مراسم روز جهانی غذا با تاکید بر حمایت از صنایع و تولید محصولات سلامت محور برگزار شد

مراسم روز جهانی غذا با حضور معاون اقتصادی استانداری لرستان،مدیران شرکت ها،صنایع و کارگاه های تولیدی، بهداشتی استان در سالن اجتماعات اداره بازرگانی لرستان برگزار شد.

به گزارش همای سعادت آنلاین،” سیروس ابراهیمی”معاون اقتصادی استانداری لرستان در این مراسم با بیان اینکه تولید، محور توسعه است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است،گفت:سالم بودن، در دسترس بودن و فراوان بودن تولید، سه خصلت و نکات مهمی است که باید مد نظر مسئولین و تولیدکنندگان عزیز باشد تا غذایی سالم و کافی در دسترس همه قرار گیرد.

وی بیان داشت:فکرها و برنامه هایی در این راستا اندیشیده و تصویب شده است تا سلامت مردم با سالم بودن غذا فراهم شود و نباید با صرف تولید بیشتر ، موادی را تولید و عرضه کرد که در آن سموم فلزاتی و سرب باشد.

ابراهیمی یکی از مولفه های سلامت را، تغذیه سالم و داشتن وزن مناسب دانست که با رعایت اصول تغذیه و داشتن غذایی سالم این امر تحقق می یابد.

وی افزود:همه ی مروجان سلامت باید دست به دست هم بدهند تا غذایی سالم و به دنبال آن انسانی سالم تحویل جامعه بدهیم تا بهره وری بالا برود و اگر غذای سالم تولید نشود، امنیت روانی افراد جامعه به خطر می افتد.

ابراهیمی با تاکید براینکه باید مسئولین ذیربط به کمک مروجان سلامت بیایند و هر دستگاهی به فراخور و اهداف سازمانی که داردباید پای کار باشد،گفت:در این عرصه ورود پیدا کند چرا که عرصه ها و امکانات مختلفی در سطح کشور وجود دارد و به کمک هم و کار تیمی می توان در هر عرصه ای ورود پیدا کرد و با سود و منافع مشترک به اهداف نهایی که تهیه غذای سالم است دست یافت.

ابراهیمی توجه به تولید و جلوگیری از اسراف و پرت منابع در صنایع غذایی را مهم دانست و گفت:در بخش تولید محصول، حدود ۳۰ درصد پرت منابع وجود دارد و در بخش مصرف نیز شاهد اسراف مواد غذایی زیادی توسط خود مردم هستیم که با مدیریت صحیح،می توان از پرت این منابع تولیدی جلوگیری کرد.

در ادامه دکتر “بهرام دلفان “رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به این موضوع که در روز جهانی غذا باید بعد اشتغالزایی آن مد نظر باشد، اظهار داشت: یکی از اولویت های ما بحث اشتغال است و همه ی دستگاه های اجرایی استان باید سهمی از اشتغال را داشته باشند تا شاهد رفع معضل بیکاری و فعالیت در عرصه ی تولید باشیم.

وی افزود: مواد غذایی می تواند بخشی از اشتغالزایی را به خود اختصاص بدهد و با تسهیل شرایط و جلوگیری از قوانین دست و پا گیر می توان زمینه ی اشتغال جوانان را فراهم کرد.

دلفان گفت: اگر تولید را از وابستگی نجات بدهیم و موانع تولید را به کمک خود تولید کنندگان رفع نماییم،گام های موثری را در راه اشتغالزایی استان برداشته ایم و تولید کنندگان بدون دغدغه می توانند محصولات خود را تولید کنند.

وی بیان داشت:با کار کارشناسی شده و کوتاه کردن پروسه ی اخذ مجوزهای لازم می توان مشوق تولید کنندگان بود و با راه اندازی آزمایشگاه های مرجع به کمک آنان آمد تا غذایی سالم را تولید نمایند،کاری که ما در صدد راه اندازی یک آزمایشگاه خوب در دانشگاه هستیم.

دلفان بازدید از کارخانه ها و نظارت بر تولید محصولات غذایی را لازمه ی اقدامی موثر و همه جانبه در راستای پیگیری این موضوع دانست و گفت : به منظور تولید مواد غذایی سالم و سموم زدایی از این محصولات، باید نظارت ها بیشتر شود و با حساسیت زیاد به این موضوع پرداخته شود و جهاد کشاورزی و دیگر ارگان ها و سازمان ها پای کار باشند تا غذایی سالم تولید و تحویل مردم شود و گاهی هم باید ایده داشت و با بسته بندی و ابتکار عمل در کارگاه های کوچک، مشوق مردم بود تا کار تولید را به گونه ای دیگر و درست انجام بدهند.

در این مراسم ، دکتر” محسن اسد بیگی” معاون غذا و دارو دانشگاه با بیان اینکه در دین مبین اسلام به طیب بودن،ایمن بودن و سالم بودن غذا تاکید می شود،گفت:اگر غذا سالم باشد،انسان سالم می ماندو این موضوع اهمیت غذا از ابعاد مختلف را نشان می دهد؛ زیرا انسان سالم محور توسعه است و در دین مبین اسلام نیز به اهمیت غذا و طیب بودن و سالم بودن آن اشاره دارد.

وی افزود:در همین راستا، همه ی ارگان ها و دستگاه های اجرایی و حتی جامعه می توانند در تولید غذای سالم به کمک هم بیایند و در بحث نظارت ها، دانشگاه را یاری نمایند،زیرا اهداف دانشگاه، تسهیل شرایط مجوزها برای تولید کنندگان به منظور حمایت از تولید و اشتغالزایی است.

در پایان برگزاری این مراسم و با اهدا لوح سپاس ، از ۱۹ واحد تولیدی و ۲۰ مسئول فنی کارخانه های تولیدی و آرایشی، بهداشتی استان که جز برترین های این حوزه بودند، تجلیل بعمل آمد.

انتهای پیام/