معاون فرماندار خرم‌آباد:

خرید و فروش پروانه کسب نانوایی ممنوع است

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری خرم‌ آباد گفت:خرید و فروش پروانه کسب نانوایی ممنوع است.

به گزارش همای سعادت،مسعود شفیعیان در جلسه کمیته تخصصی کارگروه آرد و نان شهرستان خرم‌آباد اظهار داشت:به موجب تبصره ۵ ماده ۱۲ قانون نظام صنفی و مقررات حاکم بر فعالیت خبازی ها، خرید و فروش پروانه کسب نانوایی ها خلاف مقررات است و اتحادیه صنف خبازان شهرستان مکلف است، درصورتی که فردی پروانه کسب خود را به شخص دیگری واگذار کند، وفق مفاد قانون مذکور، پروانه شخص متخلف را باطل نماید.

ضرورت تشدید نظارت بر فعالیت خبازان

وی، ضمن اشاره به تخلفات مشاهده شده در طی اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز، اعم از «گران فروشی، کم فروشی، ثبت تراکنش های صوری، عرضه خارج از شبکه آرد، استفاده از افزودنی های غیر مجاز، تغییر مالکیت و مکان نانوایی ها بصورت خود سرانه، تعطیلی های غیر موجه و کاهش زمان فعالیت و …» خاطرنشان کرد:دستگاههای نظارتی بویژه مدیریت بازرسی و نظارت بر محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی، غله و خدمات بازرگانی، اتحادیه‌ نانوایان و دیگر متولیان امر باید ضمن تشدید نظارتها به این موارد رسیدگی نمایند و در صورت مشاهده تخلف با متخلفین برخورد قانونی نمایند.

لزوم تشویق نانوایان صادق با عملکرد مطلوب

شفعیان‌اظهار کرد: لازم است در برخورد قانونی با متخلفین نانوایی‌هایی که عملکرد آنها صادقانه و همراه با رضایت مشتریان است، سهمیه آرد تشویقی مازاد بر سهمیه هوشمند دریافت کنند و این اقدام در ارتقای کیفیت خدمات‌دهی آنها، موثر خواهد بود.

ساماندهی توزیع آرد روستایی و عشایری و قنادی ها

وی ادامه داد: بر اساس دستورالعمل ساماندهی توزیع و مصرف آرد روستایی و به منظور افزایش شفافیت و کاهش بستر تخلفات، لازم است که توزیع آرد در مناطق روستایی و عشایری، از طریق ثبت مشخصات عوامل توزیع و مصرف کنندگان در سامانه «سیما» صورت پذیرد و در این راستا، تعاونی های روستایی و عشایری، اداره غله و خدمات بازرگانی و نمایندگی شرکت نانینو در استان، موظف هستند در روند اجرای دستورالعمل های مربوطه تسریع نمایند.

معاون فرماندار خرم آباد، ضمن تشریح دستورالعمل ضوابط نظارتی خرید و فروش، حمل و نقل و نگهداری آرد تصریح کرد: به منظور افزایش شفافیت و ارتقای نظارت در حوزه حمل‌ونقل آرد، هرگونه تأمین آرد برای مصارف نان و غیر نان اعم از قنادی و کلوچه پزی و …. باید حتما در بستر سامانه سیما انجام شود و به اتحادیه های خبازان و قنادی ها و اداره غله و خدمات بازرگانی شهرستان یک ماه فرصت داده می شود تا با استفاده از سازوکار فراهم شده، دستورالعمل ابلاغی را اجرا نمایند و در این راستا لازم است خودروهای حمل آرد به برچسب‌های متحدالشکل مجهز شوند و هرگونه ورود و خروج آرد از انبارهای نگهداری در سامانه جامع انبارها، ثبت شود تا از طریق سامانه مذکور و کنترل بارنامه ها و فاکتورها، شرایط نظارت دقیق‌تر، فراهم شود.

نانوایی های سنگک سنتی باید حمایت شوند

شفیعیان در ادامه تأکید کرد؛ نان سنگک سنتی نماد نان ایرانی است و نانوایی های سنگک سنتی با مشکلاتی مواجه هستند و ضروری است مورد حمایت و اهتمام ویژه قرار بگیرند تا ادامه فعالیت این رسته صنفی توجیه اقتصادی داشته باشد و اتحادیه نانوایان، اداره غله و خدمات بازرگانی و دیگر ادارات متولی امر باید ضمن بررسی و کارشناسی لازم، راهکارها و تمهیدات لازم جهت حمایت از این صنف را ارائه نمایند تا توان رقابت و صرفه و صلاح اقتصادی آنها، بازیابی گردد.

وی تصریح کرد: در اجرای دستورالعمل تداوم کارکرد نانوایی ها در شرایط بحرانی و اضطراری و برای تجهیز نانوایی‌ها به سوخت جایگزین و خرید موتور برق، لازم است بانکهای عامل بویژه بانک سپه که گردش حساب خبازی ها نزد آن بانک صورت می گیرد، به صورت ویژه موضوع را در دستور کار پیگیری و اقدام قرار دهند.

ضرورت اتخاذ تمهیدات لازم برای خرید گندم

شفیعیان در ادامه بر ضرورت استاندارد سازی باسکول ها و تجهیزات خرید گندم تأکید کرد و گفت؛ ادارات غله و‌خدمات بازرگانی و‌جهاد کشاورزی شهرستان ضمن تعیین مراکز مناسب و دارای شرایط مطلوب جهت خریداری گندم، با همکاری سایر ادارات ذیربط نسبت به استاندارد سازی باسکول ها، تأمین ماشین آلات کشاورزی و ایجاد شرایط مطلوب برای خرید گندم از کشاورزان به نحو احسن، در فرصت باقیمانده تا فصل برداشت محصولات کشاورزی، اقدام نمایند.

بنا بر این گزارش،در این جلسه درخواست های خبازان مبنی بر تغییر مالکیت، جابجایی واحد صنفی، تغییر نوع نان یا رسته فعالیت، تغییر نوع آرد مصرفی و … مورد بررسی قرارگرفته و پس از تطبیق با ضوابط و مقررات جاری، تصمیمات لازم، اتخاذ شد.

انتهای پیام/