ، پس باید از روشی استفاده کنیم که هم اصالت بنا حفظ شود و هم به مصالح موجود ، صدمه ای وارد نشود.
وی افزود: بهترین روشی که ما به عنوانِ یکی از بخشهای تکمیل زنجیره ای استحکام بخشی استفاده کردیم روشِ نوینِ استاتی بارها است که با استفاده از مصالح روزِ دنیا و با مقاومت بسیار بالا هستند وگروت و ملاتی هم که استفاده می شود از مواد و مصالح نانو است که هم خاصیت کششی و خمشی و برشی بسیار بالایی دارد و هم نیاز آن قسمت را برطرف می کند و دیگر نیازی نیست آن قسمت را تخریب کنیم و با آجر بسازیم همچنین با کمترین هزینه و بیشترین کاربرد و بهترین عملکرد از مصالح استفاده میکنیم.
ابراهیمی اظهار داشت: بعد از تامین اعتبار ، کارِ مرمت را به صورت آنی شروع کردیم و علاوه بر کنگره های آسیب دیده ، بقیه کنگره ها را هم که احساس کردیم احتمال دارد آسیب ببینند ، به طور کامل ، تعویض، مرمت و بهسازی شدند.
مدیر پایگاه قلعه با بیان اینکه تعداد ۳۳ کنگره را هم که آسیب دیدند بازسازی کردیم ادامه داد : مرمتِ ترک های فعالی هم که از قدیم در برج ۷ و ۸ و راهروی بین حیاط اول و دوم و بخشی از موزه مردم شناسی وجود داشت ، با بررسی های انجام شده و با حضور تیمِ مقاوم سازی استاتیکال ، آغاز کردیم.
انتهای پیام /
گزارش فاطمه شاکرمی خبرنگار
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰