سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان مطرح کرد؛

مراکز تحقیقات کشاورزی مهم‌ترین بستر تولید دانش و توسعه فناوری کشاورزی

سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان گفت:مراکز تحقیقات کشاورزی مهم‌ترین بستر تولید دانش و توسعه فناوری کشاورزی هستند و انباشتی از علوم، فنون و تجربیات کاربردی در این مراکز وجود دارد.

به گزارش همای سعادت،محمد شاهوردی با اشاره به این نکته که تولید ثروت و ارزش افزوده واقعی درسایه تولید دانش و تکنولوژی بدست می‌آید،اظهار داشت: اگر چه به ظاهرتولید دانش و پژوهش مستلزم زمان و هزینه است ولی تجربیات جهانی نشان می‌دهندکه هرچه در بخش تولید دانش کشاورزی سرمایه شود، منجر به ایجاد چندین برابری ثروت در جامعه خواهد شد.

وی تصریح کرد: چنانچه این علم موجود به عرصه تولید برود بدون شک باعث توسعه هرچه بیشتر کشاورزی دانش بنیان خواهد شد.

شاهوردی افزود:در این راه می‌توان با رویکردهای جدید در قالب ایجاد زیست بوم‌های فناوری و نوآوری زمینه را برای تبدیل نتایج پژوهشی به فن‌آوری و انتقال این فناوری‌ها به مزارع کشاورزی فراهم ساخت تا شاهد توسعه همه جانبه و مبتنی بردانش روز درعرصه کشاورزی باشیم.

سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان کشاورزی دانش بینان و تقاضامحور را زیر بنای امنیت و ایمنی غذایی عنوان کرد و گفت: با هدف تولید غذای کافی وسالم و قابل دسترس برای جامعه، اهداف بلند بخش کشاورزی جهت متناسب سازی تولید محصولات کشاورزی با نیازها، حفظ منابع پایه تولید وضرفه‌جویی درمصرف آب با افزایش راندمان آبیاری و استفاده بهینه و هوهشمند نهادههای کشاورزی برای تولید برنامه ریزی شده و این مهم با برنامه های توسعه ای از جمله اجرای برنامه الگوی کشت میسر می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد:مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با برخورداری از نیروهای متخصص و توانمند به عنوان مسئول تحقیقات کاربردی، آموزش و تربیت نیروی انسانی وماهر نقش بسیار مهمی در پیاد سازی برنامه های راهبردی و توسعه کشاورزی دانش بنیان از جمله الگوی کشت دارند.

این مقام مسئول اولویت مرکز را پژوهش‌های کاربردی و خروجی محور عنوان کرد و افزود:هر طرح تحقیقاتی باید مشکلی از استان را حل کند و اگر این پژوهش‌ها به ثروت‌آفرینی هم منجر شود، جذابیت و کارایی بیشتری خواهد داشت، لذا برای دستیابی به اهداف بلند مدت کشاورزی پایدار با رویکرد امنیت غذایی و صیانت از منابع تولید لازم است مراکز تحقیقاتی دراستانها توسعه وگسترش یافته و بطور واقعی مورد حمایت مسئولین قرار گیرند.

شاهوردی مهم‌ترین عامل توسعه تحقیقات وآموزش کشاورزی نیروی انسانی متخصص وصاحب تجربه در مراکز دانست و در پایان گفت:علاوه برتوسعه منابع انسانی تکمیل وتجهیز ایستگاه‌های تحقیقاتی به عنوان محل تولید هسته‌های اولیه بذری و سامان‌دهی این ایستگاه‌ها بسیارحائز اهمیت است و امید آن داریم در قالب یک برنامه مدون و زمان بندی شده بتوان ایستگاه‌ های تحقیقاتی را به جایگاه اصل و درخور ارائه خدمات کافی به جامع هدف تبدیل کرد.

انتهای پیام/