تدوین استراتژی صادرات محصولات کشاورزی لرستان
رئیس اتاق بازرگانی لرستان از تدوین استراتژی صادرات محصولات کشاورزی استان خبر داد.
به گزارش همای سعادت، محمد خاکی در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: یکی از برنامههای اتاق بازرگانی، تدوین استراتژی صادرات محصولات کشاورزی لرستان بوده و یکی از ظرفیت های استان، محصولات کشاورزی و کامل کردن زنجیره از تولید تا تکمیل، بستهبندی، شناسایی بازارها و صادرات محصولات است.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات محصولات کشاورزی میزان سموم باقیمانده در محصولات است که باید کنترل شود، افزود: یکی از کارهایی که در دست اقدام هست، موضوع سالم سازی محصولات بوده و بحث آموزش و فرهنگسازی در برنامه های ما است.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان اظهار کرد: یکی از محصولات مهم لرستان و با اهمیت انار است؛ این محصول با کیفیت بسیار خوبی در استان تولید میشود و میتوانیم به کشورهای اروپایی، ژاپن و کرهجنوبی که خریدار انار ایران و لرستان هستند صادر کنیم.
وی تصریح کرد: این میوه میتواند زنجیره تکمیلی خوبی ازجمله رب انار داشته و حتی بصورت فریز شده به خارج از کشور صادر شود؛ در کل ما در حال تدوین سند محصولات کشاورزی از جمله انار هستیم.
خاکی در ادامه با اشاره به اینکه گردشگری و کشاورزی یکی از حوزههایی است که میتوانیم کار کنیم، تاکید کرد: شرط لازم برای گردشگریِ کشاورزی تجمیع زمینها، داشتن مزرعه های بزرگ و کشتهای گلخانهای است.
وی با بیان اینکه به شکلی که درحال حاضر در حال کار هستیم و کشت بصورت سنتی انجام میشود، نمیتوان خیلی در حوزه گردشگریِ کشاورزی کار کرد، یادآور شد: ابتدا باید با تجمیع زمینها و استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا، کشتهای گلخانهای را ترویج دهیم و با تنوع بخشیدن به محصولات گلخانه ای، بحث گردشگری کشاورزی را دنبال کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان لرستان عنوان کرد: احتمالا در هفته آینده هلدینگی به استان دعوت خواهد شد که در زمینه ترویج محصولات گلخانهای و استفاده از دانش روز دنیا فعالیت و آخرین تکنولوژیها را آموزش میدهند.
خاکی ادامه داد: اگر سرمایهگذاری اعلام آمادگی کند و افرادی که در این حوزه فعال هستند استقبال کنند، میتوانیم در بهرهوری محصولات کشاورزی، تنوع بخشیدن به محصولات تولیدی و کنترل آفات پیشرفت کنیم زیرا در محصولات گلخانهای به راحتی میتوان با آفات مبارزه و به سمت تولید محصولات سالم برویم که با بسته بندی های شیک قابلیت صادر به کشورهای مختلف را داشته باشند.
وی اضافه کرد: در صورت اجرای روشهای نوین و پیاده کردن تکنولوژیهای روز در گلخانههای مختلف، میتوان بحث گردشگری کشاورزی را دنبال کنیم.
خاکی در ادامه تصریح کرد: در بحث حمل و نقل بینالمللی اتاق بازرگانی پیشتر ورود کرده و یک شرکت به لحاظ ساختاری در لرستان موجود و فعال است؛ منتهی این شرکت دلیل عدم فعالیت را نبود متقضی عنوان کرده و اظهار کرده در صورتی که متقاضی به اندازه کافی وجود داشته باشد، میتواند از ظرفیت حمل و نقل بینالمللی نقاط دیگر هم استفاده کنند، همچنین ما در تلاشیم که شرکتهای دیگری در این زمینه هم داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان لرستان در پایان گفت: اخذ مجوز شرکتهای حمل و نقل بین المللی فرآیندی دارد از جمله شرکت در آزمون که باید طی شود تا بتوانند مجوز بگیرند، و احتمالا به همین دلیل است که شرکتهای ما به سمت دریافت مجوز بینالمللی حرکت نکردهاند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰