دانستنی های بهداشت مواد غذایی؛

سیر ترشی سبز

سیر دارای یک ترکیب گوگرددار بنام آلیین است که بی‌رنگ و بی‌بو است.

یادداشت-هنگامی که سیر را خرد یا له می‌کنیم این ماده توسط آنزیمی بنام آلییناز که در بافت سیر به صورت محبوس وجود دارد، هیدرولیز شده و آلیسین تولید می‌کند که مسئول بوی نامطبوع سیر است.

در هنگام تهیه ترشی سیر، پوست سیر را می‌گیرند؛ این کار سبب ایجاد خراش‌هایی روی سطح سیر می‌شود و باعث می‌شود آلییناز فعال شود و مقداری آلیسین تولید شود که در محیط اسیدی سرکه با اسیدآمینه‌های موجود در سیر واکنش می‌دهد و ترکیبات رنگی (طیف وسیعی از آبی تا سبز) ایجاد می‌کند.

سبز شدن رنگ سیر، در سیر ترشی مشکلی برای مصرف آن ایجاد نمی‌کند و و برای بدن مضر نیست و رنگ آن هیچ تاثیری بر طعم سیر نمی‌گذارد.

در بعضی از فرهنگ‌ها، حتی سیر‌های رنگارنگ دارند و از آن‌ها در تهیه انواع غذاها استفاده می‌کنند.

دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی

انتهای پیام/