دانستنی های بهداشت مواد غذایی؛

زولبیا و بامیه

زولبیا و بامیه یکی از خوراکی‌هایی است که از دیرباز مورد استقبال بود و در این ماه، باعث اضافه وزن بسیاری از افراد می‌شود.

یادداشت- زولبیا و بامیه از شیرینی‌های پرطرفدار به‌ویژه در ماه مبارک رمضان هستند،اما در فرآیند سرخ کردن این شیرینی‌ها، به‌ویژه زمانی که روغن در دمای بالا و چندین بار حرارت می‌بیند،ترکیبات سرطان‌زایی مانند آکریلامید و هیدروکربن‌های آروماتیک چندحلقه‌ای تولید می‌شوند.

آکریلامید، یک ماده سرطان‌زاست که هنگام حرارت دادن غذاهای نشاسته‌ای در دمای بالا تولید می‌شود.هیدروکربن‌های آروماتیک چندحلقه‌ای در اثر سرخ کردن مواد غذایی در دمای بالا تشکیل می‌شوند و می‌توانند سرطان‌زا باشند.

بسیاری از مراکز غیرمعتبر از روغن‌های هیدروژنه و چند بار مصرف استفاده می‌کنند که حاوی چربی‌های ترانس هستند.

چربی‌های ترانس موجود در روغن‌های هیدروژنه می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های جدی را در پی داشته باشند.

هر چه زولبیا و بامیه برشته‌تر باشند ترکیبات مضر بیشتری دارند.

دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی

انتهای پیام/