مدیر مرکز اوتیسم بروجرد خبر داد؛

شناسایی ۲۰۰ فرد مبتلا به اوتیسم در بروجرد

مدیر مرکز اوتیسم حکمت بروجرد از شناسایی ۲۰۰ فرد مبتلا به اختلال اوتیسم در این شهرستان خبر داد.

به گزارش همای سعادت،سمیه کریمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی اوتیسم و ماه اطلاع رسانی در مورد این اختلال اظهار کرد: نیمی از این افراد از سن توانبخشی خارج شده و فقط به حمایت و مراقبت نیاز دارند و تعدادی هم بر اثر همکاری نکردن خانواده ها امکان دریافت خدمات توانبخشی و آموزشی را ندارند.

وی افزود: معمولا در سن زیر ۱۵ سال خانواده ها تمایل دارند که برای دریافت خدمات آموزشی و توانبخشی به مراکز بهزیستی مراجعه کنند، در مواردی نیز خانواده ها به دلایلی مانند آگاهی نداشتن به این مراکز مراجعه نکرده و کودک مبتلا به این اختلال همچنان در بستر خانواده بدون آموزش باقی مانده است.

مدیر مرکز اوتیسم حکمت بروجرد ضمن هشدار و ابراز نگرانی نسبت به افزایش شمار مبتلایان به اوتیسم بیان کرد: از هر ۱۰۰ تولد در ایران یک تولد مبتلا به اوتیسم است که در عین حال هشداری محسوب می شود که آگاهی خانواده ها نسبت به این بیماری باید بیشتر شود.

کریمی اضافه کرد: در سیاست گذاری ها نیز باید تحقیق و پژوهش در این حوزه مورد توجه قرار گیرد تا در گام نخست به عوامل تشخیصی زودهنگام رسید و در مرحله بعدی نیز به روزی برسیم که بتوانیم در پایش های بارداری علایم هشدار دهنده را تشخیص بدهیم.

وی یادآور شد: اکنون ۴۳ پرونده در این مرکز ثبت شده و افراد مبتلا به اوتیسم در حال دریافت خدمات آموزشی و مشاوره ای هستند، از سال ۹۷ تا کنون به دلایل مختلفی بیشتر از ۵۰ مورد ترخیصی وجود داشته که دوره های آموزشی و توانبخشی را دریافت کرده اند.

مدیر مرکز اوتیسم حکمت بروجرد با تاکید بر اینکه آگاهی بخشی در مورد اوتیسم وظیفه همگانی است، ادامه داد: در همین راستا سازمان بهزیستی کشور همه ساله در روز جهانی اوتیسم با شعار مشخصی نسبت به این امر اقدام می کند که امسال نیز “حمایت از خانواده های دارای فرد اوتیسم” انتخاب شده است.

کریمی با تاکید بر ضرورت آگاهی نسبت به شناخت و تشخیص زودهنگام علایم اوتیسم گفت: علایم این اختلال از سنین یک تا ۲ سالگی مشهود است و این اختلال تا پایان عمر همراه فرد مبتلا خواهد بود اما با دریافت خدمات اموزشی و توانبخشی می توان بهبودی نسبی در رفتار و تعاملات فرد ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه اوتیسم یک اختلال نافذ رشد است، افزود: این اختلال کارکرد فرد مبتلا در سه حیطه رفتار، ارتباط و تعاملات را در برمی گیرد که در سه سطح خفیف، متوسط و شدید قابل شناسایی است و با توجه به سطحی که این اختلال فرد را درگیر می کند علایم متفاوتی دارد.

مدیر مرکز اوتیسم حکمت بروجرد با بیان اینکه موفقیت در ارتقای مهارت به شدت و ضعف این اختلال در فرد مبتلا بستگی دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه افراد در چه طیفی از اختلال اوتیسم باشند و با توجه به برخورداری از توانبخشی و دریافت آموزش می توانند تا حدودی زندگی مستقلی هم داشته باشند.

کریمی با تاکید بر ضرورت آگاه سازی اوتیسم بیان کرد: عموم مردم باید این آگاهی را داشته باشند که هر چقدر این اختلال زودتر تشخیص داده شود کمک های بهتر و بیشتری می توان به این افراد داشت و اگر خدمات توانخبشی زودتر برای فرد مبتلا آغاز شود احتمال رسیدن به یک زندگی مستقل بیشتر خواهد شد.

مدیر مرکز اوتیسم حکمت بروجرد با اشاره به اینکه همزمان با روز جهانی اگاهسازی اوتیسم که برابر با ۱۳ فروردین ماه است به مدت یک ماه به عنوان ماه آگاه سازی از این اختلال محسوب می شود، اضافه کرد: یکی از اهداف ما در آگاه سازی اوتیسم این است که عموم مردم علایم بالینی این اختلال را بشناسند تا اگر با فردی مبتلا در جامعه و در اماکن عمومی و تفریحی مواجه شدند و مشاهده کردند که این فرد علایمی همچون فریاد، بی تابی و بیقراری از خود نشان می دهد، یک درک نسبی داشته باشند و با پذیرش این تفاوت به آرامش خانواده های مبتلایان به این اختلال کمک کنند.

کریمی یادآور شد: این مرکز تحت نظارت سازمان بهزیستی با ارائه خدمات غربالگری، تشخیص، آموزشی و توانبخشی در جهت بهبود کیفیت زندگی افراد دارای اوتیسم و خانواده‌هایشان گام بر می دارد و با بهره‌گیری از کادر متخصص و مجرب شامل روانشناسان، گفتار درمانگران، کاردرمانگران و سایر متخصصان، برنامه‌های آموزشی و توانبخشی فردی و خانواده‌محور را با هدف توانمندسازی افراد دارای اوتیسم و ارتقای سطح آگاهی و مشارکت خانواده‌ها ارائه می‌دهد.
وی افزود: مرکز اوتیسم حکمت، به عنوان پایگاه غربالگری و تشخیص اختلال طیف اوتیسم تحت نظارت سازمان بهزیستی خدمات تخصصی خود مانند غربالگری دقیق توسط کارشناسان متخصص ارزیابی جامع با پذیرش افراد دارای اوتیسم در سطوح مختلف و انجام ارزیابی‌های جامع توسط روانشناسان برای تعیین سطح پایه و نیازهای آموزشی همراه با برنامه‌های آموزشی فردی را به صورت تدوین و اجرای برنامه‌های آموزشی منحصر به فرد توسط تیم توانبخشی (کاردرمان، گفتار درمان، بازی درمان، رفتار درمان و هنر درمان) ارائه می دهد.

مدیر مرکز اوتیسم حکمت بروجرد گفت: بهره گیری از کادر متخصص و بهره‌مندی از روانشناسان بالینی، گفتار درمانگران، کاردرمانگران، مربیان آموزشی متخصص و هنر درمانگران، خدمات جامع به صورت ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی متناسب با نیازهای هر فرد و با مشارکت خانواده به صورت تاکید بر مداخلات خانواده‌محور و آموزش والدین برای ایفای نقش درمانگر در منزل از دیگر خدمات این مرکز است.

کریمی با اشاره به اینکه انعطاف‌پذیری در ارائه خدمات با در نظر گرفتن تفاوت‌های فردی و جلب رضایت خانواده‌ها از دیگر رویکردها است، اظهار کرد: این مرکز با رویکردی جامع و خانواده‌محور تلاش می‌کند تا با ارائه خدمات تخصصی به بهبود کیفیت زندگی افراد دارای اوتیسم و خانواده‌هایشان کمک کند و گامی موثر در جهت ارتقای سلامت و رفاه اجتماعی بردارد.

انتهای پیام/