توصیه‌های تغذیه ای در روزهای آلودگی هوا

در روزهایی که هوا آلوده می‌شود، ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبند و بدینوسیله التهاب را در بدن تحریک کرده و باعث کاهش آنتی اکسیدان های بدن به خصوص آنتی اکسیدان‌های مایع پوششی ریه می شوند که به دنبال آن سلول های مختلف تخریب شده و خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه افزایش می‌یابد.

به گزارش همای سعادت، رعایت برخی نکات تغذیه ای می تواند به حفظ سلامت در این شرایط کمک کند.

مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳:
امگا ۳ با افزایش فعالیت آنتی اکسیدان های درون زا، استرس اکسیداتیو ناشی از ذرات موجود در هوا را تعدیل می کند. ماهی، گردو و خرفه منابع غذایی امگا ۳ هستند. همچنین میتوان ضمن مشورت با پزشک مکمل امگا ۳ مصرف کنید.

مصرف منابع حاوی ویتامین C:
پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل از جمله؛ فلفل دلمه ای و پیاز را در روزهای آلودگی هوا بیشتر مصرف کنید. چای سبز هم به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌های بسیار خوب یکی از گزینه های مصرفی در شرایط آلودگی هوا است.

مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A:
میوه و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید. همچنین مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، زرد آلو، آلو، طالبی، موز، انبه و لبو اکیدا توصیه میشود. همچنین شیر و تخم مرغ نیز منابع خوب ویتامین A هستند.

مصرف منابع حاوی ویتامین E:
بهترین منابع این ویتامین روغن های خوراکی مثل روغن مخلوط، مغز دانه ها مثل تخم آفتابگردان، بادام، فندق و جوانه ها است.

مصرف مکمل ویتامین دی:
ویتامین D به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد. از وضعیت ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون آگاه شوید و در صورت کمبود با مشورت پزشک یا کارشناسان تغذیه مکمل دریافت نمائید.

از مصرف سبزیجات خانواده کلم غافل نشوید:
مصرف این سبزیجات اثرات منفی گرد و غبارهای استنشاق شده بر ریه را تا حد چشمگیری کاهش می دهند.
در تهیه غذاهای خود حتما از زردچوبه استفاده کنید.

مراقب وزنتان باشید:
چاقی و اضافه وزن می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماری از جمله آلودگی هوا با ریزگردها ضعیف کند.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت

انتهای پیام/