مدیر کل میراث فرهنگی لرستان:

موزه جدید مردم شناسی قلعه فلک الافلاک افتتاح می شود

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان گفت:موزه جدید مردم شناسی فلک الافلاک با تغییر در رویکرد و محتوا با عنوان «۱۰۰ هزار سال تاریخ زندگی بشر» بزودی افتتاح می‌شود.

به گزارش همای سعادت،عطا حسن پور در بازدید ارزیاب یونسکو از قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد، اظهار داشت:این موزه، یکصد هزار سال تاریخ زندگی بشر را از پارینه سنگی تا دوران اسلامی در محل قلعه فلک الافلاک روایت می‌کند.

وی افزود:با توجه به بررسی پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد، این موزه با استفاده از نتایج آخرین و جدیدترین کاوش‌های باستان شناسی لرستان و غرب کشور در یک نمودار زمانی، طبق گاه نگاری خطی به عنوان بروزترین موزه کشور محسوب می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی لرستان بیان کرد: آخرین یافته‌های باستان شناسی، در ویترین‌های جدید در معرض دید علاقمندان و بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد ِ همچنین گرافیک محیطی موزه بر اساس استاندارد‌های جهانی طراحی و اجرا و نکته مهم اینکه تمام موزه و محتوای علمی آن به دو زبان انگلیسی و فارسی طراحی شده است.

حسن پور یادآور شد: یک غار پیش از تاریخ در این موزه به صورت نمادین ساخته شده که در آن؛ بخشی از زندگی انسان پیش از تاریخ از جمله کشف آتش و ساخت ابزار سنگی به نمایش گذاشته شده است.

وی با اشاره به نمایش اشیای منتقل شده از موزه ملی ایران باستان به این موزه نیز اظهار داشت: این اشیا پس از ۸۰ سال به موزه لرستان انتقال داده شد و با افتتاح رسمی موزه در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان ادامه داد: نمایش تابوت مفرغی محوطه تاریخی چوبتراش پس از ۲۰ سال، جمجمه انسانی تدفین‌های غار کلماکره پس از ۳۲ سال و جمجمه ۹ هزار ساله مرد دلفانی از قسمت دیگر این موزه منحصر به فرد خواهد بود.

وی گفت: این موزه مورد بازدید ارزیاب یونسکو قرار گرفته و بزودی با افتتاح رسمی آن، علاقمندان و گردشگران می‌توانند از آن بازدید کنند.

ارزیاب یونسکو در روز‌های گذشته با هدف بررسی پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد در لرستان حضور داشته و بصورت حضوری از غار‌های پیش از تاریخ، مجموعه فلک الافلاک و پل‌های تاریخی این شهر بازدید می‌کند.

پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد، به عنوان تنها پرونده ارسالی کشورمان به یونسکو، طی روز‌های اخیر مورد بررسی ارزیاب این سازمان بین المللی فرهنگی قرار می‌گیرد.

غار‌های کلدر، قمری، گیلوران، یافته، کنجی و دو پناهگاه صخره‌ای گر ارجنه و پاسنگر در دره تاریخی خرم آباد قرار دارند و «قلعه فلک الافلاک» و «دره خرم‌آباد» به عنوان سهمیه ایران برای ثبت جهانی یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) انتخاب شده اند.

انتهای پیام/